Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Josef Zimovčák na vysokém kole projel s pelotonem republiku

Bruntál |  | Bruntálský miniexpres

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Čtvrtá etapa byla jednou z nejdelších, měla 122 km a směřovala z Bruntálu do Fulneku.

Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Je naprosto skvělé, že cyklotour Na kole dětem opět zavítala do Bruntálu. Pamatuji si, že poprvé tady byli v roce 2012 a od té doby Pepa Zimovčák se svým týmem, který je stabilní, stálý, ale o s těmi ostatními, kteří se přidávají během všech jízd, které absolvují po celé České republice, tak vybrali mnoho milionů korun na pomoc onkologicky nemocným dětem a za to jim patří nesmírný dík.“

Cyklotour vyráží za každého počasí a ani letos to účastníci neměli jednoduché.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: „Tak čtvrtá etapa, začali jsme v Kravařích a pršelo. Pršelo, předpověď byla velmi dramatická, sto procent vody. My jsme vyrazili a kupodivu na první zastávce, kdy jsme byli už takoví velmi zmoklí, začalo se jet lépe a v Šumperku dokonce už vykouklo sluníčko a k vám jsme přijížděli poměrně velmi kvalitně. Takže jakoby nám někdo z vrchu přál, hlavně tomu projektu, i tou smyslností a všechna ta náměstí, ty děti. Děkuji městu Bruntálu za skvělé přivítání a samozřejmě i za to partnerství a pomoc, která už trvá 8 let."
Jan Pirk, kadiochirurg, emeritní přednosta IKEM, účastník cyklotour: „Musím říct, že se nám z postele moc ráno nechtělo, ten déšť byl hrozný a navíc, my jsme bydleli na strašném kopci a odtud to bylo 4 a půl kilometru prudký sjezd serpentýnami v dešti, jenom jsem brzdil, takže jsme tak vymrzli, než jsme dojeli na náměstí. Ale pak, když už se jede, tak je to dobré. Měli jsme takové dva velké kopce, tak jsme se zahřáli a nakonec svítí sluníčko, takže konec dobrý, všechno dobré.“

Bruntálské SVČ podpořilo akci doprovodným programem s propagací cyklistiky.

Marcela Rozprýmová, SVČ Bruntál: „Máme tady atrakce s tématikou kola a cyklistika, takže děti sjkládají puzzle z kola, přiřazují značky, jezdí na kole, mají tady různé překážkové dráhy, skládají autíčka a podobně.“

Výtěžek sbírky cyklotour přispívá na sportovní aktivity a rekondiční pobyty nemocných dětí.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: "Dneska vlastně je část projektu, 4. etapa, od počátku roku je na kontě už přes dva miliony korun. Takže když to spočítám, tato naše aktivita by mohla těm dětem pomoci čtyřmi miliony.“

Celkem akce Na kole dětem přinesla do dnešního dne již více než 30 milionů korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Cyklotour Na kole dětem mistra světa Josefa Zimovčáka projela Českou republiku

6. června 2024 18:29 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Dny města Bruntálu připomněly 810. výročí založení města a přinesly mozaiku kultury a sportu všem, od dětí až po seniory

22. června 2023 17:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Letošní Dny města Bruntálu se nesly ve znamení 810. výročí města a přinesly kulturní i sportovní program pro všechny věkové kategorie. Konaly se nejen na centrálním náměstí, ale také na zámku, v zámeckých zahradách, na stadionu a dalších místech.

Poštolky v osmém patře panelového domu v Bruntále již pátý rok hnízdí a vyvádějí svá mláďata

21. června 2023 9:47 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lidé mají jednu velkou zvláštnost, že rodí svá mláďata – děti, v průběhu celého roku. V přírodě je zrození nového tvora soustředěno především na jarní období. Své o tom vědí obyvatelé sídlištního bytu v Bruntále. Již pátým rokem u nich doma hnízdí poštolky.


Nový Jičín převezme od tělovýchovné jednoty tribunu, aby ji mohl zbourat

Město Nový Jičín převezme do vlastnictví od tělovýchovné jednoty tribunu fotbalového stadionu. Následně ji nechá zbourat a na jejím místě postaví multifunkční sportovní halu. Její součástí bude nová tribuna.

