Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V karvinském Středisku volného času Juventus se učí děti vařit a péct

  • Karviná,

Ve Středisku volného času Juventus se učí karvinské děti vařit a péct. Zájem o tento typ kroužku je větší mezi děvčaty, ale najdou se i malí kuchaři, které baví učit se připravovat různé pokrmy.

Ve středisku volného času Juventus se učí děti v kroužku Kuchtění vařit nejrůznější hlavní jídla i péct moučníky. Mají k tomu přizpůsobeno zázemí, vlastní kuchyňku vybavenou vším potřebným. Zájem je velký, kapacita ale omezená, aby se lektorka mohla věnovat každému, pomáhala jim s dodržováním postupu a s přípravou.

Julie Sladkowská, vedoucí kroužku Kuchtění: “Učí se děti všechno od pomazánek, polévek, pečeme pečivo, sladké, na vánoce cukroví."

V této lekci se učily děti upéct mufiny a připravily i smažené čínské nudle. Ne všichni uměli pracovat s nožem nebo se škrabkou.

Julie Sladkowská, vedoucí kroužku Kuchtění: "Někteří se opravdu učí i držet škrabku, protože dneska se už ani na táborech brambory neškrábou, tak se to nemají kde naučit a někteří jsou šikovní."
anketa: členové kroužku Kuchtíci: "Mám ten kroužek ráda, přidala jsem se tu minulý rok a baví mě to. Baví mě dělat cukrářská jídla spíše." "Od malička jsem s mamkou pekla a vařila, chtěla jsem se něco naučit, abych to mohla dělat sama." "Bavilo mě, kdy jsme dělali donuty." "Mě to baví s Julčou, umí to, nejspíše je kuchařka."
Julie Sladkowská, vedoucí kroužku Kuchtění: "Během vaření zkoušíme, ochutnáváme, aby to děti dochutily správně, aby se naučily přiměřeně s kořením, většinou si to jídlo berou domů."


Prozatím děti zvládly připravit smažený květák, dýňovou polévku, rizoto, rohlíčky z kynutého těsta, zapečené těstoviny, marokánky, rajskou polévku, boloňské špagety, donuty a další. Už teď se těší na příští lekci.

Nahlásit chybu

Nejčtenější zprávy