Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Táborové děti připravily program pro návštěvníky Včelího království v Chlebovicích

Frýdek-Místek |

Ukázka medobraní i výroba svíček z včelího vosku. Ale hlavně zábavný soutěžní a poznávací program. To si připravili malí táborníci pro návštěvníky Včelařského naučného areálu Chlebovice. Z malých včelařů se stali průvodci areálem, kteří zpestřili den dětem i dospělým.

Včelařský naučný areál v Chlebovicích zaplnily desítky malých i velkých návštěvníků. Každý se totiž chtěl dozvědět, jak to funguje ve včelím království.

Jakub Molenda, táborový instruktor: "Připravili jsme si tady soutěže, 16 stanovišť, vytáčení. Děti táborové si tady připravily různé hry. Některé mají včelařskou tematiku, některé jsou takové obecné. Máme tady konkrétně vytáčení medu, kdy si děti vyzkouší celý proces, kdy se donese rámek v plástu a potom se vytáčí a až na nalévání do sklenic."
Instruktor: "My tady odvíčkováváme med, aby lidé viděli, jak se to dělá. A potom to dáme do medometu a vytáčíme med."

V areálu probíhal zrovna tábor malých včelařů, kteří se aktivně zapojili do programu pro veřejnost. 26 dětí zajišťovalo dohled nad plněním úkolů a některé dělaly dokonce i průvodce ve včelařském muzeu.

Jakub Molenda, táborový instruktor: "My tady máme tábor a úplně všechny děti v bílých tričkách, co tady máme, tak jsou naši táborníci, kteří si ty hry sami vymysleli. Akorát na dvou stanovištích máme instruktory. Jinak všechno většinou jsou tady účastníci táboru."
Anketa táborníci: 1.) Co máte připraveno na vaše stanovišti? Co se tady musí udělat? - "Tady musíte najít všechny šátky. Je jich tady pět. Jsou tady a můžete je všechny pohledat." - A kam je schováváte? – "Různě, na květiny a tak."
Anketa táborníci: 2.) "Tady dělají lidé, třeba děti, že berou lžičku a jdou s ní ke kbelíku plného vody. Oni to naberou, dají to skleničky. A skončí, kdy chtějí."
Anketa táborníci: 3.) "My tady máme házení míčků do bedny." – A kolik se jich musí naházet? – "6, dospělí 6."
Anketa táborníci: 4.) "Úkolem je, že si vezmete míček a lžičku a jedete odsud. Malí do osmi let to musí obejít normálně. A od osmi let musí udělat uprostřed otočku a jak jdou zpátky, tři dřepy. A to je všechno."

Návštěvníci si vyzkoušeli také výrobu vlastních voskových svíček.

Anketa rodiče: 1.) "Nám tady v Chlebovicích bydlí kamarádka, takže nás tady pozvali a máme tři děti, tak vyplňujeme prázdninové dopoledne." – A jak se vám tady líbí? – "Líbí se nám, nám se v Chlebovicích hodně líbí, navštěvujeme všechny akce tady. Je to příjemné, že tak táborové děti zpříjemňují prázdniny malým dětem."
Anketa rodiče: 2.) "Líbí se nám moc. Je to tady moc fajn a dozvěděli jsme se to přes stránky Klíče. Zatím jsme v půlce úkolů a nevíme ještě, co je před námi." – S kým jste přišly? – "S kamarádkou, máme tady tři děti."
Jakub Molenda, táborový instruktor: "Cílem je na každém stanovišti splnit úkol. Děti z táboru mají fixy a za splnění udělají svoji značku na kartičku. A na konci nám děti z řad návštěvníků přinesou splněnou kartičku, tak máme pro ně nachystanou odměnu ve formě omalovánek, puzzle, pastelek. Od nás tady se včelařskou tematikou."

Akce byla zařazena do projektu Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb, kdy je celé léto ve městě nabité různými aktivitami pro děti.

