Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Náměstí Ostrava-Jih vévodí velikonoční zajíc a rozkvetlé zlatice. Ozdoby na ně vyrobily děti

Ostrava-Jih |

Náměstí Ostrava-Jih se obléklo do velikonočního. Radost lidem dělá nejen 3D velikonoční zajíc v nadživotní velikosti, ale také květináče se zlatým deštěm, na které vyrobily velikonoční ozdoby děti mateřských škol.

Na náměstí Ostrava-Jih panuje jarní a velikonoční atmosféra zároveň. Radnice tady nechala dovézt 29 květináčů s rozkvetlými zlaticemi. Přesně tolik je v obvodu mateřských škol. Každá z nich dostala za úkol nazdobit jednu z nich. A vrhly se do toho s radostí.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Původní záměr byl, že se zlatice dovezou do školek, tam si je nazdobí děti a pak se převezou na náměstí, tak jsme to přizpůsobili současné době, kdy děti do školek nechodí, ale paní učitelky se s nadšením vrhly na tu výzdobu právě zde na náměstí.”
Kateřina Zieglerová, učitelka, MŠ Jana Maluchy: “Naše děti tady vyrobily v rámci Ostrava-Jih takovou zlatici. Vyráběli jsme s nimi vajíčka, motýlky a paní učitelky vyrobily takové zajíčky, aby to nebylo strohé. Jsme rádi, protože to tady tak oživí ten Jih, protože tím, jak ti lidé jsou doma, tak aspoň udělají procházku, zajdou tady, Podívají se, co děti vytvořily z různých školiček a mají motivaci a myslím si, že se tím reprezentují i ty školičky.”
Petra Vaculíková. učitelka, MŠ Alberta Kučery: “My jsme nevyráběly, my jsme pověřily děti na distanční výuce. Takže děti dostaly domácí úkol. Doručily nám potom vajíčka do školky a my jsme to zalaminovaly, daly na stužky a zdobíme. A ještě mají další úkol, přijít se tady s tím stromečkem vyfotit."

Náměstím se může inspirovat úplně každý a ozdobit si takto třeba zlatý déšť, nebo jiný keř v místě svého bydliště. Každopádně nazdobené náměstí dělá radost všem.

Anketa: návštěvníci náměstí: “Je to úplně nádherné, se tady nad tím rozplýváme. Jakože opravdu si ty školy s tím daly záležet. Jako každá ta zlatice je jinak nazdobená, opravdu se nám to moc líbí. Taky jsme pózovali u zajíčka, myslím si, že to oživilo hodně tady Ostravu-Jih.”
“Líbí, hlavně ty výzdoby od těch dětí.”

Radnice plánuje, že v budoucnu nechá zlaticemi vyzdobit i další místa v obvodu.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Zatím jsou tady a my se samozřejmě opravdu moc těšíme až budou dokončeny rekonstrukce veřejného prostoru například před Kotvou v Zábřehu, kde potom počítáme také s tím, že na těchto místech budeme umísťovat obdobně hezké výzdoby.”

3D velikonoční zajíc je už letos kromě náměstí i na dalších třech místech, A to u kostela svatého Ducha, na ulici U Hrůbků a na ulici Bohumíra Četyny.

Nahlásit chybu


K tématu

Předškoláci se loučí se školkami. V Moravské Ostravě je slavnostně pasují na prvňáčky

2. června 2023 15:43 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V Moravské Ostravě a Přívozu zahájili sérii pasování předškoláků na prvňáčky. Jako první tento slavnostní akt proběhl na zahradě MŠ Blahoslavova.

Anketa Zlatá Beruška zná vítěze. Jejím cílem je ocenit kreativní MŠ v Moravské Ostravě a Přívozu

26. června 2023 12:57 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Radnice Moravské Ostravy a Přívozu každoročně vyhlašuje anketu s názvem Zlatá beruška. Jejím cílem je ocenit práci aktivních a kreativních mateřských škol, které pro děti vymýšlejí zajímavé aktivity.

V Opavě se rodí více dětí. Vybrané MŠ tak rozšiřují kapacity budováním nových tříd

27. června 2023 12:04 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Opavě roste počet dětí. Na demografický vývoj zareagovala opavská radnice, která v současné době navyšuje kapacity tím, že v mateřských školách buduje nové třídy.


Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

Dnes 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

V opavských MŠ proběhly zápisy. Rodiče si mohli vybírat z 27 školem zřizovaných městem

Včera 17:58 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mateřské školy v Opavě patřily zápisům nejmenších dětí. Ty ve městě každoročně probíhají od 2. do 3. května. Rodiče si mohli vybírat z celkem 27 školek, které zřizuje město.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

Dnes 16:06, vydáno včera 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

Dnes 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Policie potřebuje posily, umožnila fyzické testy na zkoušku

Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

Muže za volantem u Otic postihlo srdeční selhání, oživovali ho svědci

Včera 20:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci včetně ostatních složek IZS vyrazili v sobotu 4. května odpoledne k nehodě osobního auta u Otic na Opavsku. Pětačtyřicetiletého muže za volantem tam postihlo náhlé selhání srdce, resuscitovali ho svědci události, následně zdravotníci.

