Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Práce v atriu školy finišují, skončit ale měly už v listopadu

Atrium základní školy Komenského 66 se mění v zónu relaxace a odpočinku. Rekonstrukce venkovního prostoru ovšem měla skončit už v listopadu. Stavební firma jako příčinu zpoždění uvádí nedostatek pracovníků z důvodu koronaviru. Město bude požadovat smluvní pokutu.

Atrium základní školy Komenského 66 bylo stavební firmě předáno 30. června loňského roku. Projekt proměny původních rozpraskaných asfaltovo-betonových ploch v zónu odpočinku a relaxace měl skončit v listopadu. Nicméně teprve teď počátkem února práce finišují.

Ondřej Syrovátka (SZ), 2. místostarosta Nového Jičína: “Firma během prázdnin asi měsíc a půl v podstatě nepracovala, i přes naše několikeré urgence, omlouvali to tím, že kvůli kovidu měli málo zaměstnanců. Nicméně smlouva byla skutečně podepsána tak, že měli do konce listopadu stavbu dokončit. Dobrou zprávou alespoň je, že děti ve škole nejsou, až na první a druhé třídy, a zatím je prodloužení prací nijak neomezuje. Firma má samozřejmě také smluvní pokutu, kterou bude muset zaplatit.”

Zástupce stavební firmy Zdeněk Judl telefonicky jako důvod zdržení potvrdil chybějící pracovníky v souvislosti s koronavirem a následně ve skluzu už pak také nástup zimního počasí.

Pavla Konečná, zpracovatelka projektu: “Z těch věcí, které jsou hotovy, je to třeba učebna, nebo pódium s hledištěm, mola pro děti, kde si budou moci číst a mít nějaké skupinové akce. Chybí dobetonovat a dofinalizovat cvičební sestava.”

Z projektu za 6,6 milionů korun dále zbývá dokončit zpevnění kamínkové plochy pro hry, terénní práce, vyvedení pitné vody a doladit některé prvky, včetně barevnosti pruhu tartanu, který má být podle projektu v béžové barvě a odpovídat tak celkovému ladění prostoru.

Koncept atria vychází ze společného záměru vedení školy a projektantky - má děti, které žijí převážně ve městě, vrátit do přírody, tomu odpovídá volba přírodních materiálů, dřevo, štěrk, a také už vysazené sakury. Součástí projektu je i retenční nádrž, která už je zapuštěna v zemi. Tam se bude shromažďovat voda z areálu atria a bude se používat na zalévání.

Ondřej Syrovátka (SZ), 2. místostarosta Nového Jičína: “Celkové náklady na rekonstrukci byly 8 milionů 100 tisíc, s tím, že vysoutěžena cena byla nižší, 6 milionů 600 tisíc, takže tam se zhruba milion a půl podařilo ušetřit výběrovým řízením.”

Podle posledních informací má být stavba předána 12. února.


Slezské divadlo za výlohou

Slezské divadlo se připojilo k výzvě Oživené výlohy pražského souboru Cirk La Putyka a za sklem uzavřeného nákupního centra Slezanka v centr...

Nejčtenější zprávy

PR články

Více PR článků