Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Atletické přebory žáků ZŠ z Ostravy-Jihu

Ostrava-Jih |

Atletická hala Vítkovice Aréna se stala místem konání závodů základních škol z Ostravy-Jihu. V atletických přeborech se mezi sebou utkali žáci 8. a 9. tříd.

Druhého ročníku závodů základních škol městského obvodu Ostrava-Jih se zúčastnilo celkem 9 škol. Jedna ale byla z centra Ostravy. Zájem o atletické přebory se tak zvyšuje. Loni se přihlásilo o 3 školy méně.

“Máme více škol, než jsme měli v loňském roce, což mě velmi těší. Těší mě to, že ředitelé podporují pohybové aktivity a tělesnou výchovu na svých školách a proto vysílají své děti na tyto akce. My samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se účastnili všechny školy Jihu, ale pokud některé školy nemohou, nevím, z jakých důvodů, tak my s tím samozřejmě nic nenaděláme,” říká Miloš Kosík, ředitel ZŠ a MŠ B. Dvorského Ostrava-Bělský les

Závodilo ve čtyřech disciplínách. A to v hodu koulí, skoku do výšky, skoku do dálky a ve sprintech. Každou školu mohly reprezentovat maximálně 2 smíšená družstva, která tvořila 5 dívek a 5 chlapců.

“Je to takový víceboj družstev. Za každé družstvo závodí dvě dívky a dva chlapci. Zvlášť jsou hodnoceny 8.třídy a zvlášť 9.třídy,” vysvětluje Oldřich Zvolánek, ředitel závodů

Školáci překonávali všechny disciplíny, jak nejlépe uměli. Některé si vyzkoušeli vůbec poprvé a z vítězství pak byli hodně překvapeni.

“Mám velkou radost a vůbec jsem to opravdu nečekala ale.”

“Sport miluju, hrál jsem hodně basketbal, zahřálo mě to dost a je to překvapivé.”

“Mám radost, no, ale mohl jsem mít 1.místo.”

“Já jsem ještě neskákala teda a já skáču do dálky, do písku, tak asi to mě nejvíc baví.”

Nešlo ale jen o výsledky, ale také o to, aby žáci poznali jak atletiku, tak krásnou atletickou halu, která je nejmodernější v Česku. Ty, které atletika nadchla, se mohli přihlásit do atletického klubu.

“Věřím, že žáci, kteří a závodníci, kteří tu halu vidí vlastně někteří úplně poprvé a zjistí, co to je za krásu, takže se pak budou hlásit k nám do oddílu atletiky. Máme tady formuláře připravené, kde jim můžeme nabídnout to členství v SSK Vítkovice v atletickém klubu.

Tak zatím , co jsem viděl, tak hlavně na ty sprinty, tak tady z Volgogradské ZŠ byl jeden dobrý týpek, ale uvidíme,” uvádí Oldřich Zvolánek, ředitel závodů

Celou akci pořádala Komise pro bezpečnost, prevenci kriminality, sportu a volného času městského obvodu Ostrava-Jih ve spolupráci s Atletickým klubem SSK Vítkovice a Základní školou Dvorského z Ostravy-Bělského lesa.

Nahlásit chybu


K tématu

Žáci základních škol se utkali o pohár radnice Slezské Ostravy

Všechny čtyři slezskoostravské základní školy se v minulém týdnu opět utkaly v turnaji O pohár radnice Slezské Ostravy. Ten tentokrát uspořádala základní škola Chrustova a zaměřený byl hlavně na atletiku.

První závod Novojičínské běžecké ligy, Jarní ovál, trhal rekordy počasím i účastí

Jarním oválem začal další ročník Novojičínské běžecké ligy. Na jeho start se postavil rekordní počet běžců, zejména v dětských kategoriích.

Zlatá tretra bude hostiti největší hvězdy světové atletiky. Vítkovická atletika zároveň oslaví 100 let

11. března 2024 9:04 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Květen letošního roku bude v našem kraji ve znamení světových sportovních akcí. Po MS v ledním hokeji přijde na řadu koncem května mezinárodní atletický mítink Zlatá tretra. 63. ročník bude zároveň oslavou stoletého výročí od založení vítkovické atletiky.


Slováci se vydávali při loupeži za francouzské hokejové fanoušky. Dopadení byli díky batohům

U vyřešení nějakého případu policistům často pomůže detail, který pachatele ani nenapadne. Stejně tomu bylo i v případu Slováků, kteří v přestrojení za francouzské hokejové fanoušky pokusili vyloupit v Ostravě směnárnu. Klíčové pro jejich dopadení byly nakonec batohy.

