Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Po nehodě museli hasiči zraněnou a zaklíněnou řidičku vystříhávat. Zasahovali i u dalších kolizí

Havířov |

Za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení museli hasiči vystříhávat řidičku osobního automobilu, která se v Havířově čelně srazila s protijedoucím vozem.

Nehoda se stala v pátek dopoledne na ulici 17. listopadu v prostoru přechodu pro chodce u křižovatky s ulicemi Junácká a Majakovského. 

K zásahu okamžitě vyjeli hasiči a záchranka. Policisté neprůjezdnou ulici uzavřeli. 

Z místa bylo odvezeno několik zraněných účastníků kolize. Jednu ženu, řidičku fordu, museli hasiči z auta vyprostit, protože měla zaklíněné nohy. Karosérii rozpínali hydraulickým zařízením, aby ženu po několika minutách vytáhli a předali zdravotníkům.

Okolnosti, za jakých ke střetu došlo, vyšetřuje policie. 

Soňa Štětínská, mluvčí Policie ČR: "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič (ročník 1976) vozidla značky Škoda vyjížděl z komunikace označené jako vedlejší a nedal přednost po hlavní komunikaci zprava jedoucímu vozidlu značky Ford, které řídila žena (ročník 1966). Ford měl po nárazu dostat smyk a v protisměru se střetl s vozidlem značky Mazda, za jehož volantem seděla žena (ročník 1991). Provedenými dechovými zkouškami byla na místě vyloučena přítomnost alkoholu v dechu řidiče a mladší řidičky. U druhé ženy byl nařízen odběr krve, neboť byla se zraněními převezena do nemocnice. Dopravní policisté i nadále kompletují dokumentaci a informace k nehodě. Řidič je v této chvíli podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Policisté a strážníci usměrňovali po dobu nezbytně nutnou provoz, neboť frekventovaná komunikace 17. listopadu musela být uzavřena. Nyní je již průjezdná."

Různě vážných nehod se v Havířově a okolí stalo v pátek hned několik. V ulici na Kempách se na mostu přes řeku Lučinu srazila dvě osobní vozidla, když jedna řidička nedala přednost druhé. Obě vyvázly bez zranění. 

Jen o několik stovek metrů dál, v katastru Horních Bludovic, havaroval řidič, kterému sed pod vlivem 2,8 promile alkoholu zatáčka zdála rovnější, než ve skutečnosti je a s autem skončil v poli. 


V poledne se na Hlavní třídě v centru Havířova patrně v důsledku nepozornosti a nedodržení bezpečné vzdálenosti stala nehoda více vozidel a autobusu. Několik lidí utrpělo zranění lehčího charakteru. 

divácký snímek

divácký snímek

Soňa Štětínská, mluvčí Police ČR: "Dle dostupných informací měl řidič vozidla značky Škoda při spatření ženy s kočárkem zastavit před místem pro přecházení vozovky. Do Škody měla zezadu narazit řidička s vozidlem značky Toyota. Nedobrzdil ani řidič autobusu hromadné dopravy bez cestujících a žena za volantem automobilu značky Škoda. Policisté prozatím událost šetří jako tři dopravní nehody, kdy z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je podezřelý řidič autobusu a rovněž obě řidičky. Provedenými dechovými zkouškami byla na místě vyloučena přítomnost alkoholu v dechu u všech řidičů."

Jiný autobus měl nehodu na Dlouhé třídě v části Podlesí, kde do něj nabouralo osobní auto, jehož řidič měl o chvíli později z místa odjet. 

Nahlásit chybu


K tématu

Řidič naboural do betonu na vyfrézované dálnici D48, skončil v ohrožení života

21. září 2023 12:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři, policisté a hasiči zasahovali ve středu večer u vážné dopravní nehody nehody na Frýdecko-Místecku. Na dálnici D48 vjel řidič do vyfrézovaného úseku a naboural do betonu. Do nemocnice ho v ohrožení života transportoval vrtulník.

Smrtelná nehoda v Ostravě. BMW spadlo po kolizi s kamionem z mostu

4. listopadu 2023 15:59 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Záchranné složky zasahovaly v sobotu brzy ráno u tragické nehody v Ostravě na Mariánskohorské ulici. Vůz BMW, ve kterém seděli čtyři lidé, se dostal do kolize s nákladním autem. Po střetu následně osobní auto spadlo z mostu. Jedna osoba zemřela a další tři skončily s vážným zraněním v nemocnici. Policie nyní hledá svědky nehody.