Karvinští senioři ušli dohromady kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou 392 km.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

Včera 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Výtvarná soutěž k 800 letům Opavy oslovila stovky lidí. Úroveň prací je velmi vysoká

Včera 16:17 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Více než tisíc výtvarných a 3D děl došlo na Základní školu Šrámkova, která uspořádala výtvarnou soutěž pro k 800. výročí založení města. Zapojily se do ní nejen děti, ale také dospělí.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

3. května 2024 23:00 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Ostravský majáles je pro studenty všech škol v kraji

Ostravský majáles chce být symbolem všech studentů v kraji. Na letošní rok připravil kromě volby krále a královny, také volbu prince a princezny. Ti budou za střední školy. Vítězové dostanou 50 tisíc korun na studentské aktivity pro své školy.

Stezka v Bělském lese bude obnovena. Stavba navazuje na Cestu vody

3. května 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Dnes máme připravenu dobrou zprávu pro obyvatele okolí Bělského lesa a nebo jeho návštěvníky. Páteřní propojení lesní cestou Staré a Nové Bělé bude v celé délce obnoveno. Postarají se o to Ostravské komunikace.

Začne rekonstrukce vodovodu na Hornopolní. Stavbu doprovodí omezení a uzavírky

3. května 2024 8:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravské Fifejdy se dočkají nového vodovodu. Kompletní výměnu potrubí budou stavebníci provádět hlavně v ulici Hornopolní a Nemocniční, což si vyžádá i omezení dopravy.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

2. května 2024 20:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Studenti vysokých a středních škol se utkali na mistrovství ČR v požárním sportu

V Ostravě ve středu odstartovalo Otevřené akademické mistrovství České republiky v požárním sportu. Sto sedmdesát mladých závodníků a závodnic se letos v Porubě utkalo ve čtyřech nelehkých disciplínách.

Náměstí Ostrava-Jih vévodí velikonoční zajíc a rozkvetlé zlatice. Ozdoby na ně vyrobily děti
Vydáno 30. března 2021 17:37, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Náměstí Ostrava-Jih se obléklo do velikonočního. Radost lidem dělá nejen 3D velikonoční zajíc v nadživotní velikosti, ale také květináče se zlatým deštěm, na které vyrobily velikonoční ozdoby děti mateřských škol.

Na náměstí Ostrava-Jih panuje jarní a velikonoční atmosféra zároveň. Radnice tady nechala dovézt 29 květináčů s rozkvetlými zlaticemi. Přesně tolik je v obvodu mateřských škol. Každá z nich dostala za úkol nazdobit jednu z nich. A vrhly se do toho s radostí.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Původní záměr byl, že se zlatice dovezou do školek, tam si je nazdobí děti a pak se převezou na náměstí, tak jsme to přizpůsobili současné době, kdy děti do školek nechodí, ale paní učitelky se s nadšením vrhly na tu výzdobu právě zde na náměstí.”
Kateřina Zieglerová, učitelka, MŠ Jana Maluchy: “Naše děti tady vyrobily v rámci Ostrava-Jih takovou zlatici. Vyráběli jsme s nimi vajíčka, motýlky a paní učitelky vyrobily takové zajíčky, aby to nebylo strohé. Jsme rádi, protože to tady tak oživí ten Jih, protože tím, jak ti lidé jsou doma, tak aspoň udělají procházku, zajdou tady, Podívají se, co děti vytvořily z různých školiček a mají motivaci a myslím si, že se tím reprezentují i ty školičky.”
Petra Vaculíková. učitelka, MŠ Alberta Kučery: “My jsme nevyráběly, my jsme pověřily děti na distanční výuce. Takže děti dostaly domácí úkol. Doručily nám potom vajíčka do školky a my jsme to zalaminovaly, daly na stužky a zdobíme. A ještě mají další úkol, přijít se tady s tím stromečkem vyfotit."

Náměstím se může inspirovat úplně každý a ozdobit si takto třeba zlatý déšť, nebo jiný keř v místě svého bydliště. Každopádně nazdobené náměstí dělá radost všem.

Anketa: návštěvníci náměstí: “Je to úplně nádherné, se tady nad tím rozplýváme. Jakože opravdu si ty školy s tím daly záležet. Jako každá ta zlatice je jinak nazdobená, opravdu se nám to moc líbí. Taky jsme pózovali u zajíčka, myslím si, že to oživilo hodně tady Ostravu-Jih.”
“Líbí, hlavně ty výzdoby od těch dětí.”

Radnice plánuje, že v budoucnu nechá zlaticemi vyzdobit i další místa v obvodu.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Zatím jsou tady a my se samozřejmě opravdu moc těšíme až budou dokončeny rekonstrukce veřejného prostoru například před Kotvou v Zábřehu, kde potom počítáme také s tím, že na těchto místech budeme umísťovat obdobně hezké výzdoby.”

3D velikonoční zajíc je už letos kromě náměstí i na dalších třech místech, A to u kostela svatého Ducha, na ulici U Hrůbků a na ulici Bohumíra Četyny.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000024777/namesti-ostravajih-vevodi-velikonocni-zajic-a-rozkvetle-zlatice-ozdoby-na-ne-vyrobily-deti