Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

CHYTRÝ REGION: Galavečer Region pro sebe oceňoval

Celý MS kraj |

Galavečer Region pro sebe je tradičním formátem, který oceňuje společnosti i osobnosti MS kraje. Výjimkou nebyl ani rok 2018.


Nahlásit chybu


Podvodníci vybírali peníze na děti s rakovinou. Dary utráceli za drahá auta

Včera 10:13 | Opava | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Opavským kriminalistům se podařilo vypátrat podvodníky, kteří vytvářeli falešné sbírky na nemocné děti. Dokonale fungující systém začínal smyšleným příběhem malého pacienta a končil tisícovkami korun z darů na účtech dvou mužů. Podvedení dárci dostávali za dobročinnost cetky za pár korun.

ZŠ v Horní Suché zachránila fresku, kterou v roce 1933 namaloval Franciszek Świder

Budova Základní školy s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché je sto let stará. V aule se nachází vzácná malba, které hrozilo, že navždy zmizí. Škola se fresku rozhodla zachránit.

V Janovicích otevřeli plně bezbariérový Komunitní dům pro seniory

Obec Janovice dostavěla a slavnostně otevřela Komunitní dům seniorů. Plně bezbariérový dům v centru obce nabízí jedno a dvoupokojové byty se společnou zahradou. Místní si už celý objekt prohlédli.

Na horském sedle Pindula začala stavba nových cyklostezek propojujících dva kraje

V horském sedle Pindula byla symbolickým poklepáním základního kamene zahájena stavba cyklostezek zvaných Solárka a Pindula. Ty propojí Moravskoslezský a Zlínský kraj.

Do sbírky Srdce pro Porubu už lidé přispěli téměř milionem korun

Sbírka Srdce pro Porubu funguje od konce roku 2019 a za tu dobu pomohla dvanácti dětem a jednomu dospělému. Celkově se už podařilo vybrat téměř milion korun. Porubané Porubanům přispívají stále více.

Město si na burze zajistilo levnější energie pro příští rok

Radnici se podařilo dosáhnout levnějších dodávek energií pro město a jeho příspěvkové organizace na rok 2025. Příznivější ceny elektřiny a plynu si zajistila nákupem na komoditní burze.

V Ostravě-Porubě ožívá další léta nevyužívaný prostor. Na Skautské vzniká food market

22. srpna 2024 18:57 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Ostravě-Porubě ožívá další léta nevyužívaný prostor. Bývalý obchod na Skautské ulici se postupně mění na food market.

Domovní schůze v Ostravě-Mariánských Horách nahradily sousedské grilovačky

Domovní schůze, které probíhají v rámci projektu Domovník preventista, se letos poprvé na léto přesunuly ven. Sousedské grilovačky se postupně uskuteční ve všech 15 lokalitách, o které se domovníci preventisté v Mariánských Horách a Hulvákách starají.

Novojičínskou synagogu, která přestála "Křišťálovou noc", snad čeká nový osud

Bývalá synagoga v Novém Jičíně slouží desítky let jako archivní depozitář. Není běžně přístupná. Veřejnosti se otevřela před pár dny v rámci Dne židovských památek. Budoucnost by ovšem mohla její osud změnit.

Do kdy je možné vyřídit voličský průkaz? A kdy žádat o přenosnou schránku?

Pokud někdo plánuje volit mimo své trvalé bydliště, nesmí zapomenout na vyřízení voličského průkazu. A protože se volí do krajského zastupitelstva, voličský průkaz může uplatnit pouze na území Moravskoslezského kraje.

Při jednom vloupání zapomněl batoh s občankou. Jinde ho majitel domu sledoval na kameře

21. srpna 2024 23:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté dopadli muže, který vykrádal rodinné domy a garáže na Novojičínsku. Během vloupání běžně skákal přes ploty a lozil po střechách. A podařilo se mu i pár nečekaných kousků. Při jednom vloupání zapomněl svůj batoh s občankou. Během dalšího vloupání ho majitel sledoval na kameře a okřikl na dálku přes reproduktor. Díky tomu byl za pár hodin zadržen.

Moravskoslezský kraj dá 4 miliony korun na provoz venkovských obchodů

21. srpna 2024 21:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj opět finančně podpoří venkovské prodejny. Už počtvrté se zapojil do programu Obchůdek 2021+ vyhlášeného Ministerstvem průmyslu a obchodu. Mezi obce nebo podnikatelské subjekty, které si zažádají a splní ministerstvem nastavené podmínky, hejtmanství rozdělí 4 miliony korun.

Vysoká rychlost, špatný technický stav i držení telefonu. Policisté pokutovali řidiče

21. srpna 2024 20:36 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští policisté mají za sebou v průběhu týdne několik dalších velkých dopravně bezpečnostních akcí. Zaměřili se při ní na kontroly motorkářů, ale také hlídkovali na dálnici a pomáhal jim i dron. Celkem zjistili přes 200 dopravních přestupků a na pokutách vybrali na místě přes 350 tisíc korun.

Borůvkové hody v Malé Morávce zbarvily obec do modra zněkolikanásobily počet jejích obyvatel

21. srpna 2024 17:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Již potřiadvacáté zavítaly do Malé Morávky v Jeseníkách tisíce milovníků hor, zvláště pak borůvek a zdravé stravy celkově. Borůvkové hody mají již dlouhou tradici a pro tyto zdravé plody i výrobky z nich sem jezdí zájemci ze široka daleka.

Jak volit ve volbách do krajského zastupitelstva

Už za měsíc rozhodnou voliči o složení nového krajského zastupitelstva. Volit budou lidé jak jsou zvyklí z jiných voleb, v místě svého trvalého bydliště.

CHYTRÝ REGION: Galavečer Region pro sebe oceňoval
Vydáno 6. prosince 2018 10:00, Celý MS kraj, Tomáš Tikal
Galavečer Region pro sebe je tradičním formátem, který oceňuje společnosti i osobnosti MS kraje. Výjimkou nebyl ani rok 2018.


Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000014773/chytry-region-galavecer-region-pro-sebe-ocenoval