Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Propagační spot TIC F-M získal 1. místo v soutěži

3. června 2019 17:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Propagační spot s názvem Objev 4 tajemství Frýdku-Místku získal 1. místo v prestižní soutěži Turistpropag. Ve spotu lidé naleznou nabídku nejrůznějších atraktivit jak ve městě, tak v rámci turistické oblasti Beskydy-Valašsko.

Dětský den s dinosaury ve F-M přilákal stovky lidí

3. června 2019 17:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Děti mají za sebou svůj svátek. U této příležitosti proběhl v Sadech Bedřicha Smetany Dětský den s dinosaury. Vydařené počasí, několik skákacích hradů, ale i dinosaurus Barney přilákali stovky návštěvníků.

Přehradu Olešná ovládnou záchranáři

3. června 2019 17:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lokalita přehrady Olešná bude patřit záchranářům. V sobotu 8. června tam vypukne Den s Integrovaným záchranným systémem. Svou práci předvedou hasiči, policisté, záchranáři a další složky. Připraven bude i doprovodný program.

Ve Frýdku-Místku zkouší nový typ parkovacích ploch

3. června 2019 15:39 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek se jako řada dalších měst v kraji potýká s nedostatkem parkovacích míst. Řada řidičů proto nerespektuje plochy, kde parkovat nesmí, a stojí například na trávě. Na některých místech město proto takové parkování tzv. zlegalizuje tím, že zde vytvoří nový typ parkovišť.

Památník Jana Palacha na Smrku má novou pamětní desku

31. května 2019 11:25 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Památník Jana Palacha na Smrku má novou pamětní desku. Vynesli ji tam nadšenci při příležitosti 50. výročí sebeupálení této významné osobnosti našich dějin.

Ve středu 5. června zasednou zastupitelé města

30. května 2019 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve středu 5. června usednou zastupitelé města. Budou se mimo jiné zabývat dotacemi nebo rozšířením vyhlášky o nočním klidu.

Sečení trávy je kvůli proměnlivému počasí ve skluzu

30. května 2019 17:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sečení trávy je ve městě ve skluzu. Může za to proměnlivé počasí. Už dnes je jisté, že první seč se minimálně o týden protáhne. Město plánuje kroky, jak upravit harmonogram kosení.

2. a 8. června proběhne mimořádné blokové čištění

30. května 2019 17:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě běží bloková čištění ulic. V různých lokalitách budou práce probíhat až do poloviny listopadu. Kromě standardních blokových čištění se provádí i tzv. mimořádná, a to na nejvíce vytížených místech.

Sucho mění ve Frýdku-Místku systém sečení trávy

30. května 2019 11:13 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se kvůli počasí nejspíš změní systém sečení trávy. Zejména kvůli suchu se bude kosit méně často. Cílem je udržet v půdě vodu a přilákat hmyz.

Hasiči z Nové Vsi pokřtili nové zásahové vozidlo

28. května 2019 11:50 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Na konci loňského roku dostali dobrovolní hasiči z Nové Vsi nové zásahové vozidlo. Letos na jaře jej v areálu hasičské zbrojnice slavnostně pokřtili.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více