Do soutěže letos přihlásilo své kuchaříky a kuchařinky 11 škol. Těstovinový salát byl nápad pořádající školy Dakol.
Renáta Kniezková, vedoucí odborné výchovy Dakol: „Loni byl tvarohový dezert, bylo to sladší, tak jsme letos chtěli něco pikantnějšího. My jsme vymysleli přípravu těstovinového salátu jako předkrm, takže základní surovinou byly těstoviny."
Na výtvory soutěžících dohlížela odborná porota. A ta musela zapojit hned několik smyslů. Chuť, čich, ale i zrak.
Jana Hudecová, porotkyně: „Budeme hodnotit samozřejmě v první řadě připravenost jako takovou, celkový vzhled ustrojení, jak používají pomůcky k práci, jestli dodržují hygienu a bezpečnost práce a v neposlední řadě budeme hodnotit i komunikaci se soutěžícími během přípravy pokrmu."
A závěrem dobrá zpráva pro naše chuťové buňky. V regionu máme mladé kuchaře, kteří chtějí uspět a věří si. Ze soutěžících totiž zdravé sebevědomí cítit bylo.
Anketa, soutěžící: 1. „Bylo to úplně super a přála bych si to vyhrát. Dělala jsem těstovinový salát s avokádem a krevetami." 2. „Dělal jsem lahodný těstovinový salát se sušenými rajčaty. Doufám, že bysme s tím mohli mít úspěch a mohli bysme vyhrát."