Tři zranění, z toho jeden v ohrožení života, po nárazu auta do sloupu v Ostravě

13. května 2023 9:13 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Těžká nehoda zkomplikovala provoz v sobotu brzy ráno ve Výškovické ulici v Ostravě. Auto se třemi lidmi tam vylétlo ze silnice a nabouralo do sloupu. Jednoho museli hasiči vyprostit a v ohrožení života byl převezen do nemocnice. Sanitky tam převezly i další dva lidi.


V porubské ZŠ Dětská proběhla oblíbená interaktivní výstava Svět fantazie z kostek

Už pošesté se v Porubě uskutečnila výstava modelů ze stavebnice Lego nazvaná Svět fantazie z kostek. Probíhala v prostorách Základní školy Dětská a opět byl o ni velký zájem.

U Dolních Tošanovic začal za jízdy hořet autobus na zemní plyn

Dnes 19:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek dopoledne vyjely tři jednotky hasičů k požáru autobusu na zemní plyn na okraj Dolních Tošanovic na Frýdecko-Místecku. V autobuse jeli čtyři lidé, kteří ho stihli včas opustit. Po uhašení hasiči pomáhali při odtahu autobusu a uklidili komunikaci, která byla během zásahu neprůjezdná.

Policisté se v pátek zaměřili silniční piráty. V MS kraji se měřilo na desítkách silnic

Dnes 10:46 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policisté v pátek provedli v celé naší zemi monstrózní dopravní akci, zaměřenou na silniční piráty, kteří jezdí rychle. V Moravskoslezském kraji měřili například v Petřvaldu na Karvinsku, kde řidiči často překračují povolenou padesátku.

Ministerstvo schválilo záměr stavby Severního spoje. Ostrava o propojení Poruby a centra usiluje dlouho

Dobrá zpráva pro Ostravu přišla z ministerstva dopravy. Záměr výstavby tzv. Severního spoje, který propojí Porubu a centrum města je schválen. Investorem stavby je Moravskoslezský kraj.

Marica už nebude strašákem Poruby. Po letech trápení se mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Sdílená kola už jezdí, první půlhodina je zdarma

Nový Jičín nabízí lidem nový způsob dopravy. Začal tu fungovat bikesharing, neboli sdílená kola. Současně tento projekt zavádí i Kopřivnice a lidé tak mohou mezi těmito dvěma městy na vypůjčených kolech přejíždět.

OKD může dál těžit uhlí, schválilo to ministerstvo životního prostředí

Dnes 12:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžební společnost OKD získala od Ministerstva životního prostředí souhlasné závazné stanovisko v procesu posuzování vlivu hornické činnosti na životní prostředí. Takzvaná EIA platí pro období roku 2024 až do ukončení činnosti. Posuzovaná hornická činnost zahrnuje dobývání uhlí i technickou likvidaci Dolu ČSM, která bude následovat po ukončení těžby.

Bobr se stal hlavním hrdinou oslavy Dne Země

Na náměstí Republiky se v pátek konal Den Země, který se váže k ochraně životního prostředí. Žáci škol si užili bohatý program.

Nevyužívaná hřiště v Porubě nahradila zeleň. Proces proměn mapuje výstava na Hlavní třídě

Poruba proměnila 14 nevyužívaných betonových ploch v ostrovy plné zeleně. A to díky financí z Norských fondů. Veškeré proměny dokumentuje výstava ve středovém pásu Hlavní třídy pod kruhovým objezdem.

Summit v Abú Dhabí přinesl inspiraci pro energetiku v našem kraji

Delegace MS kraje přijala pozvání na World Future Energy Summit ve Spojených arabských emirátech. Světová obchodní událost pro budoucí energii a udržitelnost se konala v Abu Dhabi a přinesla spoustu inspirativních příkladů i pro náš region.

Spolek Velká náruč z Horní Suché oslavil Mezinárodní den Romů

Spolek Velká náruč z Horní Suché se každoročně připojuje k Mezinárodnímu dni Romů. Svátek je přehlídkou romské kultury a zvyků. I v letošním roce spolek připravil pro veřejnost bohatý program.

