Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Kino Květen v Novém Jičíně slaví 85 let

11. prosince 2015 12:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské kino Květen slaví 85 let. První film s názvem Bílý ďábel se tu promítal 25. prosince roku 1930.

Charita v NJ otevře denní nízkoprahové centrum

10. prosince 2015 10:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Charita Nový Jičín připravuje pro lidi bez domova novou pomoc. Otevře pro ně denní centrum. Budou si tu moci uvařit polévku a využít rady sociálního pracovníka. Zároveň si charita od tohoto kroku slibuje, že tito lidé zmizí z čekáren autobusů a dalších veřejných míst.

Na Třinecku a Jablunkovsku vyjíždí nové autobusy

9. prosince 2015 14:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Silnice na Jablunkovsku a Třinecku budou (od neděle) křižovat autobusy nového dopravce. Ten slibuje zvýšenou kvalitu cestování, už také proto, že všechny autobusy jsou klimatizované a nízkopodlažní.

Zloději ukradli jedli v novojičínském lesoparku

8. prosince 2015 8:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zloději vánočních stromků už letos o sobě dali vědět. Alespoň v Novém Jičíně. V oploceném Lesoparku Skalky ukradli mladou jedličku.

Novináři z Polska mapovali NJ pro své turisty

3. prosince 2015 13:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Skupina deseti polských novinářů projížděla zajímavá místa severní Moravy. Pro své obyvatele tu mapovali lokality, kde by mohli strávit zimní dovolenou. Na trase výpravy byl i Nový Jičín.

Den pro dětskou knihu v Novém Jičíně

2. prosince 2015 11:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zatraktivnit knížky dnešním dětem se snaží městská knihovna v Novém Jičíně. Do svých prostor je přilákala na divadlo. Vyprodala se hned dvě představení.

Muž v NJ spadl do silnice, nikdo mu nepomohl

26. listopadu 2015 12:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Bezpečnostní kamera městské policie zachytila v Novém Jičíně ne příliš lichotivou situaci. Na kraji chodníku upadl starší muž a částečně zůstal ležet ve vozovce. Kolem projelo 10 řidičů. Nikdo nezastavil.

Nový Jičín má i nejkrásnější náměstí

25. listopadu 2015 14:13 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Po získání titulu Nejkrásnější vlakové nádraží roku 2015 se teď Nový Jičín dočkal dalšího úspěchu. Toto město má v rámci České republiky i nejkrásnější náměstí.

V Novém Jičíně radili, jak na špatné prodejce

24. listopadu 2015 11:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sdružení na obranu spotřebitele a novojičínská radnice uspořádali pro veřejnost seminář. Jeho hlavní téma bylo v čase vánočních nákupů více než aktuální - reklamace.

Nový Jičín získal na opravu bazénu dotaci

19. listopadu 2015 14:11 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice získala na probíhající rekonstrukci bazénu a sportovní haly dotaci z Evropské unie ve výši 16 milionů korun. Termín dokončení stavby v prosinci a s ním i přijetí dotace by neměl ohrozit ani požár, který pře pár dny na střeše sportoviště vypukl.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více