Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Divadelní dílna opět oživila kouzlo lesního divadla

Nový Jičín |  | Novojičínský expres

Kamenné divadlo na Skalkách se otevřelo pro další ročník Divadelní dílny. Konala se dva dny a pobavila dospělé i dětské publikum.

Kouzlo Kamenného divadla ožilo během 27. ročníku Divadelní dílny. Dvoudenní přehlídka začala pátečním večerem pro dospělé publikum, vystoupilo tu autorské divadlo černého humoru z Havířova a v improvizačním představení trio Josef Polášek, Martin Zbrožek a Lukáš Pavlásek. V sobotu organizátoři z městského kulturního střediska zacílili na děti.

Markéta Dendišová, MKS Nový Jičín: “Dnešní den zahájilo divadélko z Fokusu, mladší děti. Dále nás čeká Divadlo Navětvi, které zahraje dvakrát Ezopovy bajky. Dále Divadlo Koráb se hrou o Kocourovi v botách. Děti se s námi také vydají na divadelní stezku, kde se zapojí do pohádky, budou řešit i loupežný případ v pohádkové říši. Večer nás čeká tradičně ohňová show.”

    Toto je ukázka ze zahajovacího představení Divadelního kroužku Střediska volného času Fokus, který funguje dva roky a je určen menším dětem z prvního stupně základních škol. Nazvali jej Jacobe, kde jsi?.... aneb svatba nesvatba.

    Barbora Vahalíková, lektorka Divadelního kroužku SVČ Fokus: “Oproti minulému roku jsme chtěli udělat změnu, aby děti neměly moc textu. Takže jsme dětem v průběhu roku zadávali úkoly a ony tvořili scénky, které jsme dávali dohromady, a díky tomu vzniklo toto představení. Takže to, co jste viděli, je jejich práci, co si děti vymyslely a napsaly.”
    Agáta Podhajská, Divadelní kroužek SVČ Fokus: “Já jsem přispěla scénkou s pohřbem a svatbou. Bylo to tady hodně dobré, je to úplně jiné, než hrát ve Fokusu.”
    Linda Růžičková, Divadelní kroužek SVČ Fokus: “Líbilo se mi, že jsme tu zahráli dvě verze konce, ty svatby, a bylo to vtipné. A dobře se mi tu hrálo.”
    Oliver Tlach, Divadelní kroužek SVČ Fokus: “Já jsem hlavní role, takže beze mne by to vůbec nefungovalo. A hrálo se mi úplně perfektně.”
    Barbora Vahalíková, lektorka Divadelního kroužku SVČ Fokus: “Byli boží. V těchto podmínkách jsme hráli s úplně jinými rekvizitami a byli boží, moc si to užili a bylo vidět, že je to baví.”

    Mezi jednotlivými představeními provázel programem písničkář Tom Strom, který je osobitým moderátorem Divadelní dílny čtvrtým rokem.

    Tom Strom, písničkář a moderátor: “Mě moc těší, že to můžu moderovat. Já jsem písničkář, to je hlavní, co dělám, a kromě toho pracuji s dětmi ve školce a ve škole. Takže já komunikuji s dětmi, zpívám jim svoje písničky. Písničky jsou vesměs moje, občas použiji něco od Svěráka, Uhlíře, Nohavici, a mezi to se snažím říkat něco o těch představeních a být moderátorem. Takže taková moje improvizace.”

    Program Divadelní dílny doplnila jako vždy i akrobatická vystoupení a pohybové workshopy a také tvořivá dílnička.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Ozdobte stezku na Skalkách svým malovaným kamínkem

    23. října 2023 14:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Kamínková stezka - to je myšlenka propojení procházky v přírodě s malováním putovních kamínků. V Novém Jičín vede v lokalitě na Skalkách. Původní facebookovou aktivitu nyní podpořilo oficiální posvěcení městem.

    Lesopark je v péči zahradníků technických služeb

    14. srpna 2023 10:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Lesopark Skalky je unikátním zahradnicko-architektonickým počinem. Tisícovky stromů, keřů a květin, které zde rostou, ale vyžadují neustálou péči. Ta byla od letošního roku svěřena do rukou zahradníků technických služeb města.

    Poslední novojičínská lokalita pro stavbu domků hledá jména ulic

    Pod Skalkou v Novém Jičíně pokračuje příprava infrastruktury pro 23 stavebních parcel. Současně tu vznikají dvě nové ulice, pro které radnice hledá jména. Podle územního plánu je to poslední lokalita ve městě, kde je možné rodinné domy stavět.