Muzeum Těšínska chystá opravu životického památníku

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Památník životické tragédie čeká rekonstrukce, lidé to vítají

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Opilý ujížděl policii a v Havířově srazil chlapce, na krku má obecné ohrožení

Včera 8:21 | Havířov | Jiří Cileček

Loni v září několik kilometrů zběsile ujížděl policistům. Byl opilý a bez řidičáku. Ohrozil mnoho lidí a v Havířově nakonec srazil chlapce u přechodu pro chodce. Policie dlouho prověřovala, kolik lidí celkem ohrozil a nyní případ překvalifikovala. 53letý muž byl obviněn z obecného ohrožení a nyní mu hrozí až 8 let vězení.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

17. dubna 2024 20:00 | Rychvald | Michal Slonina | Rychvaldský miniexpres

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

Filmoví fanoušci si prohlédli zázemí karvinského kina Centrum

17. dubna 2024 16:02 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

K 60. výročí založení karvinského městského domu kultury měli filmoví fanoušci možnost nahlédnout do zázemí kina Centrum. Dostali se ke konstrukci za plátno, prohlédli si akustiku i kabinu promítačů.

Po nehodě museli hasiči zraněnou a zaklíněnou řidičku vystříhávat. Zasahovali i u dalších kolizí
Vydáno 2. října 2020 10:13, Havířov, Libor Běčák
Za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení museli hasiči vystříhávat řidičku osobního automobilu, která se v Havířově čelně srazila s protijedoucím vozem.

Nehoda se stala v pátek dopoledne na ulici 17. listopadu v prostoru přechodu pro chodce u křižovatky s ulicemi Junácká a Majakovského. 

K zásahu okamžitě vyjeli hasiči a záchranka. Policisté neprůjezdnou ulici uzavřeli. 

Z místa bylo odvezeno několik zraněných účastníků kolize. Jednu ženu, řidičku fordu, museli hasiči z auta vyprostit, protože měla zaklíněné nohy. Karosérii rozpínali hydraulickým zařízením, aby ženu po několika minutách vytáhli a předali zdravotníkům.

Okolnosti, za jakých ke střetu došlo, vyšetřuje policie. 

Soňa Štětínská, mluvčí Policie ČR: "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič (ročník 1976) vozidla značky Škoda vyjížděl z komunikace označené jako vedlejší a nedal přednost po hlavní komunikaci zprava jedoucímu vozidlu značky Ford, které řídila žena (ročník 1966). Ford měl po nárazu dostat smyk a v protisměru se střetl s vozidlem značky Mazda, za jehož volantem seděla žena (ročník 1991). Provedenými dechovými zkouškami byla na místě vyloučena přítomnost alkoholu v dechu řidiče a mladší řidičky. U druhé ženy byl nařízen odběr krve, neboť byla se zraněními převezena do nemocnice. Dopravní policisté i nadále kompletují dokumentaci a informace k nehodě. Řidič je v této chvíli podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Policisté a strážníci usměrňovali po dobu nezbytně nutnou provoz, neboť frekventovaná komunikace 17. listopadu musela být uzavřena. Nyní je již průjezdná."

Různě vážných nehod se v Havířově a okolí stalo v pátek hned několik. V ulici na Kempách se na mostu přes řeku Lučinu srazila dvě osobní vozidla, když jedna řidička nedala přednost druhé. Obě vyvázly bez zranění. 

Jen o několik stovek metrů dál, v katastru Horních Bludovic, havaroval řidič, kterému sed pod vlivem 2,8 promile alkoholu zatáčka zdála rovnější, než ve skutečnosti je a s autem skončil v poli. 


V poledne se na Hlavní třídě v centru Havířova patrně v důsledku nepozornosti a nedodržení bezpečné vzdálenosti stala nehoda více vozidel a autobusu. Několik lidí utrpělo zranění lehčího charakteru. 

divácký snímek

divácký snímek

Soňa Štětínská, mluvčí Police ČR: "Dle dostupných informací měl řidič vozidla značky Škoda při spatření ženy s kočárkem zastavit před místem pro přecházení vozovky. Do Škody měla zezadu narazit řidička s vozidlem značky Toyota. Nedobrzdil ani řidič autobusu hromadné dopravy bez cestujících a žena za volantem automobilu značky Škoda. Policisté prozatím událost šetří jako tři dopravní nehody, kdy z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je podezřelý řidič autobusu a rovněž obě řidičky. Provedenými dechovými zkouškami byla na místě vyloučena přítomnost alkoholu v dechu u všech řidičů."

Jiný autobus měl nehodu na Dlouhé třídě v části Podlesí, kde do něj nabouralo osobní auto, jehož řidič měl o chvíli později z místa odjet. 

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000022163/po-nehode-museli-hasici-zranenou-a-zaklinenou-ridicku-vystrihavat-zasahovali-i-u-dalsich-kolizi