Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vykrádali auta, sklepy a probourali se i do garáže. Trojice zlodějů napáchala škodu přes čtvrt milionu korun

Karviná |

Policie dopadla trojici zlodějů, kteří vykrádali v Karviné auta i sklepy. V jednom případě se probourali i do garáže. V jednom případě se dostali i k platební kartě s PIN kódem a vzápětí vybrali okradenému z účtu 80 tisíc korun. Některých skutků se muži ve věku 23, 25 a 27 let dopouštěli samostatně, jiných pak ve dvojici. Celkově napáchali škodu přes 260 tisíc korun.

Neuvěřitelně pilná byla trojice zlodějů v Karviné. První případ eviduje policie už z prvního jarního dne, kdy se 27letý muž z Karviné v noci vloupal do auta, ze kterého ukradl různé věci.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Následovat mělo vloupání do sklepů, odkud si měl odnést například elektrokolo či trekové jízdní kolo. V květnu jeho pozornosti neuniklo další vozidlo, kdy majiteli odcizil kromě jiného kolečkové brusle. V červnu měl odstranit zámky dvou stavebních kontejnerů – z jednoho nic neodcizil, z druhého si měl odnést stavební vrátek. „Stavil“ se i do nedalekého bytového vchodu a přibral s sebou vodoměr."

Společně s 25letým mužem pak v dubnu vybourali otvor do garáže, dostali se dovnitř a ukradli elektroniku a nářadí v hodnotě přes 100 000 korun.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Mladší muž sám měl již v březnu odstranit tvárnice jiné garáže a jen nahlédnout dovnitř. Zřejmě nepostřehl žádnou jemu vhodnou věc."

Nejstarší muž se vloupal do auta, ze kterého ukradl tašku s nákupem. Majitel měl uvnitř například čokolády nebo alkohol, ale především osobní doklady, včetně platební karty. U té si bohužel poškozený nechal i PIN kód. Tady pak nejstarší zloděj zapojil do gangu i nejmladšího, 23letého známého. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Společně provedli přes 10 nákupů a několik výběrů z bankomatů - účet poškozeného byl rázem štíhlejší o více než 80 000 korun a dvojice si tak koupila například oblečení či novou elektroniku. V této souvislosti připomínáme: nikdy nemějte u platební karty PIN!!!"

Nejmladší ze zlodějů navíc našel cizí občanský průkaz, který neváhal používat a vydávat se tak za někoho úplně jiného.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Vybral si a z prodejny odnesl mobilní telefon s neomezenými daty, za poskytnuté služby ale již nezaplatil."

Naštěstí spadla klec a policisté povedený trojlístek dopadli a obvinili hned z několika trestných činů.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "27letého muže z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 25letého muže z přečinu krádeže dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. 23letého muže z přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, legalizace výnosů z trestné činnosti a podvodu."

Nejstarším mužům hrozí až pětileté vězení a nejmladšímu maximálně čtyři roky.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Oba mladší obvinění byli za takovou trestnou činnost v posledních třech letech potrestáni či odsouzeni."

Kriminalisté i nadále pokračují v úkonech trestního řízení. Není tak vyloučeno, že na vrub trojice budou připsány další skutky.

Nahlásit chybu


K tématu

Policisté dopadli trojici zlodějů, kteří kradli napříč Moravskoslezským krajem

31. května 2023 17:26 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté dopadli trojici zlodějů, kteří kradli na co přišli. Dva muži a jedna žena řádili od Třince, přes Frýdek-Místek a Ostravu, až po Opavu. Za použití násilí se dostávali do různých objektů a garáží. Tam kradli alkohol, elektrokola a další vybavení. V jednom případě dokonce i zahradní traktor.

Pozor na podvodné emaily, dvě ženy z Frýdku-Místku přišly o 170 tisíc korun

16. června 2023 10:04 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Policisté varují před podvodnými emaily, které mají za cíl uživatele okrást o co nejvyšší částky. Aktuálně hned dva takové případy řeší policisté ve Frýdku-Místku. Dvě ženy tam ohlásily, že byly přes tyto emaily okradeny. Jedna o 30 tisíc korun a druhá o 140 tisíc.

Zloději ukradli kytaru a hudební vybavení pouličnímu umělci v Ostravě

10. srpna 2023 15:04 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Chystal se hrát v ostravském podchodu, odložil si vybavení a na pár metrů se vzdálil. Během chvíle prošla kolem trojice mužů, která všechno sebrala a zmizela neznámo kam. Pouličního umělce okradli o kytaru a další vybavení za více než 20 tisíc korun. Teď po nich pátrá policie.


Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Dnes 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

ZUŠ L. Janáčka uspěla v postupové soutěži orchestrů

Na 300 žáků základních uměleckých škol z celého Moravskoslezského kraje přijelo do Havířova, kde se konala postupová soutěž orchestrů. Absolutním vítězem přehlídky se stali žáci ze ZUŠ z Frýdku-Místku a uspěla u ZUŠ L. Janáčka.

