Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Zhotovitelé orlovského náměstí žádají o roční odklad

26. ledna 2018 15:11 | Orlová | Jan Varga

​Stavba orlovského náměstí je v tuto chvíli o více než půl roku zpožděná. O to větší bylo na schůzce všech zainteresovaných stran překvapením, když zhotovitel požádal o prodloužení termínu dokončení stavby o další rok.

Studenti si v Orlové připomněli Sedmidenní válku

26. ledna 2018 15:09 | Orlová | Jan Varga

Letos si Češi připomenou sto let od založení naší republiky. Na Karvinsku se ale vytyčení hranic neobešlo bez problémů. Mezi Čechy a Poláky panovaly neshody, které vyústily v krvavý boj o území. Takzvanou Sedmidenní válku si teď u památníku v Orlové připomněli studenti místních škol.

Studenti si v Orlové připomněli Sedmidenní válku

26. ledna 2018 12:36 | Orlová | Jan Varga

Letos si Češi připomenou sto let od založení naší republiky. Na Karvinsku se ale vytyčení hranic neobešlo bez problémů. Mezi Čechy a Poláky panovaly neshody, které vyeskalovaly v krvavý boj o území. Takzvanou Sedmidenní válku si teď u památníku v Orlové připomněli studenti místních škol.

O týden později by lupič na MěÚ Orlová nekradl

25. ledna 2018 12:14 | Orlová | Jan Varga

O přepadení pokladny Městského úřadu Orlová jsme vás informovali. Teď je jasné, že kdyby se zloděj rozhodl svůj čin vykonat třeba příští týden, už by se mu peníze ukrást nepodařilo. Zastupitelé totiž už v říjnu schválili zabezpečení pokladny, které začne právě příští týden.

Lupič ukradl desítky tisíc z orlovského úřadu

24. ledna 2018 12:49 | Orlová | Jan Varga

Orlovští kriminalisté řeší loupež na městském úřadu. V pondělí násilím vnikl do prostor pokladny neznámý pachatel, který z ní odcizil desítky tisíc korun. Fyzicky přitom napadl pracovníka úřadu, který mu chtěl zabránit v útěku. Úřednice, která v pokladně pracovala, vyvázla bez zranění, ale utrpěla psychický šok.

Orlovští byli štědří, Tříkrálové sbírce přispěli rekordně

19. ledna 2018 13:00 | Orlová | Jan Varga

Máme výsledky tříkrálové sbírky, která se konala také v Orlové. Do ulic vyrazilo na osm skupinek a podařilo se jim vybrat neuvěřitelných téměř padesát tisíc korun. To je o mnoho více než loni, kdy se podařilo vybrat přes dvacet sedm tisíc korun. Peníze pomohou bohumínské charitě. Byli jsme se zeptat, co na výsledek říkají organizátoři orlovské sbírky.

Orlová představila strategický plán do roku 2033

19. ledna 2018 12:58 | Orlová | Jan Varga

Bezpečnost, doprava, ale také životní prostředí a volný čas. Tyto a další témata nechalo město zpracovat do strategického plánu, který počítá s rozvojem života ve městě do roku 2033. Svou vizi prezentovalo na veřejném setkání s obyvateli města a my jsme pro vás ze setkání natočili reportáž.

Orlovský "dům hrůzy" musí majitelé opravit

19. ledna 2018 12:56 | Orlová | Jan Varga

Orlovský “dům hrůzy” je třeba co nejdříve alespoň po částech opravit. Takový je výsledek kontroly, která proběhla v jednom z domů v Orlové Porubě. Stavba má poničené dešťové svody, ucpanou kanalizaci a celkově hrozí, že by mohl dům v budoucnu i spadnout. My jsme se byli na kontrolu podívat společně s zástupci úřadu, městské a státní policie a také hasičů.

Orlovský “dům hrůzy” musí majitelé opravit

19. ledna 2018 11:31 | Orlová | Jan Varga

Orlovský “Dům hrůzy” je třeba co nejdříve alespoň po částech opravit. Takový je výsledek kontroly, která proběhla v jednom z domů v Orlové Porubě. Stavba má poničené dešťové svody, ucpanou kanalizaci a celkově hrozí, že by se mohla v budoucnu zřítit.

Orlová představila strategický plán do roku 2033

18. ledna 2018 11:24 | Orlová | Jan Varga

Bezpečnost, doprava, ale také životní prostředí a volný čas. Tyto a další témata nechalo město zpracovat do strategického plánu, který počítá s rozvojem života ve městě do roku 2033. Svou vizi prezentovalo na veřejném setkání s obyvateli města.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více