Srnčí hody jsou kromě honů pro myslivce velkým svátkem a také příležitostí, jak finančně podpořit chod sdružení. V Karviné se každoročně konají v zahradě hasičské zbrojnice u Tesarčíka a lidé si zvykli sem přicházet za dobrým jídlem a zábavou.
"Co se týká letošních srnčích hodů, tak jsem velmi dobře připraveni, akorát na počasí ne. Výrobků - guláše, svíčkové máme dost, ale máme obavy že nám počasí nedopřeje a neprodáme to. Svíčkové máme 200 porcí, guláše 550 a klobás kolem 600 kilo. Dokupovali jsme hodně zvěřiny, ale jsme na hosty připraveni. ," řekl Ignác Sirek, předseda Mysliveckého sdružení Karviná-Ráj.
Největší zájem byl jako vždy o klobásky, na ně se stála fronta. A fronta se tvořila i u kuchyně, tady byl žádaný hlavně guláš.
anketa: návštěvníci srnčích hodů: "Dal jsme si gulášek zvěřinový a je vynikající, musím pochválit kuchaře." " Já jsem tady podruhé a je to tady výborné vždycky." "Já poprvé a taky mi chutná."
Na přípravě srnčích hodů se podílejí všichni myslivci, každý podle toho, co může
"Přes 40 let tu myslivost dělám a už to nejde. Kolena neslouží, zdraví neslouží," řekl myslivec Milan Drápa a jeho kolega Stanislav Kula dodal: "Od minulé neděle příprava zvěřiny na guláš, na klobásy, převážení lavic a takové věci jsme dělali celý týden."
Výtěžek ze vstupného, prodeje jídel a podobně využijí myslivci na potřeby spolku.