Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

SAK Studénka od nového roku nabízí nový rezervační systém. Novinkou je například platba platební kartou

10. ledna 2020 15:34 | Studénka | Jakub Švarc

Starý rezervační systém již byl zastaralý a bylo nutné jej vyměnit za nový. Díky němu tak lidé své vstupenky obdrží ihned po platbě na svůj email.

Sak Studénka má od 1. ledna nového ředitele, který by chtěl zlepšit sportovní vyžití ve městě

10. ledna 2020 15:31 | Studénka | Jakub Švarc

V průběhu loňského roku bylo vypsáno nové výběrové řízení na pozici ředitele SAK Studénka. Nově totiž ředitelé neziskových organizací města musí po šesti letech obhajovat svůj mandát.

Městkou knihovnu celoročně navštěvují desítky dětí, na besedách se seznamují s knihami i s provozem

10. ledna 2020 15:27 | Studénka | Jakub Švarc

Děti, které do knihovny chodí v průběhu roku, jsou seznamovány s jejím fungováním a podporovány v čtení a čtenářství. Letošní první návštěva byla zahájena krátkou prezentací knih včetně čtení pohádek.

Dělnický dům se po letech nejspíš dočká kompletní rekonstrukce sálů, jevištní techniky a instalací

3. ledna 2020 15:48 | Studénka | Jakub Švarc

Poslední větší rekonstrukcí, která v Dělnickém domě proběhla, byla ta v roce 1974 až 1975, kdy se uskutečnila hlavní generální oprava. Před patnácti lety pak došlo k rekonstrukci pláště budovy a jejího zateplení.

Projektová dokumentace na novou víceúčelovou sportovní halu by měla být hotová v průběhu letošního roku

3. ledna 2020 15:39 | Studénka | Jakub Švarc

Sportovní nadšenci se mohou těšit na nové sportovní vyžití ve Studénce, a to díky nové sportovní víceúčelové hale, kterou by chtělo Město vybudovat.

Amatérští filmaři představili svůj film v historickém bunkru ve Studénce

20. prosince 2019 12:44 | Studénka | Jakub Švarc

Po šesté hodině večer odstartoval krátký film šermířské skupiny Adorea, který diváky perfektně naladit na zbytek večera. Snímek byl natočen již před třemi lety, a protože si na něm dali jeho tvůrci záležet, tak jeho premiéra byla až letos na podzim. Za jeho úspěchem stála nejen perfektní organizace štábu.

Další předvánoční akcí ve Studénce byl koncert Pěveckého sboru Ondrášek

20. prosince 2019 12:36 | Studénka | Jakub Švarc

Na koncert dorazilo na 150 diváků, kteří se začali scházet již před půl čtvrtou hodinou. Ti si pak vychutnali Vánoční atmosféru, o kterou se postaral nejen pěvecký sbor Ondrášek, ale také jeho odnož bývalých členek, která předvečerní koncert zahájila.

Rekord letošního ročníku Studénecké laťky činí 150 cm

13. prosince 2019 14:58 | Studénka | Jakub Švarc

Soutěž Studénecká laťka je určena pro žáky druhého stupně a zúčastnili se jí ti nejlepší sportovci. Na soutěž se školy připravují už od začátku školního roku.

Další přednášející v městské knihovně objel svět v tuk-tuku

13. prosince 2019 14:47 | Studénka | Jakub Švarc

Devátého prosince do Studénky zavítal Tomáš Vejmola, aby povyprávěl o jedné ze svých cest. Rozhodl se, že si chce pořídit tuk-tuk, a tak se vydal do Thajska, odkud s 30 let starým taxíkem vyrazil domů. Cesta mu zabrala přesně jeden rok.

Spojení mezi Brnem a Studénkou bude zajišťovat RegioJet

13. prosince 2019 14:38 | Studénka | Jakub Švarc

Dopravce, který zajišťoval meziměstskou dálkovou dopravu končí a vystřídá jej brněnská firma RegioJet, které dalo ministerstvo dopravy přednost. Na dalších osm let tak budou ve Studénce České dráhy obstarávat jen osobní a mezistátní vlaky.

Komerční sdělení více

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

OSTROJ slaví první úspěchy po náročném období. V prvním čtvrtletí 2024 rostl a hlásí zisk

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí roku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.


Do strojírenství a metalurgie vstupují nové technologie, vodík a AI

České strojírenství a metalurgický byznys se nezadržitelně mění. Do hry vstupuje další automatizace, smart systémy, vodík a umělá inteligence. Tahounem změn jsou zatím spíše velké firmy, malým a středním podnikům stojí v cestě méně zdrojů na investice, nedostatek špičkových lidí i obava o kyberbezpečnost. V případě inovativních vodíkových technologií je pak problémem přílišná regulace předbíhající vývoj. Uvedli to zástupci Národního strojírenského klastru a účastníci konference Strojírenství Ostrava 2024.

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.

Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Více