Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Kopec už cyklisty ve Frýdku-Místku nezastaví. Ve městě testují sdílená elektrokola

17. října 2019 17:44 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Služba sdílených jízdních kol se ve Frýdku-Místku těší velké oblibě. V srpnu, v zatím nejsilnějším měsíci sezóny, si je lidé půjčili více než osm tisíc krát. Teď se do dopravy ve zkušebním provozu nově zapojila také elektrokola.

Stop drogám! Do Frýdku-Místku dorazil projekt Správným směrem

17. října 2019 17:04 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek se stal 22. městem putovní výstavy projektu Správným směrem. Ten je zaměřený na problematiku drog, přesněji, jak návykové látky vnímají žáci základních a středních škol.

Frýdek-Místek je městem zeleně. Další nové stromy se budou sázet koncem října

17. října 2019 17:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek je městem zeleně. Každoročně v něm přibývají jak květinové záhony, tak také keře a stromy. S příchodem podzimu se začalo s dalším vysazováním. Ve městě tak přibude více než 150 nových stromů.

Kotkova muzika pokřtila nové CD. 24. 10. zve na 8. Podzimní medailonek Š. Kotka a Fr. Pituchové

15. října 2019 17:14 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

V Janáčkově síni ve Frýdlantu nad Ostravicí proběh hudebně výpravný pořad Frýdlantský huděc spojený se křtem nového cd Kotkovy muziky s názvem U Kurečky na Mytě.

Ve Frýdku-Místku běží Farmářské trhy. Tentokrát lákají na nabídku rybích specialit

14. října 2019 17:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Do Frýdku-Místku dorazí další tematicky laděné farmářské trhy. Ve čtvrtek 17. října mohou návštěvníci shlédnout ukázky přípravy sladkovodních ryb na různé způsoby. Chybět nebude ani jejich ochutnávka.

Nový projekt představí zapomenutou historii Frýdku-Místku. První bod připomíná židovské památky

14. října 2019 17:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zmizelé město – po stopách zapomenuté historie Frýdku-Místku. Tak se jmenuje nový projekt, který chce lidem představit pozapomenuté dějiny města. První počin v rámci projektu se týká židovských památek.

Náměstíčko na ulici Třanovského prochází opravou. Hotovo by mělo být v listopadu

14. října 2019 17:07 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Novou podobu získá tzv. náměstíčko na ulici Třanovského u obchodního centra. Kvůli jeho dlouhodobě špatnému stavu přistoupilo město k jeho opravě. Dnes jsou práce v plném proudu, hotovo by mělo být do konce roku.

Dny s průvodcem ve F-M pokračují. Nyní odhalují roušku tajemství frýdeckého hřbitova

14. října 2019 17:04 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Turistické informační centrum zve veřejnost na další komentovanou prohlídku. Tentokrát se zájemci s průvodcem vydají na frýdecký hřbitov, kde odhalí jeho nesčetná tajemství.

Ve F-M proběhla rada města. Radní rozhodovali o opravách bytů i o spolupráci s Basketpointem

10. října 2019 17:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Oprava dalšího z bytů v domě zvláštního určení nebo výstavba basketbalové haly pro děti a mládež, toto a další témata řešili na své schůzi radní města. V prvním příspěvku vám některé body blíže představíme.

Dovnitř se nedostanou zvířata ani vandalové. Další dětská hřiště ve F-M bude chránit oplocení

10. října 2019 17:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek pokračuje v oplocování dětských hřišť. Ještě do konce tohoto roku získají oplocení další čtyři dětská hřiště. Stejně jako už dříve oplocená dětská hřiště ozdobí i tato obrázky dětí z mateřských a základních škol.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více