Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

ZŠ Mládí opět našla svou Megastar pro tento rok

12. ledna 2018 13:24 | Orlová | Jan Varga

Základní škola Mládí opět hledá svou megastar. Další ročník této talentové soutěže proběhl v sále Domu dětí a mládeže a soutěžící se opět mohli utkat v mnoha různých disciplínách. Ať už šlo o zpěv, tanec nebo jiné dovednosti. My jsme na soutěžil nechyběli a tak vám teď nabídneme krátkou ukázku z průběhu.

Senior lákal nezletilé dívky do bytu, kde je měl zneužívat

12. prosince 2017 10:30 | Ostrava-město | Jan Varga

Orlovští kriminalisté prošetřují 69letého muže z Bohumína, který je obviněn z několika znásilnění a pohlavních zneužití. Do svého bytu měl lákat nezletilé dívky, kde je měl zneužívat. Policie nyní navrhuje obžalobu.

Ve sportovní hale GOA se konal turnaj mini judistů

8. prosince 2017 13:34 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se utkali nejmenší judisté. Ve sportovní hale orlovského gymnázia a obchodní akademie se totiž konal první ročník turnaje pro ty nejmenší. Děti z mateřinek změřily své síly v přetahování s gumovým míčem. Souboje brali s velkým nasazením a vy se teď můžete podívat, jak se některým účastníkům dařilo.

Krojovaní horníci dolu ČSA nechali posvětit prapor

8. prosince 2017 13:33 | Orlová | Jan Varga

Krojovaní horníci dolu ČSA mají nový prapor. Tomu nechali požehnat v rámci bohoslužby, která proběhla v den svaté Barbory v doubravském kostele. Praporu požehnal ředitel teologického konviktu v Olomouci Alfréd Volný.

Sociální služby orlovské nemocnice fungují 10 let

8. prosince 2017 13:31 | Orlová | Jan Varga

Oddělení sociálních služeb v orlovské nemocnici oslavilo deset let své existence. K této příležitosti přišel klienty navštívit ředitel nemocnice, zástupci města a zazpívat přijely Havířovské babky. Na pokojích pak na klienty čekalo občerstvení. Jak si akci užívali vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Zahájení adventu proběhlo v areálu letního kina

8. prosince 2017 13:29 | Orlová | Jan Varga

V Orlové zahájili adventní čas. V areálu letního kina se mohli lidé přijít pobavit, dát si svařáček a zazpívat si koledy. V podvečer pak vedení města rozsvítilo adventní věnec, který letos nahradí vánoční strom, který stál vždy na náměstí. V rámci hudebního programu Orlovanům zahrál i Marek Ztracený.

Krojovaní horníci dolu ČSA nechali posvětit prapor

6. prosince 2017 11:08 | Orlová | Jan Varga

Krojovaní horníci dolu ČSA mají nový prapor. Tomu nechali požehnat v rámci bohoslužby, která proběhla v den svaté Barbory v doubravském kostele. Praporu požehnal ředitel teologického konviktu v Olomouci Alfréd Volný.

Žáci základních škol si mohli vybrat povolání

1. prosince 2017 14:23 | Orlová | Jan Varga

Zvolit své budoucí povolání. To mohli návštěvníci akce Úřadu práce Karviná, který pro ně opět v kulturním domě připravil přehled nejzajímavějších středních škol z celého kraje. Ty se přijely prezentovat i s praktickými ukázkami svých dovedností. Letošní ročník zejména žákům základních škol nabídl více než čtyřicet vzdělávacích institucí.

Zábavné odpoledne pro děti klientů OSPOD

1. prosince 2017 14:21 | Orlová | Jan Varga

Teď se podíváme do Domu dětí a mládeže, kde za dětmi klientů odboru sociálního a zdravotního Městského úřadu přišel Mrazík. Ten si pro ně připravil pohádkové příběhy, taneční cvičení a další zábavné aktivity. To vše si děti během odpoledne náramně užily a my vám teď z něj ukážeme krátký sestřih.

NIP v orlovské nemocnici má pět nových lůžek

1. prosince 2017 14:19 | Orlová | Jan Varga

Nová moderně vybavená lůžka. Ty teď může pacientům poskytnout orlovská nemocnice. Tento týden totiž její pracovníci uvedli do provozu novou část oddělení následné intenzivní péče, kde bude fungovat pět nově zařízených boxů.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více