Nahlásit chybu


K tématu

Příměstský tábor Masterchef zdokonaluje děti ve Frýdku-Místku ve vaření

3. srpna 2023 12:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Příměstský tábor může děti naučit i vařit a péct. Přes dvě desítky z nich se totiž ve Frýdku-Místku přihlásily na tábor zvaný Masterchef. Připravená jídla děti mezi sebou dokonce bodovaly a hledaly tak toho nejlepšího kuchaře. Většina z nich má vaření velmi ráda a doma pomáhají rodičům.

Děti ve Frýdku-Místku o prázdninách nezahálí, mohou si zkusit i lekce brazilského jiu-jitsu

13. července 2023 13:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb. To je název projektu, který připravil Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč. V průběhu letních prázdnin baví děti různými aktivitami. Jednou z nich byla například i lekce brazilského JIU-JITSU.

Děti soutěžily O šachového krále a královnu Frýdku-Místku

17. července 2023 16:22 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Akce Prázdniny ve městě baví děti ve Frýdku-Místku v různých sportech a kreativní činnosti. Dokonce se mohly zúčastnit i turnaje O šachového krále a královnu. A zájem byl opravdu velký. Desítky chlapců a dívek mezi sebou poměřili schopnosti ve dvou věkových kategoriích.


Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, které zastavilo za tahačem s tankem

Dnes 17:56, vydáno dnes 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla, které zastavilo před tahačem.

Karvinští senioři ušli dohromady kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou 392 km.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Horní Suchá zvažuje koupi části finských domků, odprodat by je chtěla stávajícím nájemníkům

Zastupitelé v Horní Suché přijali usnesení projevit vůli na odkup jedné z lokalit finských domků od soukromého vlastníka. Pokud se tak skutečně stane, chtěla by obec nabídnout odprodej stávajícím nájemníkům.

Tragický konec noční jízdy: osmpadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

Včera 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Včera 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Město elektrorozvody v budovách sportoviště opraví, fotbalisté mohou hrát

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí město provést rekonstrukci rozvodů. Studénka tento majetek převzala do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Havířov uspořádal v životických sadech Májový den, lidé dorazili v hojném počtu

2. května 2024 19:04 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Žáci ekoškoly v Janovicích se zapojili do úklidu obce

Do jarní úklidové akce ke Dni Země se v Janovicích zapojili také místní školáci. V areálu školy měli tematickou výuku, postarali se o zahradu a uklidili i část obce od nepořádku.

Děti společně s Divočáky otevřely cestou pohádkovým lesem ondřejnické studánky

Několik stovek dětí se společně s rodiči vypravilo z Frýdlantu nad Ostravicí k horské chatě Ondřejník. Za pomoci pohádkových postav po trase otvíraly ondřejnické studánky.

Registrací do ADRA běhu podpoříte dobrovolnictví. První běh bude ve Frýdku-Místku

Kolektivní běh nebo chůze po vytyčené trati u Faunparku, případně jen registrace s finančním příspěvkem. I tak můžete podpořit dobrovolnictví, které v Česku letos oslaví 20 let od založení prvního dobrovolnického centra. To bylo vzniklo právě ve Frýdku-Místku.

Studenti z šesti zemí soutěžili ve Frýdku-Místku o zlatý pohár ve svařování

Střední odborná škola Frýdek-Místek pořádala už 25. ročník mezinárodní soutěže ve svařování. Letos přijelo více než sto soutěžících z šesti zemí světa. Soutěž měla teoretickou i praktickou část a vše vyhodnocovala odborná porota v mezinárodním složení.

Evu s 360 kily usadili do lázeňského parku v Čeladné na třítunový podstavec

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku v Rehabilitačním centru Čeladná.

Kapličku svaté Otýlie ve Frýdku-Místku opravili potomci jejího zřizovatele

Na zdi Neumannovy přádelny ve Staroměstské ulici ve Frýdku-Místku doslova září kaplička svaté Otýlie. Opravil ji na vlastní náklady potomek jejího zřizovatele. Město ještě připravuje opravu okolní zdi.

