Libor Blahut je povoláním počítačový specialista neboli ajťák. S prasetem si ale poradí stejně dobře, jako s počítačem.
Libor Blahut: "Zabít prase umí každý, ale opařit, aby to nebylo prostě spálené to maso nebo zapařené, tak to je nejdůležitější a potom už jenom ty výrobky podle chuti."
Domácím zabijačkám pan Libor velí pevnou rukou. Synové David a Lukáš musí pomáhat. David Blahut: "Míchám krev, řezník nařídil, aby neztuhla."
Lukáš Blahut: "Jenom jsem zametal a čistil nožky, což je nejhorší práce."
Zabijačka je v rodině událost, kolem které se točí plno lidí. Není divu, takový ovárek opravdu není k zahození.
Rodinná přítelkyně: "Je to výborné, protože to je vlastně čerstvé a je to posolené, je to na chlebu čerstvém."
Doma pak celou akci jistí babička s mísou vánočního cukroví. Jiřina Sidková, babička: "Jsem ráda, že to tady dělají, protože se obnovují vlastně ty vzpomínky, jak jsme zabíjeli s našima rodičema tady. A Libor, můj zeť přebral tento zvyk po svém otci, který byl vynikající řezník."