Uhlí z podzemí Dolu ČSM tahá nově opravený obří motor

Přestože těžba uhlí v poslední činné šachtě v České republice skončí začátkem roku 2026, musela společnost OKD těžní stroj Dolu ČSM ve Stonavě modernizovat. Byli jsme u toho, když technici usazovali opravený elektrické motor pod vrcholem téměř 100 metrů vysoké těžní věže.

Opavská porodnice otevřela dveře veřejnosti a pochlubila se svými moderními prostory i novinkami

Opavská porodnice uspořádala tradiční Den otevřených dveří. Nejen budoucí maminky tak měly možnost prohlédnout si všechny prostory, popovídat si s lékaři a asistentkami a zjistit, jaké porodní možnosti nemocnice nabízí.

Karvinsko kulturně žije. Chystají se další festivaly i sportovní akce

Včera 18:45 | Karviná | Jiří Cileček

Karviná se připravuje na Festival POHO Den. Ten letos oživí bohatým kulturním programem lázeňský park Darkov. Chystají se také běžecké závody POHO 50, které lákají na tratě od 10 do 50 kilometrů. Léto na Barboře pak nabízí pestrou škálu aktivit v areálu bývalého dolu Barbora po celé léto. Krásy pohornické krajiny výletníci poznají díky komentovaným projížďkám Báňským spěšným vlakem mezi doly.

Ostrava postaví na Bazalech nový fotbalový stadion až pro 17 tisíc lidí

Včera 11:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Návrat fotbalového Baníku Ostrava zpět na ikonické Bazaly je možný. Město Ostrava zadalo studii proveditelnosti výstavby nového stadionu. Z ní vyplynulo, že stavbě nic nebrání. Nový stadion může mít kapacitu až 17 tisíc lidí a bude splňovat nejmodernější požadavky.

Mezinárodní soutěž na proměnu a využití Bredy má vítěze. Vyhrál radikální projekt s úctou k historii

A je rozhodnuto. Odborná mezinárodní porota vybrala vítěze soutěže na proměnu opavského památkově chráněného Obchodního domu Breda. Stal se jím tým sdružení architektonických kanceláří z Brna a Bruselu: Atelier GRAM + OFFICE Kersten Geers + Spolka.

Frýdek-Místek se chystá na Mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek opět láká na bohatý program. Kromě řady domácích souborů přijede také pět zahraničních. Program pro veřejnost začíná ve čtvrtek a hlavními taháky bude roztančené náměstí v pátek a celou sobotu.

Oslavy sta let Velké Ostravy vyvrcholily dobovým průvodem a programem na Masarykově náměstí

Půl roku trvající oslavy sta let Velké Ostravy zakončila velmi povedená akce. Velkolepý průvod ulicemi v dobových kostýmech prošel centrem, aby odstartoval bohatý program na Masarykově náměstí.

Studénka oslavila výročí založení města a vyhlásila svou osobnost

Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.


Z Bruntálu odstartovala nejtěžší etapa letošního Závodu míru s cílem u vodní nádrže Dlouhé Stráně

3. června 2024 10:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

23 týmů z 22 zemí celého světa se účastnilo letošního 11. ročníku Závodu míru v novodobé historii. Z Bruntálu startovala nejtěžší, tzv. Královská etapa. Měla sice jen 99 kilometrů, její cíl byl však ve výšce 1354 metrů nad mořem u vodní nádrže Dlouhé Stráně.

Výluka provozu Bruntálského wellness centra potrvá do 27. června

26. května 2024 11:14 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntálské wellness centrum oslaví v příštím roce již 15 let svého provozu. Za tuto dobu zde již došlo k opotřebení a poškození některých částí, které by mohlo ohrožovat zdraví návštěvníků. Provozující Technické služby města proto přistoupily k měsíční výluce provozu centra.

