Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

NIP v orlovské nemocnici má pět nových lůžek

30. listopadu 2017 12:57 | Orlová | Jan Varga

Nová moderně vybavená lůžka. Ty teď může pacientům poskytnout orlovská nemocnice. Tento týden totiž její pracovníci uvedli do provozu novou část oddělení následné intenzivní péče, kde bude fungovat pět nově zařízených boxů.

Panenky Barbie byly k vidění jako historické osobnosti

24. listopadu 2017 13:33 | Orlová | Jan Varga

Panenky Barbie jako postavy z České i světové historie. Takovou podívanou nabídla výstava, která byla k vidění v kulturním domě v Dolní Lutyni. Zejména žáci základních škol si mohli od organizátorů vyslechnout zajímavé povídání o postavách králů, dobyvatelů i prezidentů. Výstava nabídla více než stovku panenek v dobových výjevech napříč celou historií, od praotce Čecha až po první kosmonauty.

Klientka Domova Vesna oslavila sté narozeniny

24. listopadu 2017 13:32 | Orlová | Jan Varga

Klientka Domova Vesna Štěpánka Bulková oslavila sto let. O rodačku z Karviné se teď starají pracovníci domova a jak je dobrým zvykem, uspořádali ji k významným narozeninám oslavu. S kytičkou přišel popřát také starosta Orlové Tomáš Kuča. My se k blahopřání samozřejmě přidáváme a přinášíme vám teď krátký sestřih.

V Orlové řeší problémy ve vyloučených lokalitách

24. listopadu 2017 13:29 | Orlová | Jan Varga

Problémy ve vyloučených lokalitách, drogy, záškoláctví a složitá komunikace s rodiči dětí. To jsou témata, kterými se zabývali účastníci konference v Orlové. Tu uspořádalo vedení Městské policie a sezvalo na ni všechny složky, které mají k problémům co říct.

K obnově kostela v Gutech poslouží plány z roku 1952

24. listopadu 2017 11:59 | Celý MS kraj | Jan Varga

Ostravsko-opavská diecéze hledá vhodné stromy, ze kterých obnoví památkovou stavbu kostela v Gutech. Podle projektantů by se měl kostel obnovit podle plánů z roku 1952. Právě z tohoto roku mají projektanti k dispozici nejvíce podkladů o stavbě.

V Orlové řeší problémy ve vyloučených lokalitách

22. listopadu 2017 13:25 | Orlová | Jan Varga

Problémy ve vyloučených lokalitách, drogy, záškoláctví a složitá komunikace s rodiči dětí. To jsou témata, kterými se zabývali účastníci konference v Orlové. Tu uspořádalo vedení Městské policie a sezvalo na ni všechny složky, které mají k problémům co říct.

Vedení města ocenilo orlovské spolky a kluby

16. listopadu 2017 12:52 | Orlová | Jan Varga

V Orlovském kulturním domě proběhl Spolkový večer. Na něm byly předány ceny těm nejúspěšnějším spolkům, organizacím a jedincům, kteří na území města a jeho blízkého okolí působí. Vedení města a organizátoři Spolkové výstavy na akci poděkovali všem, kteří se svými aktivitami zasloužili o dobré jméno Orlové a v rámci akce nechyběl ani kulturní program.

Zloději řádili v orlovské poliklinice

16. listopadu 2017 12:51 | Orlová | Jan Varga

Neuvěřitelnou dávku drzosti museli mít zloději, kteří o víkendu doslova řádili na orlovské poliklinice. Vykradli totiž tolik ordinací, že tam museli být velmi dlouho a nepočínali si přitom nijak šetrně. Většinu dveří prostě vykopli. Škoda jde do statisíců.

Rekonstrukce lesoparku se blíží ke konci

16. listopadu 2017 12:49 | Orlová | Jan Varga

Město Orlová si ještě nemůže převzít od zhotovitele zrekonstruovaný lesopark. I když je stavba v cílové rovince, ještě chybí dokončit některé dílčí práce. Jedno je ale jisté. Zhotovitel bude platit pokutu z prodlení, stavba měla být totiž hotová začátkem listopadu. Zúčastnili jsme se s kamerou zatím posledního kontrolního dne.

Orlované vzdali úctu válečným veteránům

11. listopadu 2017 11:44 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhl pietní akt v rámci Dne válečných veteránů. U památníku na ulici u kapličky se tak Orlovští sešli, aby uctili ty, kteří bojovali a padli za svou zemi během světové války. Jak pietní akt probíhal vám přiblížíme v následujícím příspěvku.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více