Moravskoslezský kraj má co návštěvníkům nabídnout. Ať už jsou to hory, kulturní stánky, či památky. Do atraktivit rozhodně patří i gastronomie. To nejlepší z gastro podniků mohli lidé ochutnat na Pojez festivalu v areálu Dolních Vítkovic.
Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Lidé v našem MSK milují gastronomii a tím, že jsme chtěli pomoct gastronomii v MSK, tak se nám podařilo vytvořit projekt Pojez, který je tady podruhé a když se podívám okolo sebe, tak je tady taková spousta lidí, že nevím, kam ten Pojez festival budeme do budoucna dál táhnout.”
anketa: “Bylo to naprosto luxusní, výborné a je to tady krásné a jsme spokojení.”
anketa: "Vyzkoušeli jsme thajskou kuchyni, teď jsme si koupili výborný chleba. Moc se nám tady líbí.”
V současné době je do projektu zapojeno více než čtyřicet podniků.
Petr Koudela, jednatel MS Tourism: "Je to celoroční aktivita. Ten festival je jen jeden z nástrojů a do té skupiny těch celoročních partnerů se může přihlásit kdokoliv, kdo splní jakési kritéria. Musí být originální, jedinečný, kvalitní a od nás z regionu. Kromě toho, že podniká, musí přistoupit na to, že propaguje sebe, ale i kraj a láká k nám do kraje.”
Pavel Čadil, šéfkuchař Sepetná: "Pro nás je to taková novinka, protože se Sepetnou jsme se v letošním roce zkusili zúčastnit takových akcí a jsme mile překvapení. A ta reakce, co vidím tady okolo, je perfektní.”
Pojez fest bude mít letos ještě zastávku v Karlově Studánce a v Ostravici.