Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Práce na Rubikovce omezují dopravu, až na výjimku

27. května 2019 17:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě probíhá generální oprava Rubikovy křižovatky. Práce si vyžádaly výrazné dopravní omezení. Řidiči nesmí odbočit doleva. V jednom případě se ale městu podařilo vyjednat výjimku.

Ve Frýdku-Místku se chystá Běh mezi náměstími

27. května 2019 17:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě se uskuteční tradiční Běh mezi náměstími. Akce láká širokou veřejnost všech věkových kategorií. Zúčastnit se tak mohou nejmenší děti i senioři.

Na Den dětí dorazí do města dinosauři

27. května 2019 17:39 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Příspěvek napoví, kam mohou rodiče vzít své ratolesti na Den dětí. 1. června totiž ve městě vypukne Dětský den s dinosaury. Pro děti je připravena řada aktivit s dinosauří tematikou a jedno velké překvapení.

Olešná bojuje o titul nejlepší destinace

27. května 2019 17:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Stát se nejlepším místem pro aktivní odpočinek a zábavu teď může rekreační oblast Olešná. V soutěži DestinaCZe se dostala mezi nejlepší destinace a teď bojuje o první místo. Pomoci stát se nejatraktivnější lokalitou můžete i vy tím, že jí dáte svůj hlas.

Radní F-M na jednání řešili noční klid i opravu bazénu

23. května 2019 17:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vyhlášku o nočním klidu nebo opravu bazénu na 11. základní škole, toto a další body měli na seznamu své další schůze radní města. V příspěvku se na to, co projednávali, blíže zaměříme.

Nechte se zasvětit do tajů fotografování

23. května 2019 17:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pokud rádi fotíte, následující příspěvek je přesně pro vás. Turistickéinformační centrum opět připravilo pro začínající a amatérské fotografy akci Beskydy a Frýdek-Místek objektivem. Zájemci o minikurz fotografování se ale musí včas přihlásit.

Olešná bude hostit FMsportFEST pro profíky i hobíky

23. května 2019 17:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lokalitu přehrady Olešná a její okolí ovládne ojedinělá multisportovní akce FMsportFEST. Nepořádá ji nikdo jiný než známý horolezec Libor Uher. Sportovní den je určený jak profi sportovcům, tak i amatérům.

Obyvatelé Mariánských Hor dostávají hlásiče požáru

23. května 2019 11:25 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Obyvatelé Mariánských Hor a Hulvák dostávají hlásiče požáru. V těchto dnech je do bytů instaluje pověřený pracovník. Ten při této příležitosti také kontroluje, v jakém stavu mají nájemníci okna.

Žáci ZŠ zpracovávali Příběhy našich sousedů

21. května 2019 11:55 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Nezisková organizace Post Bellum uspořádala šestý ročník projektu pro základní školy s názvem Příběhy našich sousedů. Cílem projektu je zachytit události 20. století očima těch, kteří je zažili na vlastní kůži. K zúčastněným základním školám napříč republikou se připojily také základní školy z Frýdlantu nad Ostravicí a Příbora. Jejich žáci pak na závěrečné prezentaci v příborském kulturním domě představili svá díla.

Staré Město se zbavilo nebezpečného odpadu

20. května 2019 17:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Starém Městě skončila likvidace nebezpečných chemikálií, které do skladu nelegálně navezla polská firma. Prázdný objekt si už převzal jeho majitel. Frýdek-Místek, který svoz a likvidaci zaplatil, bude finance vyžadovat zpět.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více