Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Moravian Open na Svinci svědčil domácím discgolfistům

Nový Jičín |

Na Svinci se konal turnaj, který byl závěrečnou zastávkou nejvyšší české discgolfové soutěže. Do výsledkové listiny se výrazně zapsali i hráči domácího klubu.

Teď už si Jakub Knápek může zaházet na koš jen tak relaxačně. Před pár dny ale na Svinci bojoval v discgolfovém turnaji Moravian Open - Memoriálu Jiřího Bílka - a zvítězil. Turnaj pořádal po deváté novojičínský klub Moravian Gators a byl současně závěrečným závodem nejvyšší české série Czech Discgolf Tour.

Jakub Knápek, Moravian Gators Nový Jičín: “Myslím si, že jsme zúročil své zkušenosti a dokázal jsem předčít protivníky tím, že jsem dokázal lépe zvládat ty povětrnostní podmínky. A určitě i to, že jsem šel do toho turnaje s jakýmsi klidem, protože jsem byl vůbec rád za to, že hraji. Měl jsem předtím určité zdravotní problémy, takže jsem si to šel hlavně užít a nějaký tlak určitě odpadl.”

Jakub Knápek nejenže závod v hlavní mužské kategorii vyhrál, ale navíc oproti takzvanému „paru“ hřiště potřeboval o 6 hodů méně. Že to bude zlato, zjistil ve druhém kole u předposledního 17 koše.

Jakub Knápek, Moravian Gators Nový Jičín: “Kdy jsem přítelkyni požádal o to, ať mi řekne, jak na tom jsem skórově, a když jsem proměnil ten poslední dohoz do koše na předposlední jamce, tak tam jsem zjistil, že mám dostatečně velký náskok na to, abych poslední jamku zahrál na jistotu a udržel si to. Takže hlavně jsem se vyvaroval všech možných chyb, kterých tady šlo udělat hodně.”
    Jakub Knápek, Moravian Gators Nový Jičín: ”Discgolf hraji již devět let, začal jsem právě na tomto turnaji před devíti lety. A dostal jsem se k tomu přes kamaráda Bohdana Bílka, toho k tomu dostala jeho sestra, a začali jsme hrát jako kamarádi a hrajeme až do teď.”

    Domácí klub Moravian Gators získal na svém memoriálu v mužské kategorii ještě bronz, o ten si zaházel Jakub Dostál, mezi ženami vybojovala Eliška Bártková 1. místo. Ze třetí příčky se mohl radovat i junior Kristián Kvita.

    Kryštof Novák, předseda klubu Moravian Gators Nový Jičín: “Naši hráči se pohybují na těch předních příčkách v celé sezoně poměrně pravidelně. Letos právě Jakub Knápek skončil celkově druhý v KOSTKA stav Czech discgolf cupu a Eliška Bártková třetí. Kromě toho máme ještě ve druhé nejvyšší české lize třeba Kristýnu Jurčíkovou, která bude ve své kategorii první nebo druhá druhá, a spoustu dalších, kteří se umístí poměrně vysoko.”

    Nejvyšší česká discgolfová soutěž obsahuje 4 turnaje, ten na Svinci je její součástí už od svého druhého ročníku.

    Kryštof Novák, předseda klubu Moravian Gators Nový Jičín: “My jsme těch osm prvních let hráli na hřišti, které jsme tady na Svinci pojmenovali Svině. Pro letošek jsem se rozhodli udělat změnu a pojmenovali jsme nové hřiště, které je umístěno i v jiných částech kopce, vlk. A jedná se ještě o těžší variantu toho původního.”

    Název vlk je odvozen od přezdívky Jiřího Bílka, dlouholetého příznivce zdejšího klubu, kterému je memoriál věnován. Obě zvířata z pojmenování hřišť se pak promítla i do podoby vítězné trofeje.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Pákaři se utkali v Novojičínské tlapě, ty nejlepší teď čeká evropský šampionát

    1. června 2023 12:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    V Novém Jičíně se konal další ročník závodu, ve kterém účastníci poměřili síly svých rukou. Turnaj s názvem Novojičínská tlapa byl zároveň součástí české extraligové soutěže v armwrestlingu.

    Malá cena Nového Jičína prověřila mladé judisty z regionu

    5. května 2023 10:18 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Konala se jarní Malá cena Nového Jičína v judu. Tento mládežnický turnaj pořádá zdejší oddíl dvakrát ročně. Dává tak i svým začínajícím členům šanci změřit síly se soupeři z jiných klubů.

    Discgolfisté zahájili sezonu ve Smetanových sadech, oslavili tak i 200. výročí českého velikána

    8. března 2024 16:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Prvním počinem nové discgolfové sezony byl v Novém Jičíně turnaj Bedřich Smetana memoriál. Discgolfisté si dali dostaveníčko v parku, který nese jméno tohoto významného skladatele, a to přesně v den jeho dvoustého výročí narození.


    ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

    V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

    Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

    Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

    Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

    V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

    Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

    Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

    Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

    Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

    O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

    Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

    Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

    I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

    Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

    Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

    Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

    Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

    Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

    Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

    Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

    Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

    Poslední novojičínská lokalita pro stavbu domků hledá jména ulic

    Pod Skalkou v Novém Jičíně pokračuje příprava infrastruktury pro 23 stavebních parcel. Současně tu vznikají dvě nové ulice, pro které radnice hledá jména. Podle územního plánu je to poslední lokalita ve městě, kde je možné rodinné domy stavět.

    Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

    Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

    Den Země smáčel déšť, Jarošův statek ve Studénce akci zopakuje

    Ekologický svátek, Den Země, připomněli také na Jarošově statku ve Studénce. Původně plánovaný program ovšem nabouralo nepříznivé počasí, proto jej tu v plné pestrosti zopakují ještě v květnu.

    Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

    Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

    Novojičínská radnice se otevřela jako historická památka

    Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

    Den Země v muzeu provedl děti temným životem v podzemí

    Typickou dubnovou akcí v Muzeu Novojičínska je Den Země. Ten zde ovšem letos pojali velmi netradičně a návštěvníkům zprostředkovali život pod zemí.

    Moravian Open na Svinci svědčil domácím discgolfistům
    Vydáno 10. října 2022 10:00, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Na Svinci se konal turnaj, který byl závěrečnou zastávkou nejvyšší české discgolfové soutěže. Do výsledkové listiny se výrazně zapsali i hráči domácího klubu.

    Teď už si Jakub Knápek může zaházet na koš jen tak relaxačně. Před pár dny ale na Svinci bojoval v discgolfovém turnaji Moravian Open - Memoriálu Jiřího Bílka - a zvítězil. Turnaj pořádal po deváté novojičínský klub Moravian Gators a byl současně závěrečným závodem nejvyšší české série Czech Discgolf Tour.

    Jakub Knápek, Moravian Gators Nový Jičín: “Myslím si, že jsme zúročil své zkušenosti a dokázal jsem předčít protivníky tím, že jsem dokázal lépe zvládat ty povětrnostní podmínky. A určitě i to, že jsem šel do toho turnaje s jakýmsi klidem, protože jsem byl vůbec rád za to, že hraji. Měl jsem předtím určité zdravotní problémy, takže jsem si to šel hlavně užít a nějaký tlak určitě odpadl.”

    Jakub Knápek nejenže závod v hlavní mužské kategorii vyhrál, ale navíc oproti takzvanému „paru“ hřiště potřeboval o 6 hodů méně. Že to bude zlato, zjistil ve druhém kole u předposledního 17 koše.

    Jakub Knápek, Moravian Gators Nový Jičín: “Kdy jsem přítelkyni požádal o to, ať mi řekne, jak na tom jsem skórově, a když jsem proměnil ten poslední dohoz do koše na předposlední jamce, tak tam jsem zjistil, že mám dostatečně velký náskok na to, abych poslední jamku zahrál na jistotu a udržel si to. Takže hlavně jsem se vyvaroval všech možných chyb, kterých tady šlo udělat hodně.”
      Jakub Knápek, Moravian Gators Nový Jičín: ”Discgolf hraji již devět let, začal jsem právě na tomto turnaji před devíti lety. A dostal jsem se k tomu přes kamaráda Bohdana Bílka, toho k tomu dostala jeho sestra, a začali jsme hrát jako kamarádi a hrajeme až do teď.”

      Domácí klub Moravian Gators získal na svém memoriálu v mužské kategorii ještě bronz, o ten si zaházel Jakub Dostál, mezi ženami vybojovala Eliška Bártková 1. místo. Ze třetí příčky se mohl radovat i junior Kristián Kvita.

      Kryštof Novák, předseda klubu Moravian Gators Nový Jičín: “Naši hráči se pohybují na těch předních příčkách v celé sezoně poměrně pravidelně. Letos právě Jakub Knápek skončil celkově druhý v KOSTKA stav Czech discgolf cupu a Eliška Bártková třetí. Kromě toho máme ještě ve druhé nejvyšší české lize třeba Kristýnu Jurčíkovou, která bude ve své kategorii první nebo druhá druhá, a spoustu dalších, kteří se umístí poměrně vysoko.”

      Nejvyšší česká discgolfová soutěž obsahuje 4 turnaje, ten na Svinci je její součástí už od svého druhého ročníku.

      Kryštof Novák, předseda klubu Moravian Gators Nový Jičín: “My jsme těch osm prvních let hráli na hřišti, které jsme tady na Svinci pojmenovali Svině. Pro letošek jsem se rozhodli udělat změnu a pojmenovali jsme nové hřiště, které je umístěno i v jiných částech kopce, vlk. A jedná se ještě o těžší variantu toho původního.”

      Název vlk je odvozen od přezdívky Jiřího Bílka, dlouholetého příznivce zdejšího klubu, kterému je memoriál věnován. Obě zvířata z pojmenování hřišť se pak promítla i do podoby vítězné trofeje.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000033740/moravian-open-na-svinci-svedcil-domacim-discgolfistum