Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Finalizuje oprava 1. půlky mostu na Rubikově křižovatce ve F-M. Chystá se plán ke druhé etapě

4. listopadu 2019 19:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Oprava Rubikovy křižovatky pokračuje. V tuto chvíli se do cíle blíží rekonstrukce první části mostu. Práce se poté plynule přesunou na druhou stranu.

Ve F-M finišují s výsadbou cibulovin. Naplno běží sběr listí

4. listopadu 2019 19:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě naplno běží odklízení spadaného listí. Než napadne první sníh, musí Technické služby provést vyhrabání na všech veřejných plochách. S pracemi začaly už koncem října a teď pokračují dále podle schváleného harmonogramu.

Kam po základce? Na otázky žáků z F-M odpověděl Trh vzdělávání a uplatnění 2019

4. listopadu 2019 18:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě se konal Trh vzdělávání a uplatnění 2019. Žáci základních škol se seznamovali se širokou nabídkou oborů středních škol nejen z našeho kraje a současně i s možnými budoucími zaměstnavateli.

Prostor před farou v Mar. Horách prošel regenerací. Zdobí jej i unikátní plastika Srdce kříže

1. listopadu 2019 11:39 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Dva roky trvaly práce, jejichž cílem bylo zvelebit prostor před farou v Mariánských Horách. Dnes tam stojí unikátní plastika a místo je upravené tak, aby sloužilo k odpočinku i rozjímání.

Secesní kavárna Radhošť ve F-M opět vítá hosty. Obsluhují je studenti gastronomie

31. října 2019 20:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek znovuotevřel secesní kavárnu Radhošť. Provozovat ji bude Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb, která dostala kavárnu na základě Memoranda o spolupráci do užívání.

Domovinka ve F-M má nové vozidlo. Snadno přepraví imobilní klienty k lékaři i na úřad

31. října 2019 20:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Klienti Centra denních služeb Domovinka se budou přepravovat v novém voze. Díky příspěvku kraje i města získali nové speciálně upravené auto. Pohodlně se tak dostanou k lékaři i za zábavou.

Na vrchol královny Beskyd vede 19 tras. Turisté je najdou v nové mapě Lysé hory

31. října 2019 20:02 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Turisté mají k dispozici novou mapu Lysé hory. V té lidé naleznou dohromady 19 tras, kterými se různým způsobem mohou vydat na vrchol královny moravskoslezských Beskyd.

Děti z Frýdlantu vystoupily v Talentmánii školních družin. Podívejte se, jak jim to šlo

29. října 2019 18:34 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Kinosál Kulturního centra se stal dějištěm Talentmánie školních družin. Jedná se o akci, která ve městě probíhá už řadu let. Uspořádala ji školní družina při Základní škole Komenského.

Pohřebiště na Panských Nových Dvorech změnilo svou podobu, jedna velká rekonstrukce je u konce

28. října 2019 17:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na centrálním pohřebišti v Panských Nových Dvorech dokončili hned několik oprav. Velkou rekonstrukcí prošla spodní část hřbitova a oprav se dočkala i obřadní síň. Více už v následující reportáži.

Kytice a věnce: F-M si připomněl vznik samostatnosti ČSR

28. října 2019 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

28. října si celá republika připomíná Den vzniku samostatného československého státu. Významný den si připomněli také ve Frýdku-Místku. K památníku Tomáše Garrigue Masaryka položili zástupci města kytice a věnce.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více