Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Symfonický orchestr Frýdek-Místek zve na jarní koncert

16. dubna 2018 17:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Máme zde pozvánku pro všechny milovníky vážné hudby. Už tento pátek se v místeckém Národním domě uskuteční jarní koncert Symfonického orchestru Frýdek-Místek, který zahraje Čajkovského klavírní koncert b moll.

Gymnazisté se seznámili s prací profi hasičů

13. dubna 2018 14:17 | Bruntál | Marek Remeta

Jazykové gymnázium Pavla Tigrida z Ostravy Poruby uspořádalo pro své studenty Den s profesionálními hasiči. Studenti se tak seznámili s jejich prací a sami si vyzkoušeli, jaké to je být profesionálním hasičem.

Frýdek-Místek hostí republikové finále mladých házenkářů

12. dubna 2018 21:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Do Frýdku-Místku se sjedou nejlepší školní házenkářky a házenkáři naší republiky. Odehrají zde republikové finále Sportovní ligy základních škol O pohár ministra školství. Organizátoři u této příležitosti uspořádali na frýdeckém magistrátu konferenci, kde nechyběl ani náš štáb.

Rada Frýdku-Místku schválila řadu investičních akcí

12. dubna 2018 21:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhla 109. schůze Rady města. Radní řešili vedle jiného také řadu investičních akcí, které se budou v průběhu roku realizovat.

Hřiště v Chlebovicích dostane zastřešenou tribunu

12. dubna 2018 21:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sportovní areál v Chlebovicích se dočká změn. Na fotbalovém hřišti vyroste zastřešená tribuna a kus vedle i hřiště pro děti. Město tak chce vyjít vstříc tamnímu osadnímu výboru, který o tyto úpravy požádal.

Strážníci opět značí jízdní kola syntetickou DNA

12. dubna 2018 13:03 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Majitelé jízdních kol se mohou preventivně pojistit proti krádeži a zvýšit šanci na nalezení svého majetku. S příchodem jara zahájili městští strážníci letošní značení jízdních kol a kompenzačních pomůcek syntetickou DNA.

Žáci z Frýdku-Místku se učí ve Světě techniky v Ostravě

9. dubna 2018 18:36 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žáci frýdeckomísteckých základních škol se v tomto roce mohou vzdělávat netradiční a atraktivní formou. Město totiž znovu podepsalo smlouvu s Dolní oblastí Vítkovice v Ostravě, která školám poskytne prostor ve Světě těchniky.

Frýdek-Místek ovládly Turnaje šachových nadějí

9. dubna 2018 18:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V místeckém Národním domě proběhl další ročník Turnajů šachových nadějí. V prestižní soutěži mezi sebou změřilo síly několik stovek šachistů. Jak turnaj probíhal, tak na to se podívejte v poslední reportáži.

Práce na Skatulově hliníku ve Frýdku-Místku zdárně pokračují

9. dubna 2018 18:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku pokračuje sanace ekologické skládky Skatulův hliník. Ta znamenala poslední faktickou hrozbu výstavby obchvatu. Její odtěžování je ale spojené i s nepříjemnostmi, které se město i firma snaží co nejvíce snižovat.

Urologické oddělení získalo extrakční košíčky

5. dubna 2018 19:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Urologické oddělení frýdeckomístecké nemocnice získalo extrakční košíčky, díky kterým mohou lékaři pomoci pacientům s onemocněním ledvin. Nástroje oddělení daroval Nadační fond Pavla Novotného ve spolupráci se záchranáři.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více