Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

22letý zloděj vytrhl slepci z ruky mobilní telefon a utekl

Ostrava-město |

Hyenismus největšího kalibru předvedl 22letý zloděj z Ostravy. Během vteřiny připravil slepce o mobilní telefon se speciálním softwarem pro nevidomé. Ve chvíli, kdy chtěl handicapovaný muž zavolat pomoc, tak mu zloděj mobil vytrhl z ruky a utekl. Chvíli předtím totiž slepého muže obtěžoval, zřejmě si ho už dopředu vyhlédl s tím, že ho okrade.

Nepochopitelné jednání, na které zřejmě už nikdy nezapomene 44letý slepec z Ostravy. Při pohybu po městě používá slepeckou hůl. Má i mobilní telefon se speciálním softwarem pro nevidomé. Během chvíle mu ho ale ukradl tehdy ještě neznámý zloděj. Krádež se odehrála v úterý 11. května večer v Ostravě-Vítkovicích v ulici U Nádraží.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Při cestě domů oslovil nevidomého muže mladík s legendou, že se znají z Havířova. S jednoznačnou odpovědí, že to bude zřejmě omyl, se však mladík nesmířil a nevidomého muže měl sledovat. To se však slepému muži nelíbilo, znejistil a tak mezi oběma muži došlo ke slovní rozepři."

Nevidomý muž si chtěl přivolat pomoc, z ledvinky vytáhl mobilní telefon, ale během vteřiny o něj přišel. Mladý zloděj využil mužova handicapu, telefon mu vytrhl z ruky a utekl. Slepec začal volat o pomoc. Toho si všimly dvě ženy, které k němu přiběhly a pomohly mu zavolat policii i jeho přítelkyni.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Od doby oznámení policisté z Vítkovic začali intenzivně pátrat po neznámém muži, který odcizil mobilní telefon, bez kterého se slepý muž velmi těžko obejde. Svou operativní činností, vyhodnocením všech zjištěných informací a stop, nakonec kroky vedly k 22letému muži z Ostravy."

V neděli 16. května dopoledne policisté zloděje vyslechli, ten se jim ke krádeži přiznal a vzápětí byl obviněn ze spáchání přečinu krádež.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Do výslechu měl uvést, že mobilní telefon prodal náhodnému muži. Nyní mu za své jednání hrozí trest odnětí svobody na dva roky."

Policie teď prosí veřejnost o pomoc při hledání ukradeného a dále prodaného mobilního telefonu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Tímto žádáme veřejnost, případně samotného muže, který zakoupil mobilní telefon značky SAMSUNG, aby ho odevzdal na nejbližší policejní služebnu. Jedná se o speciální telefon pro nevidomé lidi. V tomto je nainstalovaný speciální software a jen velmi těžko se bez tohoto poškozený muž obejde."

V případě, že víte, kde by se telefon mohl vyskytovat, také se ozvěte policii.

Nahlásit chybu


K tématu

Muž se zbraní přepadl večerku v Bohumíně, hledá ho policie

17. května 2023 11:43 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Maskovaný muž s dlouhou střelnou zbraní přišel do večerky v Bohumíně a požadoval peníze. Prodavačka mu vydala přes 9 500 korun a lupič utekl. Nyní ho hledá policie, která žádá o pomoc i veřejnost.

VIDEO: Zloděj ukradl dívce mobil, ničeho si nevšimla. Policie pátrá po pachateli a dalších dvou mužích

24. května 2023 12:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté pátrají po zloději, který na lavičce v obchodním centru v Porubě ukradl z kabelky mobilní telefon. Muž využil nepozornosti majitelky, mladé dívky, která si povídala s kamarádkou.

31letý muž v Orlové vykrádal osobní auta a dodávky, nepohrdl ani nabíječkou

12. května 2023 14:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Orlovští policisté objasnili sérii vloupání do vozidel z letošního dubna a května. Šlo o celkem šest případů, převážně dodávek, na které se zaměřil jedenatřicetiletý zloděj. Ten teď čelí podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Dnes 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

Dnes 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

Obžalovaný tvrdí, že kamaráda sekerou zabít nechtěl

Senát Krajského soud v Ostravě začal řešit případ pokusu vraždy, který se měl odehrát před rokem v Třinci. Konflikt mezi dvěma opilými muži se jeden z nich rozhodl ukončit sekerou. U soudu odmítl přijmout nabízených 12 let vězení a tvrdí, že protivníka sekl do hlavy jen jednou.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

4. května 2024 12:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

3. května 2024 23:00 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Ostravský majáles je pro studenty všech škol v kraji

Ostravský majáles chce být symbolem všech studentů v kraji. Na letošní rok připravil kromě volby krále a královny, také volbu prince a princezny. Ti budou za střední školy. Vítězové dostanou 50 tisíc korun na studentské aktivity pro své školy.

