Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Masožravé rostliny v Muzeu Beskyd Frýdek-Místek

23. dubna 2018 17:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd zve veřejnost na zajímavou výstavu. Ve výstavních síních mohou lidé spatřit masožravé rostliny všeho druhu.

V květnu se má začít stavět obchvat Frýdku-Místku

19. dubna 2018 17:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Radostná zpráva pro občany Frýdku-Místku. Ještě letos na jaře se konečně začne s výstavbou obchvatu města. Ředitelství silnic a dálnic vybralo firmu, která postaví jeho první část.

Ve Frýdku-Místku probíhají vysprávky silnic a další práce

19. dubna 2018 17:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už jsme vás informovali o tom, že pracovníci Technických služeb zahájili opravy výtluků na území města. Vedle těchto provizorních oprav se ale rozjely také další stavební práce v ulicích. Více už v následující reportáži.

Turistické info centrum Frýdku-Místku nabízí novou službu

19. dubna 2018 17:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku navštívíme Turistické informační centrum. To v dubnu rozšířilo širokou nabídku svých služeb o jednu další. Jedná se o novou prodejní síť vstupenek.

Strážníci Frýdku-Místku začali s výukou dětí na dopravním hřišti

19. dubna 2018 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žáci základních škol spolu se strážníky městské policie opět vyrazili na dopravní hřiště. S příchodem pěkného počasí jim totiž začíná každoroční dopravní výchova v praxi, která je seznámí s pravidly silničního provozu.

Ve Frýdku-Místku proběhla krajská soutěž první pomoci

19. dubna 2018 11:44 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhla Krajská soutěž v poskytování první pomoci. Zúčastnili se jí studenti středních zdravotnických škol zřizovaných Moravskoslezským krajem, ale také dvě školy ze zahraničí.

Mariánské Hory a Hulváky mají dopravní hřiště

19. dubna 2018 10:38 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Velkou akci mají za sebou obyvatelé Mariánských Hor a Hulvák. Vedení radnice totiž slavnostně otevřelo nové dopravní hřiště, které vzniklo v areálu základní školy Generála Janka.

Technické služby Frýdku-Místku najely na vysprávky silnic

16. dubna 2018 17:58 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby Frýdku-Místku jako každoročně zahájily práce spojené s vysprávkami silnic. Po zimním období je nutné zacelit výtluky na vozovce a zajistit bezproblémový provoz.

Strážníci Frýdku-Místku opět značí jízdní kola syntetickou DNA

16. dubna 2018 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě opět začalo forenzní značení jízdních kol a dalších dopravních prostředků syntetickou DNA. Jejich majitelé se tak mohou preventivně pojistit proti krádeži a zvýšit šanci na nalezení svého majetku.

Středisko volného času Klíč Frýdek-Místek rekonstruovalo učebny

16. dubna 2018 17:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Středisko volného času Klíč rekonstruovalo učebny výtvarné výchovy. Postupně se snaží opravovat všechny učebny ve svých budovách, aby byly moderně vybaveny a splňovaly nároky klientů.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více