Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci. Slavnosti Jihu si užily tisíce lidí

Ostrava-Jih |

Tisíce lidí se bavily na už tradičních Slavnostech Jihu, které proběhly o uplynulém víkendu na bývalém fotbalovém hřišti v Ostravě-Zábřehu. Nabídly nejen spoustu atrakcí a soutěží, ale i koncerty populárních zpěváků a kapel.

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci, doprovodný program pro všechny generace, adrenalinové atrakce, sportovní aktivity a také novinky. To vše nabídly dvoudenní Slavnosti Jihu, které si užili všichni, kdo si koupili lístky předem. Na místě už nebyly k dostání.

anketa: návštěvníci slavností: “Líbí se mi tady moc.”
“Je to paráda, už jsme tady několikátý rok po sobě, užíváme si to, pokaždé je to trošičku jiné a tím zvláštnější, ale super. Počasí je luxusní, no teď už je luxusní, takže super.”
“Je tu super, chodíme tady jako rodina, užijeme si všichni zábavy, hudby, super. Baví nás to. Na co jste se těšila nejvíce? Hlavně na ty kapely, tento rok teda složení mi vyhovovalo úplně úžasně, takže, na setkání s přáteli, protože tady chodíváme se skupinou přátel, takže všechno úplně super.”
“Líbí se nám tady moc, jsme rádi za sportovní vyžití, Zahráli jsme si kornhole. Je to pro dospělé i pro děti, pro seniory, pro každého. Budeme rádi, když ještě budou nějaké nové soutěže.”
Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: “My jsme rádi, že Slavnosti Jihu se stávají zajímavou akcí pro mnoho občanů. Podruhé už je vyprodáno, nicméně pořád ještě vidíme možnosti daného areálu, takže pravděpodobně drobně ještě zvýšíme na příští rok počet vstupů, zase připravíme atraktivní program. Letos je tady řada novinek, samozřejmě pěnová show pro děti, lezecká stěna za náma, bedna cup, soutěž, která bude za chvilku vyhlášena. Samozřejmě se tady baví lidé všech generací a to je to, proč to děláme.”

Bedna cup byl určen zejména pro odvážlivce. Vyhrál ten, kdo postupně vyskládal a zdolal nejvíce prázdných beden od nápojů. Soutěžící byli samozřejmě jištěni na laně. Vítěz jich zdolal 27.

vítěz Bedna cupu: “Už se mi to kantovalo, ale ještě jsem to vychytal u té, nevím, myslím 23. Už mi to padalo. A těch 27 beden, to jste dal na první pokus? Dneska jo, ale včera ne, včera jsem dal 23 asi a jsem za to rád.”
soutěžící: “Od půlky je trošku strach, ale rovnováha. To se začne třepat a člověk potom neví, co má dělat, tak se snaží bedny brát, bedny brát hlavně pod sebe a pak třeba spadne. Dělal jsem to poprvé, je to super.”

Novinkou byla také soutěž v třepání hlavou na čas. Lidé si na slavnostech mohli zahrát i badminton, ping pong, pozemní hokej, vyzkoušet si parahokej, nebo různé deskové hry. Nejvíce si ale užili koncerty.

Xindl X, zpěvák: “V Ostravě vždycky hrajeme strašně rádi, prostě lidi jsou tady super a dneska tomu nebylo jinak, možná naopak to bylo ještě lepší než řada jiných koncertů tady v Ostravě a krásné takhle na severu si zahrát na Slavnostech Jihu. Snažíme se dělat každý rok ten playlist trochu jinak. Sice hrajeme podobné písničky, protože přece jenom si lidé některé hity žádají a už je jich tolik, že je těžké z nich poskládat ten playlist, tak třeba letos hrajeme trošku rokověji než jsme hráli v minulých letech.”
Michal David, zpěvák: “Samozřejmě jsem se těšil hodně, protože jednak moje kapela je celá odsud skoro, protože to jsou kluci z Havířova, Prostějova a z Boskovic, takže jsou to Moraváci jak poleno a samozřejmě ostravské publikum mám strašně rád. Už jsem tady nějakou dobu nebyl, tak doufám, že zaboduju trochu. Tady mám navíc ještě dechaře dva, Saxofonistu a trumpetistu ze slovenské kapely IMT Smile, no a ty moje písničky jsou nově udělané do takového funky hávu.”
Zbyněk Pražák (KDU-ČSL), náměstek primátora Ostravy: “Já musím říct, že Ostrava-Jih je oblast mého dětství, protože tady jsem vyrůstal od svých 5 let. A mám tady prochozenou každou uličku, jezdil jsem tady na kole a hráli jsme si tady, takže já s radostí vidím, jak se Ostrava-Jih mění, mění se k lepšímu a ta atmosféra, která tady je, byla oba dny, co jsem tady mohl být, byla nádherná.”
Martin Kret (ANO), zastupitel MOb Ostrava-Jih: “Je to super, je tady spousta lidí a spousta aktivit, takže lidé si najdou každý to své. Je tady badminton, lidé se můžou napít, pobavit se. Je to dobrý zážitek pro všechny.”

