Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Poblíž archeoparku havaroval motorkář se dvěma cyklisty, zranila se i jeho spolujezdkyně

Celý MS kraj |

Dočasnou uzavírku hlavního tahu mezi Karvinou a Českým Těšínem si vyžádala dopravní nehoda motocyklisty se dvěma cyklisty, která se stala v pondělí odpoledne v úseku poblíž archeoparku v Chotěbuzi.

Nehoda byla ohlášena před 17. hodinou s tím, že motorkář utrpěl závažná poranění a zranění byli i další tři účastníci, jeho spolujezdkyně a dva cyklisté. Právě proto na místo přiletěl i lékař letecké záchranné služby. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: “Posádky ZZS ošetřovaly tři účastníky nehody. Všichni byli při vědomí, utrpěli však těžká zranění. Čtyřiačtyřicetiletý muž měl vážně poraněn hrudník, nutné bylo jeho akutní ošetření. Po naložení krčního límce a uložení do podtlakové matrace, i podání léků, byl letecky transportován do ostravského traumatologického centra. O tři roky starší žena utrpěla těžké poranění dolní končetiny a zranění hrudníku, jakož i četné oděrky. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji pozemní tým přepravil na urgentní příjem FN Ostrava. Jednatřicetiletá účastnice nehody musela být ošetřena s poraněním horní končetiny a poté byla předána v karvinské nemocnici.”

Společně se zdravotníky k místu spěchali i hasiči a policisté. Ti zjišťují, kdo nehodu zavinil. 

Eva Michalíková, mluvčí Policie ČR MSK: "Z dosavadního šetření vyplývá, že dva cyklisté jeli po cyklostezce vedoucí souběžně se silnicí. V místě, kde chtěli silnici přejet na druhou stranu a pokračovat dále po cyklostezce, došlo ke kolizi s motocyklem. Na něm jela společně s řidičem (ročník 1978) ještě o šest let starší spolujezdkyně. Různě závažná zranění utrpěli všichni čtyři. Okolnostmi, za jakých se nehoda stala, se policisté dále zabývají. Po dobu záchranných prací a vyšetřování musela být silnice uzavřena a později byla doprava řízena kyvadlově."
Nahlásit chybu


K tématu

Motorka se dvěma lidmi nabourala na Opavsku do odbočujícího auta

13. srpna 2023 20:01 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dva zranění, z toho mladá žena v ohrožení života. To je následek vážné dopravní nehody, která se v neděli odpoledne stala u Hradce nad Moravicí. Motorka tam zezadu nabourala do odbočujícího auta.

Policie žádá o pomoc svědky tragické nehody motocyklisty v Ostravě

6. září 2023 18:42 | Ostrava-město | Libor Běčák

Popis nehody od očitých svědků nebo videozáznamy z palubních kamer okolo projíždějících automobilů by mohly pomoci policistům při objasňování tragické nehody, při které ve středu ráno v Ostravě zemřel motocyklista.

Tramvaj v Ostravě jela na červenou a srazila motorkáře. V Porubě narazila motorka do autobusu

18. července 2023 13:15 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dvě vážné nehody s účastí vozidel městské hromadné dopravy a motocyklů se odehrály v průběhu úterý v Ostravě. Ráno srazila v Ostravě-Dubině tramvaj motorkáře, když její řidička zřejmě projela návěst Stůj. V poledne pak spěchaly záchranné složky ke střetu autobusu a motorky v Ostravě-Porubě.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Dnes 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

Dnes 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

Obžalovaný tvrdí, že kamaráda sekerou zabít nechtěl

Senát Krajského soud v Ostravě začal řešit případ pokusu vraždy, který se měl odehrát před rokem v Třinci. Konflikt mezi dvěma opilými muži se jeden z nich rozhodl ukončit sekerou. U soudu odmítl přijmout nabízených 12 let vězení a tvrdí, že protivníka sekl do hlavy jen jednou.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Těžké zranění motokrosaře na Opavsku a pád motorkáře na Bruntálsku

Dnes 19:58 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v neděli v podvečer, u dvou nehod motocyklistů. Odehrály se v odstupu hodiny, a to na Opavsku a Bruntálsku. K oběma vyjížděly pozemní posádky a vzlétal vrtulník. V jednom případě se vážně zranil motokrosař a ve druhém motorkář po pádu stroje v zatáčce.

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

Včera 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Muže za volantem u Otic postihlo srdeční selhání, oživovali ho svědci

4. května 2024 20:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci včetně ostatních složek IZS vyrazili v sobotu 4. května odpoledne k nehodě osobního auta u Otic na Opavsku. Pětačtyřicetiletého muže za volantem tam postihlo náhlé selhání srdce, resuscitovali ho svědci události, následně zdravotníci.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

4. května 2024 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

4. května 2024 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Bruntál se stává městem nových investic a staveb, už nyní jich probíhá několik najednou

3. května 2024 16:55 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Poblíž archeoparku havaroval motorkář se dvěma cyklisty, zranila se i jeho spolujezdkyně
Vydáno 21. srpna 2023 17:16, Celý MS kraj, Libor Běčák
Dočasnou uzavírku hlavního tahu mezi Karvinou a Českým Těšínem si vyžádala dopravní nehoda motocyklisty se dvěma cyklisty, která se stala v pondělí odpoledne v úseku poblíž archeoparku v Chotěbuzi.

Ilustrační snímek. Zdroj: Policie ČR

Nehoda byla ohlášena před 17. hodinou s tím, že motorkář utrpěl závažná poranění a zranění byli i další tři účastníci, jeho spolujezdkyně a dva cyklisté. Právě proto na místo přiletěl i lékař letecké záchranné služby. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: “Posádky ZZS ošetřovaly tři účastníky nehody. Všichni byli při vědomí, utrpěli však těžká zranění. Čtyřiačtyřicetiletý muž měl vážně poraněn hrudník, nutné bylo jeho akutní ošetření. Po naložení krčního límce a uložení do podtlakové matrace, i podání léků, byl letecky transportován do ostravského traumatologického centra. O tři roky starší žena utrpěla těžké poranění dolní končetiny a zranění hrudníku, jakož i četné oděrky. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji pozemní tým přepravil na urgentní příjem FN Ostrava. Jednatřicetiletá účastnice nehody musela být ošetřena s poraněním horní končetiny a poté byla předána v karvinské nemocnici.”

Společně se zdravotníky k místu spěchali i hasiči a policisté. Ti zjišťují, kdo nehodu zavinil. 

Eva Michalíková, mluvčí Policie ČR MSK: "Z dosavadního šetření vyplývá, že dva cyklisté jeli po cyklostezce vedoucí souběžně se silnicí. V místě, kde chtěli silnici přejet na druhou stranu a pokračovat dále po cyklostezce, došlo ke kolizi s motocyklem. Na něm jela společně s řidičem (ročník 1978) ještě o šest let starší spolujezdkyně. Různě závažná zranění utrpěli všichni čtyři. Okolnostmi, za jakých se nehoda stala, se policisté dále zabývají. Po dobu záchranných prací a vyšetřování musela být silnice uzavřena a později byla doprava řízena kyvadlově."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000038714/pobliz-archeoparku-havaroval-motorkar-se-dvema-cyklisty-zranila-se-i-jeho-spolujezdkyne