Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Přechody ve Frýdku-Místku budou bezpečnější

28. prosince 2017 19:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přechody pro chodce ve Frýdku-Místku budou bezpečnější. Město ve spolupráci s dopravní policií České republiky vyhodnotilo nejrizikovější místa a v příštím roce dojde k jejich postupnému zabezpečování.

Výstava ve F-M přiblíží přírodu v zimním období

28. prosince 2017 18:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pokud máte chuť si po vánočních svátcích někam vyrazit, máme pro vás tip. V Muzeu Beskyd teď probíhá zajímavá výstava s výmluvným názvem Zima. Dozvíte se na ní, jak toto období přežívají živočichové i rostliny.

Základní škola 1. máje ve F-M je po složité rekonstrukci

25. prosince 2017 18:58 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sedmá základní škola 1. máje je konečně po rekonstrukci. I přes drobné komplikace je dnes zateplená, má vyměněná okna a proběhly tam i další práce.

Výstava ve F-M přiblíží Vánoce z pohledu gastronomie

25. prosince 2017 18:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vánoce jsou všude kolem, a tak ani muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku nezůstává pozadu. Návštěvníky frýdeckého zámku zve na milou výstavu, která vánoční čas představí v tak trochu jiném světle, a sice z pohledu gastronomie.

Lávky ve F-M prochází pravidelnou kontrolou

21. prosince 2017 17:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lávky a spojovací mosty ve Frýdku-Místku prochází pravidelnou kontrolou. V tomto roce jich město nechalo několik opravit a s rekonstrukčními pracemi se bude pokračovat i v příštím roce.

Zastupitelé F-M schválili dotace do oblasti sportu

21. prosince 2017 17:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zastupitelé města schválili na svém jednání dotace do oblasti sportu. Finanční injekce poputuje především do mládežnického sportu, ale i do sportu dospěl

Soutěž o nejhezčí vánoční strom vyhrála ZŠ. P. Bezruče

21. prosince 2017 17:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Soutěž o nejhezčí vánoční strom, kterou vyhlásily Technické služby Frýdku-Místku, má svého vítěze. Z pěti zúčastněných základních škol a školek vybrala odborná komise jednu, která svůj vánoční strom nejpěkněji vyzdobila.

Ve Frýdku-Místku budou jezdit dva nové autobusy

18. prosince 2017 18:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku budou jezdit dva nové celonízkopodlažní autobusy. Ke slavnostnímu představení nových vozidel, kterými bude stávající dopravce obsluhovat MHD ve městě, došlo na Zámeckém náměstí.

Kanalizace v domě na Komenského ul. ve F-M bude opravena

18. prosince 2017 18:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Věžový dům na ulici Komenského čeká zásadní rekonstrukce kanalizačního řádu. Město dlouho nemohlo najít firmu, která by si na složitou opravu troufla. Nakonec se to ale podařilo a práce začnou zhruba do dvou měsíců.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více