Samozřejmě nechyběla ani spousta stánků s dobrým jídlem.

Nahlásit chybu


K tématu

Pivobraní jako festival her a zábavy, letos otevře i Radniční sklípek a přivítá MIG 21

16. června 2023 14:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Masarykovo náměstí se opět stane dějištěm festivalu zlatého moku. Kromě tradičně pestré nabídky více než sto druhů piv, herní zóny a koncertů otevře také legendární Radniční sklípek.

Zastupitelé schvalovali dotace, například na podporu životního prostředí i na opravu loubí

19. června 2023 11:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zastupitelé města se v tomto volebním období sešli na své páté schůzi. Řešili například dotace v oblasti životního prostředí nebo podporu vlastníků domů na historickém náměstí.

Modernizace minigolfu a Stezka dovednosti. Projekt Nápady pro Opavu zná vítěze

20. června 2023 10:45 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

A je rozhodnuto. V rámci participativního rozpočtu Nápady pro Opavu se budou realizovat dva návrhy, kterým občané poslali nejvíce hlasů. Celkem lidé vybírali z 6 nápadů, které odborná porota poslala do finálového hlasování.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Dnes 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

Dnes 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

Obžalovaný tvrdí, že kamaráda sekerou zabít nechtěl

Senát Krajského soud v Ostravě začal řešit případ pokusu vraždy, který se měl odehrát před rokem v Třinci. Konflikt mezi dvěma opilými muži se jeden z nich rozhodl ukončit sekerou. U soudu odmítl přijmout nabízených 12 let vězení a tvrdí, že protivníka sekl do hlavy jen jednou.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

4. května 2024 12:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

3. května 2024 23:00 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Ostravský majáles je pro studenty všech škol v kraji

Ostravský majáles chce být symbolem všech studentů v kraji. Na letošní rok připravil kromě volby krále a královny, také volbu prince a princezny. Ti budou za střední školy. Vítězové dostanou 50 tisíc korun na studentské aktivity pro své školy.

Stezka v Bělském lese bude obnovena. Stavba navazuje na Cestu vody

3. května 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Dnes máme připravenu dobrou zprávu pro obyvatele okolí Bělského lesa a nebo jeho návštěvníky. Páteřní propojení lesní cestou Staré a Nové Bělé bude v celé délce obnoveno. Postarají se o to Ostravské komunikace.

Začne rekonstrukce vodovodu na Hornopolní. Stavbu doprovodí omezení a uzavírky

3. května 2024 8:50 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravské Fifejdy se dočkají nového vodovodu. Kompletní výměnu potrubí budou stavebníci provádět hlavně v ulici Hornopolní a Nemocniční, což si vyžádá i omezení dopravy.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

2. května 2024 20:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci. Slavnosti Jihu si užily tisíce lidí
Vydáno 20. června 2023 14:49, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Tisíce lidí se bavily na už tradičních Slavnostech Jihu, které proběhly o uplynulém víkendu na bývalém fotbalovém hřišti v Ostravě-Zábřehu. Nabídly nejen spoustu atrakcí a soutěží, ale i koncerty populárních zpěváků a kapel.

