Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek i další města pomáhají zasaženým povodněmi

Povodně strhly obrovskou vlnu solidarity. Pomoc nabízejí lidé, firmy i města. Frýdek-Místek například vyčlenil 200 tisíc korun, za které nakoupil nejnutnější potřeby pro Krnov a Opavu.

Vytopená dětská školička ve Frýdku-Místku vysouší zdi fény na vlasy

Spodní voda vyplavila ve Frýdku-Místku i malou dětskou školičku. Ta je nyní mimo provoz, sčítá škody a řeší opravy. Kvůli nedostatku vysoušečů si ženy ve skupině poradily jinak. Zároveň vyhlásily netradiční sbírku na novou dlažbu.

Voda poškodila atletický stadion i Domov Přístav ve Frýdku-Místku

Vyplavený atletický stadion i Domov Přístav Armády spásy ve Frýdku-Místku. Škody nezpůsobila vylitá řeka, ale velké množství vody z přívalových dešťů, a hlavně spodní voda. Náklady na opravy se zatím nedají vyčíslit, nyní probíhá hlavně úklid.

Výtvarnou výchovu zpestřil čeladenským školákům workshop s malířem

17. září 2024 14:00 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Školáci z Čeladné si klasické hodiny výtvarné výchovy zpestřili workshopem kresby vedeným místním rodákem, malířem Zdeňkem Kurečkou. Konal se v prostorách staré školy v památníku Josefa Kaluse.

Frýdek-Místek pomáhá hledat pěstouny pro opuštěné děti

Frýdek-Místek hledá zájemce o pěstounskou péči. Cílem je zajistit plnohodnotný rodinný život dětem, které jsou opuštěné nebo z různých důvodů bez rodičů. Pěstouni mohou být i dočasní a starat se o děti různých věkových skupin.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

18 učeben na základních školách ve Frýdku-Místku získá technologii 3D reality

Školáci z devíti městských základek ve Frýdku-Místku se budou vzdělávat v nových 3D učebnách. Radnice vybaví technologiemi celkem 18 učeben. Půjde o základní školy, které mají 2. vzdělávací stupeň. Zároveň se na školách sjednotí vybavení a výuku bude možné i sdílet s jinými školami.

Sousedé vytáhli starší ženu z hořícího bytu ve Frýdku-Místku

14. září 2024 20:05 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek v noci ve Frýdku-Místku u požáru bytu ve 4. nadzemním podlaží. V péči záchranářů skončili čtyři lidé. Jednu ženu vytáhli z hořícího bytu sousedé. Následně jí pomohli policisté a strážníci. Škoda je půl milionu korun.

Šesťáci ze ZŠ Komenského absolvovali společný adaptační pobyt

Na dvoudenní adaptační pobyt vyrazili do Malenovic žáci tří šestých tříd ze Základní školy Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Jak školáci potvrdili, pobyt se jim líbil a rádi by si ho zopakovali.

Podnikatelé se v akademii naučili využívat digitální marketing

V sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se sešli účastníci Akademie pro podnikatele.

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí pozvednout úroveň klubu, dostat se do play off i do Polárky

Play off, takový je opět cíl frýdecko-místeckých házenkářů. Tým sice opustili výrazní hráči, ale klub věří, že je kvalitně nahradil. Dlouhodobou ambicí nového vedení je také zvýšit úroveň klubu a jednou také dostat největší zápasy do haly Polárka.

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i daně. Frýdek-Místek má za sebou další zastupitelstvo

Změny rozpočtu, prodej nemovitostí i nenavyšování daně z nemovitosti. Zastupitelé mají za sebou předposlední jednání v letošním roce, které přineslo opět několik dlouhých diskuzí, ale hlavně schválení řady pro město důležitých bodů.

Děti z Jablunkova si na festivalu vybíraly sporty, kterým by se chtěly věnovat

11. září 2024 8:24 | Jablunkov | Libor Běčák | Jablunkovský miniexpres

Ve sportovním areálu v Bělé se v neděli konal už 3. ročník Festivalu sportu. Děti si mohly vyzkoušet různé sporty a zjistit, zda by se některému chtěly věnovat aktivně.

