Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Orlovské taneční kluby nabírají nové členy

Orlová |

Ještě do konce října mají zájemci o tanec možnost přihlásit se do některého z orlovských taneční ch klubů. Do svých řad přijímá taneční klub Kmit a také taneční skupiny Domova dětí a mládeže. V těch se mohou účastníci naučit disco-dance, street-dance a nebo posílit řady mažoretek.

Nahlásit chybu


ON-LINE: Povodně v Moravskoslezském kraji ustoupily, obnova postižených oblastí ale bude trvat dlouho

Dnes 11:52, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj se potýká s následky ničivých povodní. Situace se sice uklidňuje, ale mnoho lidí stále řeší problémy s bydlením a zničeným majetkem, stejně jako firmy, samosprávy a instituce v regionu. V tomto infoservisu přinášíme na jednom místě aktuální informace, fotografie, reakce politiků i osobností Moravskoslezského kraje.

MSK poskytne finanční dar osmnácti postiženým obcím, peníze by měly mít na účtech do pátku

Moravskoslezský kraj daruje nejvíce povodněmi postiženým obcím jako bezprostřední pomoc devět milionů korun. Hejtman kraje Josef Bělica to oznámil na čtvrteční tiskové konferenci.

Evakuovaní psi z karvinského útulku jsou zpátky

Karvinský magistrát ještě v době před záplavami zajistil preventivní odvoz psů z útulku v Darkově. Nebylo jasné, zda se voda dostane až do areálu a ohrozí jejich životy. Nyni jsou už psi zpátky v kotcích.

Krnovská nemocnice byla povodní zcela ochromena, musela řešit dodávky vody i elektřiny

S velkými následky povodně se potýká také krnovská nemocnice. Velká voda zatopila sklepní prostory s technologiemi a ambulance ve sníženém přízemí. Nemocnice byla zcela ochromena bez elektřiny a vody. Materiální škody škody i nánosy bahna jsou obrovské.

MHD ve Frýdku-Místku má nově 12 nejmodernějších elektrobusů

Poskytovatel městské hromadné dopravy ve městě pořídil do výbavy 12 nejmodernějších elektrobusů. Zcela bezemisní vozy nahradí původní autobusy s pohonem na naftu a CNG. Pořízení vyšlo na 155 milionů korun. Velkou část ale zaplatila evropská dotace.

V Palkovicích po povodních řeší sesuvy svahů, které ohrožují domy

Hned několik sesuvů podmáčených svahů řeší v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Tuny ujíždějící zeminy tam ohrožují rodinné domy a hledá se řešení, jak sesuvy zastavit.

Začala oprava protržené hráze na soutoku Odry a Opavy. Zatím půjde jen o dočasné řešení

Hned po opadnutí vody u soutoku Opavy a Odry začaly práce na opravě hráze, kterou voda protrhla. Zatím jde pouze o provizorní a hlavně rychlé řešení, které by mělo ochránit obyvatele v případě dalšího výrazného stoupnutí hladiny řeky.

Lidé z Charity jezdí pomáhat na Krnovsko a Bohumínsko, potřeba jsou elektrocentrály

Velká voda přímo v Novém Jičíně výraznou škodu nenapáchala, pomoc zdejší Charity tak směřuje do oblasti Krnovska a Bohumína. Lidem vezou potraviny, čistící prostředky, ale i slova útěchy a podpory.

Nemocnice v Havířově otevřela Kavárnu života Jany Feberové, která byla dlouholetou dobrovolnicí

Nadační fond Pavla Novotného společně s havířovskou nemocnicí otevřel pro onkologické pacienty Kavárnu života Jany Feberové. Dcera zesnulé bývalé náměstkyně primátora věří, že její maminka, která nemocným pomáhala, by z toho měla radost.

V Porubě uklízí důsledky povodní. Radnice už je v provozu

Důsledky povodní jsou odklizeny a Úřad městského obvodu Poruba je tak opět přístupný lidem. Vrátila se sem i matrika, která se musela dočasně přestěhovat do informačního centra na Hlavní třídě.

Motorkáři vyrazili na společnou jízdu Stonavou

Včera 13:33 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

V neděli 8. září se Ve Stonavě uskutečnil sraz motorkářů. Zájem o tuto akci byl velký. Na svých mašinách přijeli nejen motorkáři ze Stonavy, ale i širokého okolí.

Fanoušci si mohli prohlédnout mistrovské poháry

Včera 13:32 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Neděli 8. Září si ve Stonavě neužili jen motorkáři, na své si přišli i sportovní fanoušci. V pizzerii Tamarín, která, jak už jsme Vás několikrát informovali, žije sportem si mohli lidé prohlédnout a vyfotit si hned 3 mistrovské trofeje sezóny 2023/2024.

Stonavští zahrádkáři vystavili své výpěstky k obdivu veřejnosti

Včera 13:31 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští zahrádkáři se ve své klubovně na Stavech pochlubili veřejnosti svými letošními výpěstky. Dvoudenní výstavu i letos navíc spojili s grilováním.

Nowy sezon to też czas remontu

Pierwsze prace remontowe rozpoczęły się w kwietniu i polegały na rekonstrukcji przeszkleń elewancji i wymianie drzwi wejściowych. W tym czasie teatr był otwarty. Teraz został otoczony drucianym płotem, a przestrzeń za teatrem przekształciła się w plac budowy. Po zakończeniu remontu Teatr Cieszyński stanie się Cieszyńskim Centrum Teatru i Kultury. Do tego czasu trzeba liczyć się z ograniczeniami.

Rychvaldští svou aktivitou zabránili mnohem větším povodňovým škodám

Plné ruce práce měli v době povodní také v Rychvaldě. Včasnými opatřeními a obětavým nasazením nedošlo k mnohem větším škodám.

Těrlicko přečkalo další povodeň, v ohrožené osadě lidé otáleli s evakuací

Plné ruce práce měli hasiči, vodní záchranáři a všichni další, kteří se v Těrlicku podíleli na záchranných pracích v průběhu povodní. Ty jsou svým rozsahem přirovnávány k těm z roku 1997. Včasnými opatřeními a obětavým nasazením nedošlo k mnohem větším škodám. Největší problémy dělala velká voda na Stonávce v Hradišti.

Orlovské taneční kluby nabírají nové členy
Vydáno 16. října 2015 17:00, Orlová, David Stejskal
Ještě do konce října mají zájemci o tanec možnost přihlásit se do některého z orlovských taneční ch klubů. Do svých řad přijímá taneční klub Kmit a také taneční skupiny Domova dětí a mládeže. V těch se mohou účastníci naučit disco-dance, street-dance a nebo posílit řady mažoretek.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/orlova/39522/orlovske-tanecni-kluby-nabiraji-nove-cleny