Michal David, Xindl X, Debbi, Desmod, Kollárovci, doprovodný program pro všechny generace, adrenalinové atrakce, sportovní aktivity a také novinky. To vše nabídly dvoudenní Slavnosti Jihu, které si užili všichni, kdo si koupili lístky předem. Na místě už nebyly k dostání.

anketa: návštěvníci slavností: “Líbí se mi tady moc.”
“Je to paráda, už jsme tady několikátý rok po sobě, užíváme si to, pokaždé je to trošičku jiné a tím zvláštnější, ale super. Počasí je luxusní, no teď už je luxusní, takže super.”
“Je tu super, chodíme tady jako rodina, užijeme si všichni zábavy, hudby, super. Baví nás to. Na co jste se těšila nejvíce? Hlavně na ty kapely, tento rok teda složení mi vyhovovalo úplně úžasně, takže, na setkání s přáteli, protože tady chodíváme se skupinou přátel, takže všechno úplně super.”
“Líbí se nám tady moc, jsme rádi za sportovní vyžití, Zahráli jsme si kornhole. Je to pro dospělé i pro děti, pro seniory, pro každého. Budeme rádi, když ještě budou nějaké nové soutěže.”
Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: “My jsme rádi, že Slavnosti Jihu se stávají zajímavou akcí pro mnoho občanů. Podruhé už je vyprodáno, nicméně pořád ještě vidíme možnosti daného areálu, takže pravděpodobně drobně ještě zvýšíme na příští rok počet vstupů, zase připravíme atraktivní program. Letos je tady řada novinek, samozřejmě pěnová show pro děti, lezecká stěna za náma, bedna cup, soutěž, která bude za chvilku vyhlášena. Samozřejmě se tady baví lidé všech generací a to je to, proč to děláme.”

Bedna cup byl určen zejména pro odvážlivce. Vyhrál ten, kdo postupně vyskládal a zdolal nejvíce prázdných beden od nápojů. Soutěžící byli samozřejmě jištěni na laně. Vítěz jich zdolal 27.

vítěz Bedna cupu: “Už se mi to kantovalo, ale ještě jsem to vychytal u té, nevím, myslím 23. Už mi to padalo. A těch 27 beden, to jste dal na první pokus? Dneska jo, ale včera ne, včera jsem dal 23 asi a jsem za to rád.”
soutěžící: “Od půlky je trošku strach, ale rovnováha. To se začne třepat a člověk potom neví, co má dělat, tak se snaží bedny brát, bedny brát hlavně pod sebe a pak třeba spadne. Dělal jsem to poprvé, je to super.”

Novinkou byla také soutěž v třepání hlavou na čas. Lidé si na slavnostech mohli zahrát i badminton, ping pong, pozemní hokej, vyzkoušet si parahokej, nebo různé deskové hry. Nejvíce si ale užili koncerty.

Xindl X, zpěvák: “V Ostravě vždycky hrajeme strašně rádi, prostě lidi jsou tady super a dneska tomu nebylo jinak, možná naopak to bylo ještě lepší než řada jiných koncertů tady v Ostravě a krásné takhle na severu si zahrát na Slavnostech Jihu. Snažíme se dělat každý rok ten playlist trochu jinak. Sice hrajeme podobné písničky, protože přece jenom si lidé některé hity žádají a už je jich tolik, že je těžké z nich poskládat ten playlist, tak třeba letos hrajeme trošku rokověji než jsme hráli v minulých letech.”
Michal David, zpěvák: “Samozřejmě jsem se těšil hodně, protože jednak moje kapela je celá odsud skoro, protože to jsou kluci z Havířova, Prostějova a z Boskovic, takže jsou to Moraváci jak poleno a samozřejmě ostravské publikum mám strašně rád. Už jsem tady nějakou dobu nebyl, tak doufám, že zaboduju trochu. Tady mám navíc ještě dechaře dva, Saxofonistu a trumpetistu ze slovenské kapely IMT Smile, no a ty moje písničky jsou nově udělané do takového funky hávu.”
Zbyněk Pražák (KDU-ČSL), náměstek primátora Ostravy: “Já musím říct, že Ostrava-Jih je oblast mého dětství, protože tady jsem vyrůstal od svých 5 let. A mám tady prochozenou každou uličku, jezdil jsem tady na kole a hráli jsme si tady, takže já s radostí vidím, jak se Ostrava-Jih mění, mění se k lepšímu a ta atmosféra, která tady je, byla oba dny, co jsem tady mohl být, byla nádherná.”
Martin Kret (ANO), zastupitel MOb Ostrava-Jih: “Je to super, je tady spousta lidí a spousta aktivit, takže lidé si najdou každý to své. Je tady badminton, lidé se můžou napít, pobavit se. Je to dobrý zážitek pro všechny.”

Samozřejmě nechyběla ani spousta stánků s dobrým jídlem.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000037827/michal-david-xindl-x-debbi-desmod-kollarovci-slavnosti-jihu-si-uzily-tisice-lidi