Táborové děti připravily program pro návštěvníky Včelího království v Chlebovicích
Vydáno 27. července 2023 16:25, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Ukázka medobraní i výroba svíček z včelího vosku. Ale hlavně zábavný soutěžní a poznávací program. To si připravili malí táborníci pro návštěvníky Včelařského naučného areálu Chlebovice. Z malých včelařů se stali průvodci areálem, kteří zpestřili den dětem i dospělým.

Včelařský naučný areál v Chlebovicích zaplnily desítky malých i velkých návštěvníků. Každý se totiž chtěl dozvědět, jak to funguje ve včelím království.

Jakub Molenda, táborový instruktor: "Připravili jsme si tady soutěže, 16 stanovišť, vytáčení. Děti táborové si tady připravily různé hry. Některé mají včelařskou tematiku, některé jsou takové obecné. Máme tady konkrétně vytáčení medu, kdy si děti vyzkouší celý proces, kdy se donese rámek v plástu a potom se vytáčí a až na nalévání do sklenic."
Instruktor: "My tady odvíčkováváme med, aby lidé viděli, jak se to dělá. A potom to dáme do medometu a vytáčíme med."

V areálu probíhal zrovna tábor malých včelařů, kteří se aktivně zapojili do programu pro veřejnost. 26 dětí zajišťovalo dohled nad plněním úkolů a některé dělaly dokonce i průvodce ve včelařském muzeu.

Jakub Molenda, táborový instruktor: "My tady máme tábor a úplně všechny děti v bílých tričkách, co tady máme, tak jsou naši táborníci, kteří si ty hry sami vymysleli. Akorát na dvou stanovištích máme instruktory. Jinak všechno většinou jsou tady účastníci táboru."
Anketa táborníci: 1.) Co máte připraveno na vaše stanovišti? Co se tady musí udělat? - "Tady musíte najít všechny šátky. Je jich tady pět. Jsou tady a můžete je všechny pohledat." - A kam je schováváte? – "Různě, na květiny a tak."
Anketa táborníci: 2.) "Tady dělají lidé, třeba děti, že berou lžičku a jdou s ní ke kbelíku plného vody. Oni to naberou, dají to skleničky. A skončí, kdy chtějí."
Anketa táborníci: 3.) "My tady máme házení míčků do bedny." – A kolik se jich musí naházet? – "6, dospělí 6."
Anketa táborníci: 4.) "Úkolem je, že si vezmete míček a lžičku a jedete odsud. Malí do osmi let to musí obejít normálně. A od osmi let musí udělat uprostřed otočku a jak jdou zpátky, tři dřepy. A to je všechno."

Návštěvníci si vyzkoušeli také výrobu vlastních voskových svíček.

Anketa rodiče: 1.) "Nám tady v Chlebovicích bydlí kamarádka, takže nás tady pozvali a máme tři děti, tak vyplňujeme prázdninové dopoledne." – A jak se vám tady líbí? – "Líbí se nám, nám se v Chlebovicích hodně líbí, navštěvujeme všechny akce tady. Je to příjemné, že tak táborové děti zpříjemňují prázdniny malým dětem."
Anketa rodiče: 2.) "Líbí se nám moc. Je to tady moc fajn a dozvěděli jsme se to přes stránky Klíče. Zatím jsme v půlce úkolů a nevíme ještě, co je před námi." – S kým jste přišly? – "S kamarádkou, máme tady tři děti."
Jakub Molenda, táborový instruktor: "Cílem je na každém stanovišti splnit úkol. Děti z táboru mají fixy a za splnění udělají svoji značku na kartičku. A na konci nám děti z řad návštěvníků přinesou splněnou kartičku, tak máme pro ně nachystanou odměnu ve formě omalovánek, puzzle, pastelek. Od nás tady se včelařskou tematikou."

Akce byla zařazena do projektu Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb, kdy je celé léto ve městě nabité různými aktivitami pro děti.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038433/taborove-deti-pripravily-program-pro-navstevniky-vceliho-kralovstvi-v-chlebovicich