Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zespół Mała Olza (Soubor Malá Olza)

Stonava |

Zespół powstał z myślą o narybku dla zespołu reprezentacyjnego ZG PZKO Olza, ale wkrótce wystąpi również z własnym programem. (Soubor vznikl, aby získal tanečníky pro reprezentační soubor HV PZKO Olza, ale brzy vystoupí také s vlastním programem.)

Nahlásit chybu


Nový Jičín převezme od tělovýchovné jednoty tribunu, aby ji mohl zbourat

Město Nový Jičín převezme do vlastnictví od tělovýchovné jednoty tribunu fotbalového stadionu. Následně ji nechá zbourat a na jejím místě postaví multifunkční sportovní halu. Její součástí bude nová tribuna.

Opavská porodnice otevřela dveře veřejnosti a pochlubila se svými moderními prostory i novinkami

Opavská porodnice uspořádala tradiční Den otevřených dveří. Nejen budoucí maminky tak měly možnost prohlédnout si všechny prostory, popovídat si s lékaři a asistentkami a zjistit, jaké porodní možnosti nemocnice nabízí.

Karvinsko kulturně žije. Chystají se další festivaly i sportovní akce

Včera 18:45 | Karviná | Jiří Cileček

Karviná se připravuje na Festival POHO Den. Ten letos oživí bohatým kulturním programem lázeňský park Darkov. Chystají se také běžecké závody POHO 50, které lákají na tratě od 10 do 50 kilometrů. Léto na Barboře pak nabízí pestrou škálu aktivit v areálu bývalého dolu Barbora po celé léto. Krásy pohornické krajiny výletníci poznají díky komentovaným projížďkám Báňským spěšným vlakem mezi doly.

Ostrava postaví na Bazalech nový fotbalový stadion až pro 17 tisíc lidí

Včera 11:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Návrat fotbalového Baníku Ostrava zpět na ikonické Bazaly je možný. Město Ostrava zadalo studii proveditelnosti výstavby nového stadionu. Z ní vyplynulo, že stavbě nic nebrání. Nový stadion může mít kapacitu až 17 tisíc lidí a bude splňovat nejmodernější požadavky.

Mezinárodní soutěž na proměnu a využití Bredy má vítěze. Vyhrál radikální projekt s úctou k historii

A je rozhodnuto. Odborná mezinárodní porota vybrala vítěze soutěže na proměnu opavského památkově chráněného Obchodního domu Breda. Stal se jím tým sdružení architektonických kanceláří z Brna a Bruselu: Atelier GRAM + OFFICE Kersten Geers + Spolka.

Frýdek-Místek se chystá na Mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek opět láká na bohatý program. Kromě řady domácích souborů přijede také pět zahraničních. Program pro veřejnost začíná ve čtvrtek a hlavními taháky bude roztančené náměstí v pátek a celou sobotu.

Oslavy sta let Velké Ostravy vyvrcholily dobovým průvodem a programem na Masarykově náměstí

Půl roku trvající oslavy sta let Velké Ostravy zakončila velmi povedená akce. Velkolepý průvod ulicemi v dobových kostýmech prošel centrem, aby odstartoval bohatý program na Masarykově náměstí.

Studénka oslavila výročí založení města a vyhlásila svou osobnost

Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.

Město Nový Jičín ocenilo úspěšné školáky

Pozvání na slavnostní setkání do auly radnice dostali žáci novojičínských základních škol, kteří na sebe v uplynulých deseti měsících upozornili něčím výjimečným. Ocenění tu převzali také deváťáci za dlouhodobě výborné studijní výsledky.

Na Lodičkách se konala fitness taneční akce Zumba Open Air

Volnočasový areál Lodičky patřil v sobotu všem milovnicím a milovníkům taneční zumby. Tříhodinový maraton cvičení vedli na pódiu lektoři z různých koutů naší republiky.

Masarykovo náměstí v Karviné výtvarně ožilo. Konal se tady plenér u kašny

Masarykovo náměstí v Karviné po dlouhých letech opět ožilo plenérem. Mladí umělci napříč školami tady před zraky kolemjdoucích lidí kreslili uhlem na malířských stojanech umístěných u kašny.

Ministr Hladík navštívil pohornickou krajinu. Prohlédl si šikmý kostel i bývalý důl Gabriela

15. června 2024 18:41 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Ministr životního prostředí Petr Hladík navštívil Moravskoslezský kraj. Jeho cesta vedla i na Karvinsko, konkrétně k bývalému dolu Gabriela, kde díky dotaci z Fondu pro spravedlivou transformaci vznikne návštěvnické, kulturní a technologické centrum.

Pohádkovou stezkou v lesoparku Dubina se prošly desítky karvinských dětí

15. června 2024 16:24 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Lesopark Dubina se stal poprvé v historii místem, na kterém mohly děti potkat své oblíbené pohádkové hrdiny, a to v rámci Pohádkové stezky.

Aktuálně z Karviné: Pozvánka na Srnčí hody, Romský festival a POHO den v Karviné-Darkově

15. června 2024 15:02 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Myslivecký spolek Karviná-Ráj zve širokou veřejnost na srnčí hody. V letním kině se v sobotu 22. června od 15 hodin uskuteční jubilejní 25.ročník Karvinského Romského festivalu. V sobotu 22. června se u Společenského domu v Karviné-Darkově uskuteční další ročník akce nazvané POHO den.

Vedení Karviné ocenilo nejlepší žáky základních škol

15. června 2024 14:00 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

I letos se zástupci vedení města sešli s nejlepšími žáky základních škol, aby jim k jejich vynikajícím výsledkům pogratulovali. Letos ocenění proběhlo v kině Centrum, nechyběla společná snídaně a prohlídka zázemí kina.

Zespół Mała Olza (Soubor Malá Olza)
Vydáno 16. října 2007 0:00, Stonava, Eva Bednářová
Zespół powstał z myślą o narybku dla zespołu reprezentacyjnego ZG PZKO Olza, ale wkrótce wystąpi również z własnym programem. (Soubor vznikl, aby získal tanečníky pro reprezentační soubor HV PZKO Olza, ale brzy vystoupí také s vlastním programem.)

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/stonava/19766/zespo%C5%82-ma%C5%82a-olza-soubor-mala-olza