Kvůli situaci v Liberty škrtá Slezská Ostrava v rozpočtu, společnost dluží obvodu 39 milionů

Zastupitelstvo Slezské Ostravy schválilo na zářijovém zasedání škrty v rozpočtu. Jejich důvodem je situace v ostravské huti Liberty, která aktuálně dluží obvodu 39 milionů korun v dani z nemovitých věcí.

Sbírka na pomoc povodní postiženým zaměstnancům nemocnice byla vyhlášena v Krnově

Pomáhali všem okolo, sami však pomoc potřebují a zaslouží si ji. Jde o zaměstnance nemocnice v Krnově, lékaře, sestry a další personál, kteří pomáhali zachránit a obnovit její provoz, přestože jejich domovy právě ničila velká voda. Ta zničila bydlení dvaapadesáti zaměstnancům nemocnice a dalším 250 domovy vážně poškodila.

Horní Suchá uspořádala tradiční Den jubilantů

Radnice v Horní Suché uspořádala v Dělnickém domě již tradiční akci Den jubilantů. A program byl opět veselý a pestrý. Oslavence a hosty potěšily děti z mateřských i základních škol, na pódiu se prezentovaly různé spolky a na závěr vystoupily známé Kamélie s hity z 80 let.

V Karviné ukradli elektrický skútr pro invalidy, policie pátrá po pachateli a hledá možné svědky

Včera 13:03 | Karviná | Lukáš Zavadil

V úterý 1. října zatím neznámý pachatel v Karviné na ulici Fibichova odcizil elektrický skútr pro invalidy. Policisté vyšetřují okolnosti krádeže a žádají veřejnost o pomoc. Pokud máte jakékoli informace, kontaktujte linku 158.

V Ostravě se poprvé poběží světový závod Emil Zátopek Golden City Marathon

V Ostravě bude zbrusu nový maraton. Půjde o mezinárodní akci světového formátu s velkými hvězdami maratonské světové scény. Emil Zátopek Ostrava Golden City Marathon se má stát novou podzimní tradicí.

Nemocnice ve Frýdku-Místku zvětšuje Centrální urgentní příjem

Nemocnice ve Frýdku-Místku buduje přístavbu Centrálního urgentního příjmu. Prostory se zvětší a umožní propojení více odborných zdravotnických týmů. Budova navíc dostane nové CT zařízení. Celkově investice vyjde i s vybavením vyjde na zhruba 73 milionů korun a hotovo bude příští rok na jaře.

Blíží se dušičky. Na hřbitovech si hlídejte své věci

Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci.

Slezskoostravský hrad ukazuje život hraběte Wilczka a jeho polární expedici

Nová interaktivní výstava ve sklepení Slezskoostravského hradu představuje návštěvníkům zajímavou formou nejen osobu posledního majitele Slezskoostravského panství, ale taky jeho klíčovou roli v první rakousko-uherské polární expedici, které se dokonce sám zúčastnil.

Rastislav Maďar je podruhé děkanem Lékařské fakulty OU

Děkanem Lékařské fakulty Ostravské univerzity je po slavnostní inauguraci Rastislav Maďar. Navazuje na předchozí čtyřleté období. Za jeho působení se fakulta stabilizovala, podařilo se získat akreditaci oboru všeobecné lékařství a také otevřít obor stomatologie. Akademický senát ho v květnu jednomyslně doporučil rektorovi Ostravské univerzity.

Ostravou utíkali falešní vězni, adrenalinový závod Útěk v řetězech odstartoval na Slezské

Patnáctý ročník adrenalinové soutěže dvojic „Útěk v řetězech“ odstartoval poprvé v historii závodu z Ostravy. V té Slezské čekalo spoutané soutěžící hned pět z deseti náročných úkolů, které museli splnit na cestě za pomyslnou svobodou.

Participativní rozpočet Naše Poruba jde do finále. Postoupily tři návrhy ze sedmi podaných

Porubský participativní rozpočet, který funguje od roku 2016, letos změnil název ze Zelená Porubě na Naše Poruba. Nápady do letošníhoho ročníku mohli lidé posílat od začátku roku.

Mariánskohorská ZŠ Gen. Janka prochází kompletní rekonstrukcí

Mariánskohorská ZŠ Gen. Janka prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Ta začala před dvěma lety výměnou střech na všech pavilonech a pokračovala rekonstrukcí tělocvičny, šaten a rozvodů horké vody.

