Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Palkovice se představily komisařům národního finále soutěže Vesnice roku 2024

6. září 2024 18:03 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Ani 4 hodiny nemohly v Palkovicích stačit na prezentaci všech zájmových spolků a aktivit, kterými se v pátek obec představila v celostátním finále prestižní soutěže Vesnice roku.

Bezplatný seminář Úřadu práce Frýdek-Místek pomůže zájemcům začít s podnikáním

Úřad práce ve Frýdku-Místku chystá bezplatný seminář pro začínající podnikatele. Zástupci z několika institucí na akci poradí zájemcům se vším, co je potřeba k založení všech typů podnikání nebo případně začínajících firem.

Oprava hydroizolace částečně omezí provoz Hospice Frýdek-Místek

Frýdek-Místek už začal s opravou hydroizolace budovy hospice. Spodní patro totiž v posledních letech začala trápit prosakující voda. Oprava částečně omezí provoz zařízení. Město si navíc přizvalo soudního znalce, kvůli analýze možných pochybení v době stavby z roku 2010.

Faunapark Frýdek-Místek zve na plno akcí pro děti i dospělé

Oblíbený Faunapark chystá plno zajímavých akcí i na září i říjen. Tradičně se v nich zaměří na všechny věkové kategorie. Děti pobaví zvířátka, cirkusová představení nebo například strašidla. Dospělí zase mohou přijít na filmová představení nebo například na besedu u duševním zdraví.

V Návsí slavili 30 let samostatnosti na dožínkách

4. září 2024 10:01 | Návsí | Libor Běčák | Miniexpres Návsí

Letošní sklizeň završili v Návsí tradičními dožínkami. Obec je pořádá společně s místními hospodáři a letos dožínky spojila s oslavami 30 let samostatnosti.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami na akci Ahoj prázdniny!

Středisko volného času Klíč opět připravilo symbolické rozloučení s prázdninami. Akce Ahoj prázdniny! byla letos naplánována na pátek 6. září. Děti čeká odpoledne plné aktivit a mohou se seznámit i s kroužky, které poběží ve středisku volného času v novém školním roce.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Frýdlantské základní školy přivítaly nové prvňáčky

Někteří s malými obavami, jiní s nadšením. Do základních škol ve Frýdlantě nad Ostravicí nastoupili noví prvňáci. Školy pro ně připravily přivítání.

Prvňáčky na 5. ZŠ ve Frýdku-Místku vítali deváťáci, budou je provázet školním rokem

Začal další školní rok, do lavic na základních školách opět usedly tisíce žáků. Stovky z nich jdou do školy úplně poprvé. Prvňáčky letos tradičně vítal i primátor města. Vybral si jednu z největších škol, a to 5. Základní školu.

Prostor nové školní družiny v Čeladné umožní relaxaci i tvůrčí činnosti

2. září 2024 9:40 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Prázdniny v základní škole v Čeladné byly ve znamení stavebního ruchu. V bývalých dílnách tu vznikalo nové oddělení družiny. Téměř padesát let stará budova školy počítala v původním projektu s jednou místností družiny pro 30 dětí. To se časem ukázalo jako nedostačující.

Alzheimer centrum Frýdek-Místek se postará o 115 klientů. Pokračuje příprava výstavby

Soukromý investor připravuje ve Frýdku-Místku výstavbu Alzheimer centra. Aktuálně už má hotovou vizualizaci finální podoby a připravuje podklady pro stavební povelní. Zařízení nabídne kapacitu 115 lůžek a stavba by měla začít příští rok.

Dancepoint bavil děti ve Frýdku-Místku i o prázdninách

Taneční studio Dancepoint připravilo v létě ve Frýdku-Místku plno akcí pro děti. Kromě příměstských táborů pro své tanečníky, fungovaly tradičně i bezplatné jednodenní kurzy. Děti si tak mohly v rámci akce Prázdniny ve městě vyzkoušet taneční lekce a naučit základy různých tanečních stylů.

Beskydský Montmartre zve do Frýdku-Místku umělce i návštěvníky

Faunpark ve Frýdku-Místku se opět chystá na další ročník Beskydského Montmartu. Organizátoři tradičně zvou různé umělce z Beskyd i okolí, aby přijeli na akci prezentovat veřejnosti své práce.

