Že jsou karvinští senioři aktivní, rádi se baví, tančí a společně tráví čas mimo své domovy, svědčí další uspořádaná akce městských klubů seniorů. Již dříve se sešli při podzimním setkání nebo na plese, tentokrát se rozhodli společně posedět u grilování. K tomu si vybrali zahradu u restarace Beskyd.
Markéta Trombíková, organizátorka: "Začli Jsme tím, že si každý našel svoje místečko s kým bude sedět, jak se mu bude nejlíp sedět, aby mu nesvítilo sluníčko do očí, aby mu nepadalo na záda, nepršelo. No a teď dostanou jídlo, hudba hraje a pak bude kafíčko něco sladkého, budeme si vykládat, no prostě krásné posezení."
Kromě členů městských klubů přijali pozvání na společnou grilovačku i senioři z blízkého Nového domova.
Markéta Trombíková, organizátorka: "Já ty lidi v tomto věku mám strašně ráda a obdivuju, že jsou tak příjemní, že jsou tak usměvaví, že prostě přišli, i když těch penízků nemají moc, mají jenom kapesné někteří, někdy ani to kapesné nemají. Prostě jsou to lidi, kteří potřebují mezi lidi, potřebují to pohlazení a ten úsměv."
Jana Kolárová, sociální asistentka z Nového domova: "Přivítali jsme to samozřejmě s našimi uživateli velice kladně, protože i naší uživatelé se těší na podobné akce a taky na navázání se spoluprací se seniory z Karviné-Nového Města."
Grilovalo se venku přímo před zraky seniorů. Místní kuchaři připravovali 46 desetidekových porcí ze zhruba pěti kil masa.
Lukáš Podhorní, kuchař: "Vidíte krkovičku vepřovou a kuřecí maso, které jsme nakládali do olivového oleje a bylinek čerstvých, aby to bylo měkké, Klepalo se to vlastně skoro na teňoulinko, aby se propeklo, aby bylo měkkoučké, aby to nebylo tvrdé, aby se s tím neprali, že jo."
Anketa, senioři: "Co jsme objednali to jsme si dali, no. Je to fakt výborné." "Měkké, měkké, fajn, ty moje zuby tak víte jaké, ale fajn to je, chleba fajný, všechno." "Bezvadné je to, je to ugrilovaný, až na to počasí, to nám moc nepřeje, doufáme že na příští rok to bude lepší." "Když nemusíte nic připravovat, příjdete k hotovýmu, tak je to vždycky dobrý a bylo to stejně dobrý." "Ano bylo to měkkoučké, dobře ochucené, nepřehnané s kořením, výborné." "Škoda, že je málo lidí, je třeba ty lidi udržovat tak v kontaktu a bavit se, přijít na jiné myšlenky, protože co z toho života máme." "Škoda, že není lepší počasí, to bohužel neovlivníme, no ale jinak fajn."
Všem seniorům chutnalo a to udělalo radost především místní kuchyni.
Lukáš Podhorní, kuchař: "To je spíš pro nás radost, takhle pomáhat a vlastně starat se o naše seniory, co tady máme. Já teda osobně dělám tuhle tu akci poprvé a jsem za to strašně rád, že se můžu zúčastnit takovéhle akce a pomoct, nebo udělat radost našim seniorům."
U příštího grilování se snad sejde ještě více seniorů než nyní. A snad k dobré náladě při živé hudbě a k chutně připravenému jídlu bude karvinským seniorům svítit i sluníčko.