Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Housing First pomáhá lidem v bytové nouzi. Podporu našel i ve Frýdku-Místku

14. listopadu 2019 17:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Slezská diakonie chce ve Frýdku-Místku spustit program Housing First. Ten cílí na osoby v bytové nouzi a pomáhá jim začlenit se do běžného života. Program našel podporu i u vedení města.

Veřejnost se ve F-M může zapojit do akce “Dárek pro druhé” a potěšit osamělé lidi

14. listopadu 2019 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA letos před Vánocemi opět pořádá akci s názvem Dárek pro druhé. Vyzývá proto veřejnost, která by ráda udělala radost zejména osamělým seniorům, aby do Dobrovolnického centra donesla jakýkoliv dárek.

Uběhlo 30 let od Sametové revoluce. Ve Frýdlantu si průběh revoluce připomínají výstavou i filmem

12. listopadu 2019 18:49 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

U příležitosti 30. výročí Sametové revoluce byla v Kulturním centru slavnostní vernisáží zahájena výstava s názvem Sametová paměť.

Třídění bioodpadu na sídlištích ve F-M není příliš efektivní. Je znehodnoceno jinými odpadky

11. listopadu 2019 17:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město v září zahájilo pilotní projekt sběru bioodpadu na sídlištích. Ten do té doby sváželo jen od rodinných domů, kde je produkce bioodpadu vysoká. Zatím se však třídění bioodpadu na sídlištích neukázalo jako příliš efektivní.

Frýdek-Místek se halí do vánoční výzdoby, letos bude zase o něco bohatší

11. listopadu 2019 17:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město se opět po roce halí do vánoční výzdoby. Přestože do Vánoc je stále ještě dost času, na sloupech veřejného osvětlení se už dnes objevují světelné vánoční stromy, vločky a jiné ozdoby.

V nemocnici proběhl Den urologické prevence, navštívilo jej 34 pacientů

11. listopadu 2019 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nemocnice ve Frýdku-Místku opět po roce hostila Den urologické prevence. Lékaři mužům vyšetřili ledviny, močový měchýř i prostatu, ženám pak ledviny a močový měchýř. Jakou měla akce návštěvnost a kolik se podařilo zachytit rizikových nálezů, se dozvíte reportáži.

Baseballisté BK Klasik F-M vyhráli 1. ligu. Za skvělou reprezentaci jim osobně poděkovalo vedení města

7. listopadu 2019 17:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecký magistrát přijal baseballisty Baseballového klubu Klasik. Po jejich nedávném veleúspěchu, kdy se jim podařilo vyhrát první ligu, borcům vedení města osobně poděkovalo za skvělou reprezentaci.

Ještě pingpongové stoly a je hotovo, renovace hřiště v Sadech. B. Smetany skončila

7. listopadu 2019 17:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dětské hřiště v Sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice prošlo velkou rekonstrukcí. Nově má mnohem více herních prvků a povrch z lité pryže. Do budoucna jsou v plánu ještě další investice poblíž.

Frýdek-Místek bojuje s odkládáním odpadu k popelnicím, kontejnery přistavuje častěji

7. listopadu 2019 17:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pokud máte doma nepotřebné věci, v následujících dnech se jich můžete zdarma zbavit. Magistrát ve spolupráci s Frýdeckou skládkou totiž připravil další harmonogram svozu objemného odpadu.

Podzimní radovánky ve Frýdlantu nad Ostravicí: děti z mateřských škol uspávaly broučky

5. listopadu 2019 12:30 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Tradiční podzimní akce mají za sebou děti z Frýdlantu nad Ostravicí. Mateřské školy si pro ně připravily uspávání broučků. Pozadu nezůstala ani Tělovýchovná jednota Sokol, která zase přichystala Pochod světlušek.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více