Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Pramen v lískoveckém Hájku je zazimovaný

13. prosince 2018 17:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pramen v lískoveckém Hájku je opět v zimním provozu. Město jej nechalo tzv. zazimovat, aby voda v rezervoáru nezamrzla. Vodu ale lidé mohou odebírat i nadále.

Ve Frýdku-Místku proběhlo 2. zasedání zastupitelů

10. prosince 2018 17:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se konalo druhé jednání zastupitelstva města. Zastupitelé rozhodovali především o financích, zabývali se ale i složením osadních výborů v okrajových částech města a dalšími zásadními body.

Lékárna ve F-M bude nově otevřena i o svátcích

10. prosince 2018 16:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dostat léky i během státních svátků, kdy jsou zavřená obchodní centra, už nebude pro frýdeckomístecké občany problém. Lékárna, která je v prostorách tamní nemocnice, totiž zavádí novou provozní dobu, která počítá i s vybranými svátky.

Frýdek-Místek pořádá veřejnou sbírku Vánoční strom

10. prosince 2018 16:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město pořádá už tradičně veřejnou sbírku „Vánoční strom“. Začala v pátek 30. listopadu, tedy v den rozsvícení Vánočního strom na náměstí v Místku. Výtěžek sbírky je tentokrát určen pro Centrum pečovatelské služby.

V Chlebovicích uspořádali vánoční výstavu

10. prosince 2018 16:46 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Klub seniorů v Chlebovicích uspořádal v budově Fojtství tradiční vánoční výstavu. Návštěvníci na ní spatřili sbírku betlémů, dozvěděli se, jak se v minulosti o Vánocích stolovalo, a připomněli si dávné vánoční tradice.

Ve Frýdku-Místku proběhla další rada města

6. prosince 2018 17:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se konala další rada města. Radní projednali řadu bodů. My vám v příspěvku představíme některé z nich.

O kanalizaci není v místních částech F-M velký zájem

6. prosince 2018 17:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdku-Místku se podařilo získat dotaci na výstavbu kanalizace v příměstských částech města. Přesto ale neví, zda ji vůbec postaví. Lidé totiž o kanalizaci nemají velký zájem.

Nahlédněte ve Frýdku-Místku do tajů barev kolem nás

6. prosince 2018 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přemýšleli jste někdy o tom, jak vidí pes, kočka nebo třeba včela? Zamysleli jste se někdy, proč je nebe modré a list zelený? Pokud říkáte, že ano, určitě přijměte pozvání na novou výstavu v Muzeu Beskyd a nahlédněte do tajů barevného světa.

ADRA rozjela projekt s názvem Mobilní setkavárna

3. prosince 2018 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA rozjela ve Frýdku-Místku další projekt. Jmenuje se Mobilní setkavárna. Dobrovolníci v rámci něj alespoň jednou v měsíci navštíví nějaké zařízení pro seniory a s kávou nebo čajem budou seniorům dělat společnost.

Frýdek-Místek bude na jaře v záplavě květin

3. prosince 2018 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zaměstnanci technických služeb vysadili během podzimních dní na květinové záhony macešky, pomněnky, ale i tulipány a hyacinty. Ty budou obyvatele města v příštím roce těšit s příchodem jara.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více