Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ondráš a Ondrášek zazpívali na pomoc zatopeným oblastem, výtěžek z koncertu putuje do Kravař a na Jesenicko

Ve farním kostele se konal benefiční koncert pěveckých sborů Ondráš a Ondrášek na podporu postižených nedávnou povodní. Výtěžek ze vstupného putoval i do Kravař na Opavsku, konkrétně do umělecké školy.

Benefiční koncert na podporu postižených zářijovou povodní zazněl ve farním kostele počátkem října. Za myšlenkou jeho uspořádání stála sbormistryně pěveckého sboru Ondráš.

Jitka Jakubíková, sbormistryně pěveckého sboru Ondráš: “Já jsem prostě chtěla pomoct, chtěla jsem pomoct, a napadlo mě, že jediné, co umím, je ta hudba. Tak jsem si řekla, že uděláme koncert, spojila jsem se s Ondráškem a jsem nadšená, že se to povedlo. Jsem ráda, že lidé přišli a že dali tolik peněz. Jsem opravdu ráda, že se to povedlo, že se to uskutečnilo.”
Boris Nykl, sbormistr Ondrášku novojičínského sboru ZUŠ: “Nás, když oslovil Ondráš, jestli bychom do tohoto projektu šli, tak jsme ani chvilku neváhali, přestože máme své projekty. Tak jsem to tak narychlo uspořádali a naštěstí se to všechno povedlo a výsledek je moc dobrý.”
    Vojtěch Janšta, děkan Římskokatolické církve Nový Jičín: “My jsme tomu vyšli naproti, když jsme byli osloveni, že bychom udělali benefiční koncert zde v kostele. Je to prostor, který je krásný, který slouží velmi dobře pro přednes těchto typů koncertů, a tím, že to je koncert benefiční, tak to provází právě ta myšlenka pomoci bližnímu v nouzi, což je myšlenka, které nám krásně ladí s našim křesťanským poselstvím. Takže i proto ten kostel tomu dodává ten rozměr, který jsme tam dneska všichni vnímali, a který je i při takové akci důležitý.”

    Na dobrovolném vstupném návštěvníci a účinkující koncertu vybrali 41 tisíc korun.

    Výtěžek se pořadatelé rozhodli rozdělit. Část věnovali do obce Kravaře, která patří k mnoha místům na Opavsku, která byla silně poznamenána povodněmi, konkrétně na obnovu Základní umělecké školy Ivo Žídka.

    Jaroslav Perútka (KDU-ČSL), místostarosta Nového Jičína: “Oslovila mě paní Jitka Jakubíková s tím, že chtějí uskutečnit koncert Ondráše a Ondrášku, a že výtěžek by chtěli poslat do povodní zasažených oblastí. Společně jsme vytipovali, že by bylo dobré část těch peněz poslat na nějakou základní uměleckou školu, že by v tom byla ta symbolika, že novojičínští zpěváci, muzikanti by podpořili nějakou takovou aktivitu. A měl jsem informaci, že byla povodní zasažena i ZUŠka v Kravařích."
    Monika Brzesková (KDU-ČSL), starostka Kravař: “Bylo to hrozně fajn, koncert se mi moc líbil a velmi si toho pozvání vážím. Tady opravdu funguje to, že člověk má kamarády, známé, že ta pomoc a ta sounáležitost funguje a toho si opravdu moc vážím. Takže ještě jednou velmi děkuji za pozvání a samozřejmě, částka, která se se dneska vybrala, je fantastická, je bezvadná. Poděkování patří všem dárcům, všem lidem, kteří přišli a také všem účinkujícím.”

    Druhá část z vybraného vstupného putovala do sbírky na pomoc zasaženým povodní, která je vypsána Římskokatolickou farností na Jesenicku.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Koncert novojičínských sborů podpořil také zatopenou uměleckou školu v Kravařích

    Ve farním kostele v Novém Jičíně se konal benefiční koncert pěveckých sborů Ondráš a Ondrášek na podporu postižených nedávnou povodní. Výtěžek ze vstupného putoval i do Kravař na Opavsku, konkrétně do umělecké školy.

    Z novojičínských Bludovic bylo evakuováno 25 lidí, Žilině pomohla protipovodňová zídka

    Extrémní deště zvedly včera na třetí stupeň povodňové aktivity toky také v Novém Jičíně. I když tady nebyl situace tak kritická jako na severu regionu, muselo tu být ze zaplavených domů evakuováno více než dvacet osob.

