Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku platí nové vyhlášky

26. března 2018 20:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku platí několik nových vyhlášek, které na svém posledním jednání schválili zastupitelé. Vyhlášky regulují dobu, po kterou jsou otevřeny některé bary a diskotéky, i používání zábavní pyrotechniky.

V neděli se mění čas, spát budeme o hodinu méně

23. března 2018 11:52 | Celý MS kraj | Marek Remeta

V noci na neděli 25. března se mění zimní čas na letní. Hodinky si tak posuneme o hodinu dopředu. Pro některé bývá změna času problematická, na jiné nijak nepůsobí.

Ve Frýdku-Místku začne svoz biologického odpadu

22. března 2018 18:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě začne svoz biologicky rozložitelného odpadu od rodinných domů. Lidé se tak mohou zdarma zbavit odpadů z domácností i ze zahrad. První svoz proběhne už za pár dní.

Frýdek-Místek hledá zhotovitele nového skateparku

22. března 2018 18:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek hledá zhotovitele nového skateparku. Po dlouhých peripetiích s vhodnou lokalitou pro jeho výstavbu se teď na oplátku nedaří najít realizátor prací. V prvním kole zadávacího řízení se nepřihlásila žádná firma, město teď proto vypsalo kolo druhé.

Náměstí ve Frýdku-Místku ožije Velikonočním městečkem

22. března 2018 18:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na místeckém náměstí už zanedlouho vyroste Velikonoční městečko. Stejně jako loni bude i letos lákat na tradiční velikonoční zboží a dobroty, ale také na bohatý a zábavný program.

SVČ Klíč Frýdek-Místek připravilo tábory pro děti a mládež

22. března 2018 17:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Středisko volného času Klíč připravuje na každý rok pro děti a mládež letní pobytové a příměstské tábory. Také letos jich přichystalo celou řadu. Na mnohých z nich už ale zbývají poslední místa, zájemci by si proto měli pospíšit.

Knihovna ve Frýdku-Místku vyhlásila čtenářskou amnestii

19. března 2018 17:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecká knihovna se připojí do celostátní akce, jejíž součástí je amnestie poplatků za upomínky. Čtenáři tak mohou bez obav vrátit knihy, jejichž hodnota často převyšuje dlužné částky.

Ve Frýdku-Místku začal jarní úklid města

19. března 2018 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecké technické služby odstartovali v pondělí 12. března jarní úklid města. Ten zahrnuje spolu s čištěním komunikací také blokové čištění ulic, úklid chodníků, lávek, schodišť a veřejné zeleně. Úpravou projdou i parky a hřbitovy.

Frýdek-Místek zateplil další bytový dům pro seniory

19. března 2018 17:18 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek dále vylepšuje bydlení pro seniory. Po opravách domů s pečovatelskou službou na ulici Sadová ve Frýdku a 17. listopadu v Místku, které proběhly v loňském roce, dokončilo zateplení Penzionu pro seniory v ulici Na Aleji.

Frýdeckomístečtí policisté předčítali dětem Policejní pohádky

19. března 2018 17:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Moravskoslezští policisté si pro děti připravili čtení policejních pohádek. Poslechnout si je mohly i děti z Frýdku-Místku. Vedle nich se ale seznámily i s prací policistů, jejich výzbrojí i vozového parku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více