Stezka v Bělském lese bude obnovena. Stavba navazuje na Cestu vody

3. května 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Dnes máme připravenu dobrou zprávu pro obyvatele okolí Bělského lesa a nebo jeho návštěvníky. Páteřní propojení lesní cestou Staré a Nové Bělé bude v celé délce obnoveno. Postarají se o to Ostravské komunikace.

Začne rekonstrukce vodovodu na Hornopolní. Stavbu doprovodí omezení a uzavírky

3. května 2024 8:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravské Fifejdy se dočkají nového vodovodu. Kompletní výměnu potrubí budou stavebníci provádět hlavně v ulici Hornopolní a Nemocniční, což si vyžádá i omezení dopravy.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

2. května 2024 20:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

22letý zloděj vytrhl slepci z ruky mobilní telefon a utekl
Vydáno 16. května 2021 14:57, Ostrava-město, Jiří Cileček
Hyenismus největšího kalibru předvedl 22letý zloděj z Ostravy. Během vteřiny připravil slepce o mobilní telefon se speciálním softwarem pro nevidomé. Ve chvíli, kdy chtěl handicapovaný muž zavolat pomoc, tak mu zloděj mobil vytrhl z ruky a utekl. Chvíli předtím totiž slepého muže obtěžoval, zřejmě si ho už dopředu vyhlédl s tím, že ho okrade.

ilustrační snímek; FOTO: TV Polar

Nepochopitelné jednání, na které zřejmě už nikdy nezapomene 44letý slepec z Ostravy. Při pohybu po městě používá slepeckou hůl. Má i mobilní telefon se speciálním softwarem pro nevidomé. Během chvíle mu ho ale ukradl tehdy ještě neznámý zloděj. Krádež se odehrála v úterý 11. května večer v Ostravě-Vítkovicích v ulici U Nádraží.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Při cestě domů oslovil nevidomého muže mladík s legendou, že se znají z Havířova. S jednoznačnou odpovědí, že to bude zřejmě omyl, se však mladík nesmířil a nevidomého muže měl sledovat. To se však slepému muži nelíbilo, znejistil a tak mezi oběma muži došlo ke slovní rozepři."

Nevidomý muž si chtěl přivolat pomoc, z ledvinky vytáhl mobilní telefon, ale během vteřiny o něj přišel. Mladý zloděj využil mužova handicapu, telefon mu vytrhl z ruky a utekl. Slepec začal volat o pomoc. Toho si všimly dvě ženy, které k němu přiběhly a pomohly mu zavolat policii i jeho přítelkyni.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Od doby oznámení policisté z Vítkovic začali intenzivně pátrat po neznámém muži, který odcizil mobilní telefon, bez kterého se slepý muž velmi těžko obejde. Svou operativní činností, vyhodnocením všech zjištěných informací a stop, nakonec kroky vedly k 22letému muži z Ostravy."

V neděli 16. května dopoledne policisté zloděje vyslechli, ten se jim ke krádeži přiznal a vzápětí byl obviněn ze spáchání přečinu krádež.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Do výslechu měl uvést, že mobilní telefon prodal náhodnému muži. Nyní mu za své jednání hrozí trest odnětí svobody na dva roky."

Policie teď prosí veřejnost o pomoc při hledání ukradeného a dále prodaného mobilního telefonu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Tímto žádáme veřejnost, případně samotného muže, který zakoupil mobilní telefon značky SAMSUNG, aby ho odevzdal na nejbližší policejní služebnu. Jedná se o speciální telefon pro nevidomé lidi. V tomto je nainstalovaný speciální software a jen velmi těžko se bez tohoto poškozený muž obejde."

V případě, že víte, kde by se telefon mohl vyskytovat, také se ozvěte policii.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000025557/22lety-zlodej-vytrhl-slepci-z-ruky-mobilni-telefon-a-utekl