Klavíristka Wanda Miech oslavila 95. narozeniny svým koncertem. V hudebním světě je aktivní už 80 let

Wanda Miech z Karviné je zřejmě nejstarší a nejdéle aktivní klavíristkou v České republice. Koncertuje od svých 15 let a letos oslaví 95. narozeniny. K jubileu uspořádala slavnostní koncert, na kterém sama účinkovala.

ZUŠ Orlová zve zájemce o hru na hudební nástroj

24. dubna 2024 16:04 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Základní umělecká škola v Orlové uspořádala projekt s názvem Hudební pokojíček pro předškoláky z mateřských škol.

Těšínské divadlo muselo zrušit své představení ve Stonavě, nabídne náhradní termín

24. dubna 2024 16:03 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

V neděli 21.4. měla polská scéna Těšínského divadla už po druhé ve své novodobé historii zavítat do Stonavy. Na konci září roku 2019 přijela s představením divadelní hry Ondrášek, Pán Lysé Hory, kterou divákům zahráli pod širým nebem v parku U Domu PZKO. Tentokrát byla na programu hra podle předlohy knihy Karin Lednické Šikmý kostel. Sál Domu PZKO byl ale v 17.00 hod., kdy mělo představení začít prázdný. Představení muselo být na poslední chvíli zrušeno.

Stonavští krojovaní horníci oslaví 110 let

24. dubna 2024 16:02 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští krojovaní horníci letos slaví své 110. výročí svého působení. U té příležitosti se připravuje velkolepá oslava.

Ve Stonavě se odehrál 1. ročník nohejbalového turnaje

24. dubna 2024 16:01 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Ve Stonavě se uskutečnil první ročník nohejbalového turnaje trojic. Ten do sportovní haly přilákal místní amatérské nadšence, kteří vytvořili pět týmů.

Vykrádali auta, sklepy a probourali se i do garáže. Trojice zlodějů napáchala škodu přes čtvrt milionu korun
Vydáno 7. srpna 2021 13:03, Karviná, Jiří Cileček
Policie dopadla trojici zlodějů, kteří vykrádali v Karviné auta i sklepy. V jednom případě se probourali i do garáže. V jednom případě se dostali i k platební kartě s PIN kódem a vzápětí vybrali okradenému z účtu 80 tisíc korun. Některých skutků se muži ve věku 23, 25 a 27 let dopouštěli samostatně, jiných pak ve dvojici. Celkově napáchali škodu přes 260 tisíc korun.

zdroj foto: Policie České republiky

Neuvěřitelně pilná byla trojice zlodějů v Karviné. První případ eviduje policie už z prvního jarního dne, kdy se 27letý muž z Karviné v noci vloupal do auta, ze kterého ukradl různé věci.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Následovat mělo vloupání do sklepů, odkud si měl odnést například elektrokolo či trekové jízdní kolo. V květnu jeho pozornosti neuniklo další vozidlo, kdy majiteli odcizil kromě jiného kolečkové brusle. V červnu měl odstranit zámky dvou stavebních kontejnerů – z jednoho nic neodcizil, z druhého si měl odnést stavební vrátek. „Stavil“ se i do nedalekého bytového vchodu a přibral s sebou vodoměr."

Společně s 25letým mužem pak v dubnu vybourali otvor do garáže, dostali se dovnitř a ukradli elektroniku a nářadí v hodnotě přes 100 000 korun.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Mladší muž sám měl již v březnu odstranit tvárnice jiné garáže a jen nahlédnout dovnitř. Zřejmě nepostřehl žádnou jemu vhodnou věc."

Nejstarší muž se vloupal do auta, ze kterého ukradl tašku s nákupem. Majitel měl uvnitř například čokolády nebo alkohol, ale především osobní doklady, včetně platební karty. U té si bohužel poškozený nechal i PIN kód. Tady pak nejstarší zloděj zapojil do gangu i nejmladšího, 23letého známého. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Společně provedli přes 10 nákupů a několik výběrů z bankomatů - účet poškozeného byl rázem štíhlejší o více než 80 000 korun a dvojice si tak koupila například oblečení či novou elektroniku. V této souvislosti připomínáme: nikdy nemějte u platební karty PIN!!!"

Nejmladší ze zlodějů navíc našel cizí občanský průkaz, který neváhal používat a vydávat se tak za někoho úplně jiného.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Vybral si a z prodejny odnesl mobilní telefon s neomezenými daty, za poskytnuté služby ale již nezaplatil."

Naštěstí spadla klec a policisté povedený trojlístek dopadli a obvinili hned z několika trestných činů.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "27letého muže z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 25letého muže z přečinu krádeže dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. 23letého muže z přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, legalizace výnosů z trestné činnosti a podvodu."

Nejstarším mužům hrozí až pětileté vězení a nejmladšímu maximálně čtyři roky.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Oba mladší obvinění byli za takovou trestnou činnost v posledních třech letech potrestáni či odsouzeni."

Kriminalisté i nadále pokračují v úkonech trestního řízení. Není tak vyloučeno, že na vrub trojice budou připsány další skutky.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000026897/vykradali-auta-sklepy-a-probourali-se-i-do-garaze-trojice-zlodeju-napachala-skodu-pres-ctvrt-milionu-korun