Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Vánoční trhy ve Frýdku-Místku nabídnou zboží i odpočinek

14. prosince 2017 20:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Advent už je v plném proudu a občané i návštěvníci Frýdku-Místku proto mohou navštívit Adventní městečko, které láká nejen na kulturní program, ale také na Vánoční trhy. Prodejci na nich nabízí tradiční vánoční zboží a nechybí ani bohaté občerstvení.

Technické služby F-M kácí a ořezávají nemocné stromy

14. prosince 2017 20:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě opět probíhá kácení a ořez stromů. Důvodem je hlavně špatný stav dřevin, které jsou nebezpečné pro občany. Kácení bude probíhat až do března. Za pokácené stromy proběhne náhradní výsadba.

Město F-M představuje projekt “Chci vědět...”

14. prosince 2017 20:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město prostřednictvím odboru sociálních služeb magistrátu představuje projekt s názvem „Chci vědět…“. Zaměřeny je na zlepšení informovanosti rodičů a zákonných zástupců v oblasti protidrogové prevence.

Obchvat Frýdku-Místku opět čelí výtkám ekologů

14. prosince 2017 17:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obchvat Frýdku-Místku opět čelí výtkám ekologů. Organizace Děti Země podala rozklad proti stavebnímu povolení na další jeho část. Rozhodnuto přitom ještě není ani o jiném rozkladu, který organizace podala už v září.

Zastupitelé F-M schválili rozšíření některých vyhlášek

11. prosince 2017 19:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na posledním jednání zastupitelů města byl mimo jiné na programu bod k rozšíření některých obecně závazných vyhlášek. Jednou z nich byla i vyhláška o regulaci provozní doby hostinských provozoven.

Nejlepší ptačí krmítka vyrobila ZŠ Pionýrů F-M

11. prosince 2017 19:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Soutěž o nejlépe vybavenou školní zahradu ptačími krmítky, kterou vyhlásily Technické služby, už zná svého vítěze. Nyní se ještě rozhodne o tom, která škola má nejpěknější vánoční strom.

Taneční skupina Funky Beat z F-M slaví další úspěch

11. prosince 2017 19:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku navštívíme taneční skupinu Funky Beat. Ta za dobu svého fungování sklízí jeden úspěch za druhým. Tím posledním je šesté místo kadetů na mistrovství světa v Holandsku.

Vánoční čas ve F-M zpříjemní tradiční výstava betlémů

11. prosince 2017 19:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se chystá letos už 15. ročník unikátní výstavy betlémů, kterou každoročně pořádá místní tiskárna. V tomto roce se mimořádně uskuteční na půdě osmé základní školy na ulici Československé armády. Každý, kdo chce nasát tu správnou vánoční atmosféru, je srdečně vítán.

Zastupitelé F-M schválili rozpočet pro příští rok

7. prosince 2017 18:06 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se konalo poslední letošní zasedání zastupitelstva města. Hlavním bodem programu byl návrh rozpočtu pro příští rok. Ten počítá s řadou významných investic

Dopravní podnik F-M nenašel u zastupitelů podporu

7. prosince 2017 17:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pondělní jednání zastupitelstva Frýdku-Místku mělo rozhodnout také o schválení smlouvy týkající se provozování městské hromadné dopravy. Tu měl v příštím roce od stávajícího dopravce převzít vlastní Dopravní podnik. Tak se ale nakonec nestane, zastupitelé hlasovali proti.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více