Bruntálské wellness centrum čeká měsíční výluka od 1. do 27. června, nutná k opravě poškozených míst

23. května 2024 18:10 | Bruntál | Karel Soukop

Bruntálské wellness centrum oslaví v příštím roce již 15 let svého provozu. Za tuto dobu zde již došlo k opotřebení a poškození některých částí, které by mohlo ohrožovat zdraví návštěvníků. Provozující Technické služby města proto přistoupily k měsíční výluce provozu centra.

V Bruntále proběhlo již druhé Mistrovství ČR v Nordic Walking

19. května 2024 18:09 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Nordic Walking vznikl původně ve Finsku a v posledních letech se masivně šíří po celém světě. V Bruntále proběhlo již druhé Mistrovství ČR.

Více než 600 motorek zaplnilo centrum Bruntálu na tradičním Motorkářském vítání jara

13. května 2024 12:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

648. To je přesný počet motorek, které zaplnily náměstí a centrum Bruntálu. 15. ročník motorkářského Vítání jara přilákal davy zájemců a obdivovatelů strojů různých druhů a typů na dvou, třech i čtyřech kolech.

Josef Zimovčák na vysokém kole projel s pelotonem republiku
Vydáno 9. června 2024 19:34, Bruntál, Karel Soukop
Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

Čtvrtá etapa byla jednou z nejdelších, měla 122 km a směřovala z Bruntálu do Fulneku.

Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Je naprosto skvělé, že cyklotour Na kole dětem opět zavítala do Bruntálu. Pamatuji si, že poprvé tady byli v roce 2012 a od té doby Pepa Zimovčák se svým týmem, který je stabilní, stálý, ale o s těmi ostatními, kteří se přidávají během všech jízd, které absolvují po celé České republice, tak vybrali mnoho milionů korun na pomoc onkologicky nemocným dětem a za to jim patří nesmírný dík.“

Cyklotour vyráží za každého počasí a ani letos to účastníci neměli jednoduché.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: „Tak čtvrtá etapa, začali jsme v Kravařích a pršelo. Pršelo, předpověď byla velmi dramatická, sto procent vody. My jsme vyrazili a kupodivu na první zastávce, kdy jsme byli už takoví velmi zmoklí, začalo se jet lépe a v Šumperku dokonce už vykouklo sluníčko a k vám jsme přijížděli poměrně velmi kvalitně. Takže jakoby nám někdo z vrchu přál, hlavně tomu projektu, i tou smyslností a všechna ta náměstí, ty děti. Děkuji městu Bruntálu za skvělé přivítání a samozřejmě i za to partnerství a pomoc, která už trvá 8 let."
Jan Pirk, kadiochirurg, emeritní přednosta IKEM, účastník cyklotour: „Musím říct, že se nám z postele moc ráno nechtělo, ten déšť byl hrozný a navíc, my jsme bydleli na strašném kopci a odtud to bylo 4 a půl kilometru prudký sjezd serpentýnami v dešti, jenom jsem brzdil, takže jsme tak vymrzli, než jsme dojeli na náměstí. Ale pak, když už se jede, tak je to dobré. Měli jsme takové dva velké kopce, tak jsme se zahřáli a nakonec svítí sluníčko, takže konec dobrý, všechno dobré.“

Bruntálské SVČ podpořilo akci doprovodným programem s propagací cyklistiky.

Marcela Rozprýmová, SVČ Bruntál: „Máme tady atrakce s tématikou kola a cyklistika, takže děti sjkládají puzzle z kola, přiřazují značky, jezdí na kole, mají tady různé překážkové dráhy, skládají autíčka a podobně.“

Výtěžek sbírky cyklotour přispívá na sportovní aktivity a rekondiční pobyty nemocných dětí.

Josef Zimovčák, mistr světa, zakladatel cyklotour: "Dneska vlastně je část projektu, 4. etapa, od počátku roku je na kontě už přes dva miliony korun. Takže když to spočítám, tato naše aktivita by mohla těm dětem pomoci čtyřmi miliony.“

Celkem akce Na kole dětem přinesla do dnešního dne již více než 30 milionů korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000043471/josef-zimovcak-na-vysokem-kole-projel-s-pelotonem-republiku