Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Vydání OP, ŘP, pasů a SPZ bude ve F-M na čas omezeno

4. října 2018 20:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Příspěvek se týká těch, kteří si chtějí vyřídit občanský nebo řidičský průkaz, pas či novou spz. Provoz na přepážkových pracovištích magistrátu bude totiž na čas omezen.

Technické služby F-M investují do svého vybavení a zázemí

4. října 2018 20:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby investují do svého vybavení. V letošním roce obnovily svůj vozový park, dokoupily nutnou techniku a také dále pokračovaly s rekonstrukcemi svého areálu.

Hospic Frýdek-Místek zve na Den otevřených dveří

4. října 2018 20:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Hospic Frýdek-Místek zve veřejnost na den otevřených dveří. Zájemci si budou moci prohlédnout celé zařízení a seznámit se se všemi činnostmi a službami, které poskytuje. Informace předá tamní personál.

Frýdlant nad Ostravicí otevřel místnost pro novou sociální službu

2. října 2018 16:54 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Středisko sociálních služeb ve Frýdlantu nad Ostravicí otevřelo novou místnost pro novou službu seniorům a osobám se zdravotním postižením. Její rekonstrukce probíhala od začátku tohoto roku a sloužit by měla od roku následujícího.

Frýdek-Místek plní body programového prohlášení

1. října 2018 19:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se ve svém programové prohlášení zavázalo ke splnění mnoha bodů a ty průběžně realizovalo. Patřil k nim například závazek zrušení hracích automatů, bezpečnost dětských hřišť nebo větší pravomoci osadním výborům.

Frýdek-Místek oslavil 100. výročí republiky

1. října 2018 19:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Sadech Bedřicha Smetany v Místku proběhly oslavy na počest stého výročí republiky. Pro návštěvníky byl připraven téměř celodenní bohatý program.

Ve Frýdku-Místku se koná Trh vzdělávání a pracovního uplatnění

1. října 2018 19:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek bude hostit Trh vzdělávání a pracovního uplatnění. Žáci základních škol se seznámí se širokou nabídkou oborů středních škol a současně i s budoucími zaměstnavateli.

Na magistrátu se konala 120. schůze Rady města F-M

27. září 2018 17:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhla 120. schůze Rady města. V příspěvku vám představíme výběr několika zásadních bodů, které radní na svém jednání probírali.

Aktualizujte si žádost o byt v Penzionu pro seniory ve F-M

27. září 2018 17:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Teď by měli zpozornět všichni, kteří si už podali žádost o byt v Penzionu pro seniory. Do konce října totiž musí své žádosti aktualizovat.

Frýdek-Místek se řadí mezi bezpečná města

27. září 2018 17:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek se řadí mezi bezpečná města. Celková míra kriminality ve městě už čtyři roky po sobě klesá. Bezpečnostní situace se tedy stále zlepšuje.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více