    Motorka na závodech v Těrlicku srazila a vážně zranila diváka

    Včera 19:59 | Těrlicko | Lukáš Zavadil

    U vážně zraněného muže na motocyklových závodech zasahovali zdravotníci v sobotu odpoledne v Těrlicku. Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla byl na místě sražen divák, kterého zasáhl závodní motocykl.

    Požár zničil stodolu a roubenku v Lubně, škoda pět milionů korun

    V pátek 28. června 2024 v podvečer zasahovali hasiči z osmi jednotek požární ochrany u rozsáhlého požáru stodoly a nedalekého domu - roubenky v místní části Frýdlantu nad Ostravicí, Lubně. Požár byl ohlášen na tísňovou linku v půl šesté odpoledne. Celkem bylo nasazeno třináct hasičských vozidel.

    Žáci ZŠ Gen. Janka poprvé tvořili rozpočet. Mariánskohorská radnice se chce od dětí inspirovat

    Mariánskohorskou radnici zajímá, jak vidí obvod děti. Žáci ZŠ Gen. Janka tak dostali za úkol vytvořit rozpočet a vyplnit pocitové mapy. Do akce se zapojili všichni žáci druhého stupně.

    Město prodává bývalou hasičárnu v Kojetíně, místní nesouhlasí

    28. června 2024 14:37 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Město prodá bývalou požární zbrojnici v Kojetíně. Tento záměr přijalo potřebnou většinou zastupitelstvo. Nesouhlas s prodejem přišli do auly radnice vyslovit členové osadního výboru a občané této místní části.

    Studénka po pěti letech vyhlásila svou osobnost a úspěšné občany

    28. června 2024 16:46 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Součástí oslav vzniku města Studénka bývá v pětiletých intervalech také vyhlašování úspěšných občanů a výjimečné osobnosti. Také letos, v roce 65. výročí, byli oceněni lidé, kteří vytváří pozitivní obraz města ve sportu, kultuře a v oblasti veřejného života.

    V Karviné se poprvé konal Běh se žlutou stužkou. Zapojilo se 18 odsouzených

    V parčíku poblíž karvinské věznice se konal Běh se žlutou stužkou. Projekt Žlutá stužka je realizován v České republice už 9. rokem a má za cíl šířit osvětu o práci s vězněnými osobami a jejich obtížném začleňování do společnosti po výkonu trestu.

    Při nehodě na Místecké v Ostravě se zranilo několik lidí

    28. června 2024 17:14 | Celý MS kraj | Libor Běčák

    V pátek odpoledne se na Místecké ulici v Ostravě stala dopravní nehoda mezi 5 vozidly. Několik lidí muselo být ošetřeno z různě závažnými zraněními.

    30 let po konci těžby se místo uhlí z podzemí Ostravy odčerpává mořská voda

    27. června 2024 18:01 | Ostrava-město | Libor Běčák

    Ostrava si v těchto dnech připomíná 30 let od definitivního ukončení těžby černého uhlí. To se v tamních dolech těžilo 200 let.

    Někteří deváťáci ZŠ s polským vyučovacím jazykem Dr. Olszaka už polštinu ve výuce neuslyší

    28. června 2024 16:09 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

    Školákům a studentům skončil letošní školní rok. Navštívili jsme žáky devátého ročníku Základní školy s polským vyučujícím jazykem Dr. Olszaka, kteří dostali své poslední vysvědčení. Někteří z nich už polštinu ve výuce na střední škole neuslyší.

    Dětem začínají prázdniny. Řidiči by měli ubrat nohu z plynu

    28. června 2024 9:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

    Začínají prázdniny, což každoročně znamená větší pohyb dětí po ulicích i v dopoledních hodinách. Řidiči by si to měli uvědomit a být pozornější. Policisté a zástupci BESIPU také poslední den školy dětem připomínali důležité zásady pro bezpečný pohyb v silničním provozu.

    Do školy už nemohli, o rozloučení s ní ale nepřišli

    V tuto chvíli už mají vysvědčení všechny děti a užívají si prázdniny. Nicméně vrátíme se ještě na konec června, kdy s předstihem museli ukončit své působení na základní škole deváťáci z Butovické. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

    BEZ KOMENTÁŘE: Kácení májky je stále v duchu tradice a příležitost k posezení

    Včera 6:57 | Studénka | Jan Plášil | Expres Studénky

    Charita Studénka připravila pro své obyvatele tradiční kácení májky. Přítomni muži se ujali tradice. K posezení a dobré zábavě zahrál i harmonikář.

    Díky modernizaci zařízení ve Studénce vytéká zpět do přírody daleko kvalitnější voda

    28. června 2024 9:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Ve Studénce byla uvedena do provozu zrekonstruovaná čistírna odpadních vod. Díky ní se výrazně zlepšila kvalita vody vypouštěné zpět do přírody. Vsetínská společnost do modernizace zařízení vložila 150 milionů korun.

