Pravidelné gastroworkshopy mají přinést do středních škol v MS kraji nové postupy i přístup k vaření. Celý projekt byl ale kvůli covidu přerušen.
Zdeněk Blinka, předseda Unihostu Ostrava: „Covid nám projekt přerušil, ale navázali jsme. Jsme rádi, že projekt můžeme vůbec dokončit. Děkuji MS kraji, že nám celou dobu vycházel vstříc a projekt přežil. Zájem se neustále zvyšuje.“
Gatroškolení vedl zkušený šéfkuchař David Valíček.
David Valíček, šéfkuchař: „Podle učitelů a žáků to má smysl a to je pro mě důležité. Pokaždé pracujeme v jiné kuchyni, tak musíme někdy improvizovat. Ale vždy to vyšlo. Dnes připravujeme netradiční velikonoční menu.“
Hostitelem gastroworkshopu byla tentokrát SŠ hotelnictví a služeb v Opavě.
Drahomíra Kaštovská, vedoucí učitel odborného výcviku: „Jsme velice rádi, že jsme tady mohli pana Valíčka přivítat. Děti se naučí spoustu nových věcí, mohou ho sledovat zblízka. Navíc stoupne prestiž školy, čekají nás závěrečné zkoušky, takže to žákům určitě pomůže.“
Projekt gastroworkshopů bude pro tento školní rok končit za měsíc v Bruntále.