Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Frýdek-Místek vystaví chybějící mosty pro obchvat

10. května 2018 21:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Další radostná zprává, která se týká obchvatu Frýdku-Místku. Kromě toho, že vláda schválila jeho výstavbu, se městu podařilo také získat dotaci na stavbu dvou napojovacích mostů, které byly dříve z plánů obchvatu vyškrtnuty. Město je tak může začít stavět.

Frýdek-Místek si připomněl výročí osvobození od nacistů

10. května 2018 20:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na centrálním hřbitově ve Frýdku se uskutečnil pietní akt k 73. výročí osvobození města. Jeho vedení za účasti významných hostů uctilo památku padlých hrdinů kyticemi a věnci.

Ambulance srdečního selhání v Nemocnici ve Frýdku-Místku

10. května 2018 20:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pacientů s onemocněním srdce pomáhá ve frýdeckomístecké nemocnici ambulance srdečního selhání. Pacienti se zde dozví všechny potřebné informace a rady, aby byl jejich život i přes onemocnění co nejkvalitnější.

Ve Faunaparku Frýdek-Místek přednášeli známí architekti

7. května 2018 17:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku se podíváme do Faunaparku. V jeho areálu totiž proběhla další ze série akcí, které se v něm pořádají. Tentokrát šlo o přednášky na téma Architektura: věc veřejná. Do Frýdku-Místku se na ní sjeli architekti z naší republiky, ale i ze zahraničí.

Frýdek-Místek na kole bude letos v novém

7. května 2018 17:14 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Podpora zdravého životního stylu a pomyslné zahájení cyklistické sezóny ve městě, to je akce Frýdek-Místek na kole, která se blíží mílovými kroky. A do pátého ročníku navíc vstupuje letos kompletně v novém.

Maturitu v Moravskoslezském kraji skládá přes 9 tisíc studentů

7. května 2018 12:14 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Na středních školách v Moravskoslezském kraji probíhají v těchto dnech maturity. Zkoušku dospělosti na jaře skládá přes devět tisíc studentů.

Ruští Noční vlci přijeli do Frýdku-Místku

4. května 2018 15:47 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Členové ruského motorkářského klubu známého pod jménem Noční vlci navštívili Frýdek-Místek. V rámci Cesty vítězství přijeli na centrální hřbitov, kde uctili památku vojáků Rudé armády, kteří padli za druhé světové války při osvobozování města.

Na magistrátu proběhla 110. schůze Rady města Frýdku-Místku

3. května 2018 21:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se uskutečnila 110. schůze Rady města. V prvním příspěvku vám představíme několik důležitých bodů, kterými se radní zabývali.

Frýdek-Místek je městem pro byznys

3. května 2018 21:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek má na svém kontě další ocenění. V soutěži „Město pro byznys“ letos získal druhé místo v rámci Moravskoslezského kraje. Svědčí to o tom, že je podnikatelsky přívětivým městem.

Cyklostezka kolem Olešné je připravena na bruslaře

3. května 2018 21:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S příchodem jara začíná cyklistická sezóna. Město proto přistoupilo k pravidelné údržbě svých cyklostezek. Cílem je udržet na cyklostezkách bezpečné a příznivé podmínky pro pohyb nejen cyklistů a bruslařů, ale i pěších.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více