    Hejtman navštívil Nový Jičín, na radnici debatoval i s občany

    Hejtman Moravskoslezského kraje, Josef Bělica, navštívil Nový Jičín. Dopoledne se na radnici setkal také s občany, kterým více než hodinu odpovídal na jejich dotazy.

    Město bude mít dvě nové ulice, už mají i svá jména

    28. června 2024 7:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    V Novém Jičíně vznikají dvě nové ulice, a to v lokalitě Pod Skalkou, kde začne výstavba rodinných domů. Zastupitelé teď schválili jejich názvy. Místní adresy teda budou znít Pivovarská a Na Bochetě.

    Za bicí ve Studénce usedla studentka slavné Berklee

    27. června 2024 9:10 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

    Základní umělecká škola Jana Amose Komenského ve Studénce pořádala bubenický workshop. Jeho lektorkou byla mladá talentovaná muzikantka z Ostravska, které se na bicí učí na nejslavnější hudební škole na světě - americké Berklee college.

    Divadelní dílna opět oživila kouzlo lesního divadla
    Vydáno 27. června 2024 7:40, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Kamenné divadlo na Skalkách se otevřelo pro další ročník Divadelní dílny. Konala se dva dny a pobavila dospělé i dětské publikum.

    Kouzlo Kamenného divadla ožilo během 27. ročníku Divadelní dílny. Dvoudenní přehlídka začala pátečním večerem pro dospělé publikum, vystoupilo tu autorské divadlo černého humoru z Havířova a v improvizačním představení trio Josef Polášek, Martin Zbrožek a Lukáš Pavlásek. V sobotu organizátoři z městského kulturního střediska zacílili na děti.

    Markéta Dendišová, MKS Nový Jičín: “Dnešní den zahájilo divadélko z Fokusu, mladší děti. Dále nás čeká Divadlo Navětvi, které zahraje dvakrát Ezopovy bajky. Dále Divadlo Koráb se hrou o Kocourovi v botách. Děti se s námi také vydají na divadelní stezku, kde se zapojí do pohádky, budou řešit i loupežný případ v pohádkové říši. Večer nás čeká tradičně ohňová show.”

      Toto je ukázka ze zahajovacího představení Divadelního kroužku Střediska volného času Fokus, který funguje dva roky a je určen menším dětem z prvního stupně základních škol. Nazvali jej Jacobe, kde jsi?.... aneb svatba nesvatba.

      Barbora Vahalíková, lektorka Divadelního kroužku SVČ Fokus: “Oproti minulému roku jsme chtěli udělat změnu, aby děti neměly moc textu. Takže jsme dětem v průběhu roku zadávali úkoly a ony tvořili scénky, které jsme dávali dohromady, a díky tomu vzniklo toto představení. Takže to, co jste viděli, je jejich práci, co si děti vymyslely a napsaly.”
      Agáta Podhajská, Divadelní kroužek SVČ Fokus: “Já jsem přispěla scénkou s pohřbem a svatbou. Bylo to tady hodně dobré, je to úplně jiné, než hrát ve Fokusu.”
      Linda Růžičková, Divadelní kroužek SVČ Fokus: “Líbilo se mi, že jsme tu zahráli dvě verze konce, ty svatby, a bylo to vtipné. A dobře se mi tu hrálo.”
      Oliver Tlach, Divadelní kroužek SVČ Fokus: “Já jsem hlavní role, takže beze mne by to vůbec nefungovalo. A hrálo se mi úplně perfektně.”
      Barbora Vahalíková, lektorka Divadelního kroužku SVČ Fokus: “Byli boží. V těchto podmínkách jsme hráli s úplně jinými rekvizitami a byli boží, moc si to užili a bylo vidět, že je to baví.”

      Mezi jednotlivými představeními provázel programem písničkář Tom Strom, který je osobitým moderátorem Divadelní dílny čtvrtým rokem.

      Tom Strom, písničkář a moderátor: “Mě moc těší, že to můžu moderovat. Já jsem písničkář, to je hlavní, co dělám, a kromě toho pracuji s dětmi ve školce a ve škole. Takže já komunikuji s dětmi, zpívám jim svoje písničky. Písničky jsou vesměs moje, občas použiji něco od Svěráka, Uhlíře, Nohavici, a mezi to se snažím říkat něco o těch představeních a být moderátorem. Takže taková moje improvizace.”

      Program Divadelní dílny doplnila jako vždy i akrobatická vystoupení a pohybové workshopy a také tvořivá dílnička.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000043762/divadelni-dilna-opet-ozivila-kouzlo-lesniho-divadla