Akce Duše na dlani přiblíží ve Frýdku-Místku povědomí o duševním zdraví

Prevence a osvěta v oblasti duševního zdraví. To je hlavní cíl již pravidelné akce Duše na dlani, která proběhne v pátek 13. září ve Faunaparku. Akce je otevřena každému, kdo se chce o duševním zdraví i onemocněních něco dozvědět. Připraveny budou přednášky i drobný kulturní program.

Pobočka domova pro seniory ve Frýdku-Místku má po rekonstrukci a už se postupně vybavuje

Stavební práce na rekonstrukci pobočky domova pro seniory Frýdek-Místek ve Školské ulici už jsou hotové. Nyní probíhají poslední drobné dokončovací úpravy a začalo vybavování pokojů a pracovišť. K otevření domova dojde až po novém roce, protože bude převeden na novou službu Domov se zvláštním režimem.

Čtyři školní tělocvičny ve Frýdku-Místku vyměnily staré výbojky za nové LED osvětlení

Základní a mateřské školy využívají tradičně letních prázdnin k nejrůznějším opravám. Kromě dokončení rekonstrukce kuchyně na 5. základní škole byla letos jednou z významných oprav ve Frýdku-Místku výměna osvětlení v tělocvičnách na čtyřech školách. Staré výbojky byly po letech nahrazeny LED světly.

Děti si na veletrhu ve Frýdlantě vybíraly volnočasové kroužky

V centru Frýdlantu nad Ostravicí se na začátku školního roku opět představili zástupci různých volnočasových aktivit, a to přímo ve městě nebo v jeho okolí.

Palkovice se představily komisařům národního finále soutěže Vesnice roku 2024

6. září 2024 18:03 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Ani 4 hodiny nemohly v Palkovicích stačit na prezentaci všech zájmových spolků a aktivit, kterými se v pátek obec představila v celostátním finále prestižní soutěže Vesnice roku.

Bezplatný seminář Úřadu práce Frýdek-Místek pomůže zájemcům začít s podnikáním

Úřad práce ve Frýdku-Místku chystá bezplatný seminář pro začínající podnikatele. Zástupci z několika institucí na akci poradí zájemcům se vším, co je potřeba k založení všech typů podnikání nebo případně začínajících firem.

Oprava hydroizolace částečně omezí provoz Hospice Frýdek-Místek

Frýdek-Místek už začal s opravou hydroizolace budovy hospice. Spodní patro totiž v posledních letech začala trápit prosakující voda. Oprava částečně omezí provoz zařízení. Město si navíc přizvalo soudního znalce, kvůli analýze možných pochybení v době stavby z roku 2010.

Faunapark Frýdek-Místek zve na plno akcí pro děti i dospělé

Oblíbený Faunapark chystá plno zajímavých akcí i na září i říjen. Tradičně se v nich zaměří na všechny věkové kategorie. Děti pobaví zvířátka, cirkusová představení nebo například strašidla. Dospělí zase mohou přijít na filmová představení nebo například na besedu u duševním zdraví.

V Návsí slavili 30 let samostatnosti na dožínkách

4. září 2024 10:01 | Návsí | Libor Běčák | Miniexpres Návsí

Letošní sklizeň završili v Návsí tradičními dožínkami. Obec je pořádá společně s místními hospodáři a letos dožínky spojila s oslavami 30 let samostatnosti.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami na akci Ahoj prázdniny!

Středisko volného času Klíč opět připravilo symbolické rozloučení s prázdninami. Akce Ahoj prázdniny! byla letos naplánována na pátek 6. září. Děti čeká odpoledne plné aktivit a mohou se seznámit i s kroužky, které poběží ve středisku volného času v novém školním roce.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Frýdlantské základní školy přivítaly nové prvňáčky

Někteří s malými obavami, jiní s nadšením. Do základních škol ve Frýdlantě nad Ostravicí nastoupili noví prvňáci. Školy pro ně připravily přivítání.