Frýdek-Místek spustil záchovné práce na Českém domě, chystá se i architektonická soutěž

Frýdek-Místek se ihned po nabytí Českého domu pustilo do záchovných prací. Následovat bude i architektonická soutěž, která připraví historickou budovu k rekonstrukci. Uvnitř má časem vzniknout zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Trhy ve Frýdlantě měly atraktivní program, předvedl se provazochodec a zazpívali Lounová, Poetika a Tros discotequos

V centru Frýdlantu nad Ostravicí se u příležitosti svátku svatého Bartoloměje, kterému je zasvěcen místní kostel, pořádají každoročně v tomto období trhy.

Výstavy v Muzeu Beskyd představují nové mincovní poklady a sochy Davida Moješčíka

25. srpna 2024 12:04 | Frýdek-Místek | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavé nové výstavy představuje Muzeum Beskyd ve Frýdku – Místku. Nově objevené mincovní poklady představují římské mince a pražské groše. Na ně navazuje nová výstava soch známého místního sochaře Davida Moješčíka.

Tradiční Obecní dožínky v Palkovicích v sobotu navštívily tisíce lidí

25. srpna 2024 11:14 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Závěr letních prázdnin patřil v Palkovicích tradičním Obecním dožínkám. Jejich program zaujal několik tisíc lidí. Mezi vystupujícími hosty byli například Markéta Konvičková, Helena Vondráčková, Adam Ďurica nebo Horkýže Slíže.

V Janovicích otevřeli plně bezbariérový Komunitní dům pro seniory

23. srpna 2024 19:41 | Janovice | Libor Běčák | Janovický miniexpres

Obec Janovice dostavěla a slavnostně otevřela Komunitní dům seniorů. Plně bezbariérový dům v centru obce nabízí jedno a dvoupokojové byty se společnou zahradou. Místní si už celý objekt prohlédli.

Frýdek-Místek je centrem evropského smaltu. Funguje tu umělecká dílna s velkou pecí

Umělečtí smaltéři z Evropy se sjeli do Frýdku-Místku. Proběhl tady 22. ročník Mezinárodního symposia smaltu. Beskydští smaltéři mají totiž jedinou dílnu s velkou pecí v celé střední Evropě, kde je možné vyrábět větší umělecké práce.

Frýdek-Místek vyčlenil na podporu sociálních programů v roce 2025 přes 22 milionů

Frýdek-Místek připravil plán na podporu sociálních programů v roce 2025. Částka bude opět navýšena a celkově mohou organizace získat přes 22 milionů korun. O peníze mohou žádat organizace, které působí ve městě a provozují různé sociální programy.

Začala demolice komínu, který bránil ve výhledu na baziliku ve Frýdku-Místku

V areálu bývalé Lembergerovy textilní továrny ve Frýdku-Místku začalo 21. srpna v 11 hodin bourání komínu. Ten byl v roce 1966 postaven tak, že ze silnice od Příbora a Olomouce bránil ve výhledu na dominantu města – mariánský poutní kostel, dnešní baziliku Navštívení Panny Marie. Práce jsou unikátní tím, že se komín postupně bourá od shora dolů.

V centru Jablunkova město opravilo cesty i chodníky

20. srpna 2024 13:16 | Jablunkov | Libor Běčák | Jablunkovský miniexpres

Město Jablunkov nechalo opravit několik ulic a chodníků. Jejich stav byl velmi špatný a podepsaly se na něm i opravy inženýrských sítí.

Škola v Čeladné rozšířila družinu, její dílenskou část využijí i dospělí

20. srpna 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Prázdniny v základní škole v Čeladné jsou ve znamení stavebního ruchu. Ve starých dílnách tu vzniká nové oddělení družiny. Multifunkční prostor, jehož součástí bude nadále třeba keramická nebo šicí dílna, umožní i mimoškolní aktivity.

Žáci ZUŠ Frýdek-Místek vyhráli celostátní soutěž jazzových souborů a tanečních orchestrů

Žáci Základní umělecké školy Frýdek-Místek zaznamenali tento rok velkou řadu úspěchů. Největším z nich je vítězství v celostátním kole soutěžní přehlídky jazzových souborů a tanečních orchestrů. Osobně je za to ocenil i primátor města.