Návštěvníci si mohli vybrat z desítek stánků a foodtrucků, které nabízely jak speciality místních podniků a restaurací, tak i exotické chutě. Nechyběly kulinářské a barmanské show. Diváci tak mohli sledovat přípravu originálních jídel i netradičních drinků.
Josef Bělica (ANO), hejtman MSK: “Je tady tradičně úžasná atmosféra, Karlova Studánka je jak dělaná pro Pojez fest.”
Jan Poštulka, ředitel lázní Karlova Studánka: “V Karlově Studánce si neužíváme jen dobré ovzduší, ale i nádherných vůní a toho, co si dopřejeme tady dneska do žaludku.”
Na Pojez festu nechyběly ani ochutnávky dosud oceněných regionálních potravin, jako například klobáska dědy Pilčíka
anketa: regionální výrobci potravin: “Nabízíme naše zákusky, všechno je vyrobeno bez konzervantů, bez chemie, na čisto.”
“Hlavně děláme medovinu, která je za studena kvašená přírodně dělaná bez barviv a přísad.”
“Vyrábíme s maminkou přírodní domácí sirupy, děláme to postaru podle receptů našich babiček.”
anketa: návštěvníci Pojez festu: “Líbí se nám tady všechno, hlavně ty ochutnávky, regionání potraviny.”
“Hrozně se nám tady líbí. Výborné jídlo, super hudba.”
Nechyběl ani pestrý program pro děti a o hudební program se postaraly populární kapely Slza a Děda Mládek Illegal Band. Vyhlášeny byly i ceny Regionální potravina Moravskoslezského kraje.
Petr Lexa, zpěvák, kapela Slza: “Přijeli jsme sem, tady spousta lidí, bylo úplně narváno, krásný, úžasný koncert.”
Šárka Vilamová (ANO), náměstkyně hejtmana MSK: “V letošním roce byl výběr velmi náročný, protože jsme testovali celkem 114 produktů od 38 regionálních výrobců. Ty výrobky byly skvělé, měly výbornou vůni, chuť, konzistenci.”
Vyhlášeno bylo 9 nejlepších regionálních potravin a 3 zvláštní ceny hejtmana.