Prostor před poliklinikou a parkoviště v Ostravě-Hrabůvce jsou po roce zrekonstruovány

Veřejný prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce má novou tvář. První rekonstrukce od 70. let minulého století, která byla zahájena loni v srpnu, skončila. Souběžně byla dokončena oprava přilehlých parkovišť.

Knížka pro ostravské prvňáčky se velmi osvědčila. Učitelé ji rádi používají

16. října 2024 12:45 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má dlouhodobě snahu o co největší čtenářskou gramotnost dětí a v rámci nejrůznějších projektů cílí už na ty nejmladší čtenáře. Prvňáčci proto letos poprvé dostali knihu "Anežka s Filipem objevují Ostravu!!!" a po pár týdnech se dá říct, že je ve školách mimořádně oblíbená.

Ostrava ocenila strážníky za povodně. Někteří pamatují i záplavy v roce 1997

16. října 2024 11:13 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Vedení Ostravy a městské policie ocenilo strážníky za perfektní službu v průběhu povodní, kdy se podíleli na mnoha nejrůznějších činnostech od evakuací, až po řízení dopravy. Někteří už v uniformě městského policisty zažili i záplavy v roce 97. Oceňována byla také služební věrnost.

Atletické přebory žáků ZŠ z Ostravy-Jihu
Vydáno 29. března 2018 10:27, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Atletická hala Vítkovice Aréna se stala místem konání závodů základních škol z Ostravy-Jihu. V atletických přeborech se mezi sebou utkali žáci 8. a 9. tříd.

Druhého ročníku závodů základních škol městského obvodu Ostrava-Jih se zúčastnilo celkem 9 škol. Jedna ale byla z centra Ostravy. Zájem o atletické přebory se tak zvyšuje. Loni se přihlásilo o 3 školy méně.

“Máme více škol, než jsme měli v loňském roce, což mě velmi těší. Těší mě to, že ředitelé podporují pohybové aktivity a tělesnou výchovu na svých školách a proto vysílají své děti na tyto akce. My samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se účastnili všechny školy Jihu, ale pokud některé školy nemohou, nevím, z jakých důvodů, tak my s tím samozřejmě nic nenaděláme,” říká Miloš Kosík, ředitel ZŠ a MŠ B. Dvorského Ostrava-Bělský les

Závodilo ve čtyřech disciplínách. A to v hodu koulí, skoku do výšky, skoku do dálky a ve sprintech. Každou školu mohly reprezentovat maximálně 2 smíšená družstva, která tvořila 5 dívek a 5 chlapců.

“Je to takový víceboj družstev. Za každé družstvo závodí dvě dívky a dva chlapci. Zvlášť jsou hodnoceny 8.třídy a zvlášť 9.třídy,” vysvětluje Oldřich Zvolánek, ředitel závodů

Školáci překonávali všechny disciplíny, jak nejlépe uměli. Některé si vyzkoušeli vůbec poprvé a z vítězství pak byli hodně překvapeni.

“Mám velkou radost a vůbec jsem to opravdu nečekala ale.”

“Sport miluju, hrál jsem hodně basketbal, zahřálo mě to dost a je to překvapivé.”

“Mám radost, no, ale mohl jsem mít 1.místo.”

“Já jsem ještě neskákala teda a já skáču do dálky, do písku, tak asi to mě nejvíc baví.”

Nešlo ale jen o výsledky, ale také o to, aby žáci poznali jak atletiku, tak krásnou atletickou halu, která je nejmodernější v Česku. Ty, které atletika nadchla, se mohli přihlásit do atletického klubu.

“Věřím, že žáci, kteří a závodníci, kteří tu halu vidí vlastně někteří úplně poprvé a zjistí, co to je za krásu, takže se pak budou hlásit k nám do oddílu atletiky. Máme tady formuláře připravené, kde jim můžeme nabídnout to členství v SSK Vítkovice v atletickém klubu.

Tak zatím , co jsem viděl, tak hlavně na ty sprinty, tak tady z Volgogradské ZŠ byl jeden dobrý týpek, ale uvidíme,” uvádí Oldřich Zvolánek, ředitel závodů

Celou akci pořádala Komise pro bezpečnost, prevenci kriminality, sportu a volného času městského obvodu Ostrava-Jih ve spolupráci s Atletickým klubem SSK Vítkovice a Základní školou Dvorského z Ostravy-Bělského lesa.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000012222/atleticke-prebory-zaku-zs-z-ostravyjihu-