    Situace v Novém Jičíně se zklidnila, pomoc spíše míří do okolí

    16. září 2024 13:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Na hrozbu povodní se město začalo připravovat minulý týden ve čtvrtek, od tohoto dne zasedal krizový štáb, technické služby čistily propustky a kanalizační vpusti a nachystaly, postupně, více než dva tisíce pytlů s pískem.


    Policisté v Karlovicích zachránili muže, který několik dní nereagoval na volání sousedů

    Včera 13:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Žena z Karlovic na Bruntálsku měla obavy o svého souseda, který několik dní nereagoval na volání ani bušení na dveře. Po rychlém zásahu přivolaných policistů byl muž nalezen v kritickém stavu a přepraven do nemocnice.

    Senior uvízl v bahně při houbaření v Beskydech, zachránila ho rychlá akce složek IZS

    Včera 13:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    V neděli 13. října zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u záchrany 77letého houbaře, který při sběru hub zapadl do bahna a nemohl se sám vyprostit. Díky rychlé pátrací akci byl nalezen, vyproštěn a převezen do nemocnice s příznaky podchlazení.

    15. ročník soutěže Útěk v řetězech opět nezklamal, do akce se neplánovaně zapojila i policie

    V Havířově se konal již 15. ročník adrenalinové soutěže Útěk v řetězech. Dvojice s spojené vězeňskými pouty tentokrát byly odvezeny do Ostravy a musely se vrátit do cíle. Do akce se zapojila i policie, protože lidé volali, že zřejmě viděli vězně na útěku.

    Složité problémy v obcích po povodních – opravy, obnovy, humanitární pomoc

    Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

    Nebe nad frýdlantským letištěm patřilo drakům

    Areál letiště ve Frýdlantě nad Ostravicí patřil po roce opět dětem a jejich rodičům. Společně zdolávali nejrůznější soutěže a ve finále pouštěli draky. Přestože vanul jen velmi slabý vítr, dobře připravení draci zaplnili oblohu.

    Žena naletěla na sociální síti falešnému vojákovi. Postupně přišla o 900 tisíc korun

    Včera 10:29 | Bruntál | Tomáš Kořistka | Magazín 112

    Podvody prostřednictvím sociálních sítí už jsou pro kriminalisty na denním pořádku. Jedním z nejčastějších, cílících hlavně na osamělé ženy, je falešný voják, který se chce vrátit z války a pouze potřebuje nějaké peníze. Žena z Bruntálska takto přišla o téměř milion korun.

    Obranářský speciál plní svůj úkol už 30 let. I letos precizně prověřil služební psy

    V kynologickém areálu ve Studénce se konal Obranářský speciál. Jedná se o prestižní soutěž psovodů policie a dalších ozbrojených složek, která prověřuje vycvičenost služebních psů už 30 let.

    IT pracovník neoprávněně dobíjel herní účty a prosázel 4,5 milionu, peníze šly jeho matce

    Včera 8:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Ostravští kriminalisté obvinili 33letého IT pracovníka a jeho 55letou matku z podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovým systémům. Muž měl zneužít svou pracovní pozici k dobíjení herních účtů navzdory tomu, že byl veden v rejstříku vyloučených osob. Celkově prosázel přibližně 4,5 milionu korun.

    Jesle Frýdek-Místek za provozu rekonstruovaly hospodářskou budovu

    Jesle Frýdek-Místek dokončují další velkou rekonstrukci. Po budovách, kde jsou dětské skupiny, nyní přišla na řadu hospodářská budova. Tady byla nejdůležitější nová elektroinstalace a namontování vzduchotechniky. Práce probíhaly za plného provozu.

    Zámek Kunín je známý jako barokní perla severní Moravy

    Barokní perla severní Moravy. Právě tak je často označován kunínský zámek, který byl přestavěn do současné podoby letního barokního sídla na počátku 18.stoleti.

    Univerzita III. věku v Educe vzdělává zájemce více než dvacet let

    V Novém Jičíně začal další semestr Univerzity III. věku. Tento vzdělávací projekt funguje více než dvacet let pod křídly Střední odborné školy Educa.

    Koncert novojičínských sborů podpořil také zatopenou uměleckou školu v Kravařích

    Ve farním kostele v Novém Jičíně se konal benefiční koncert pěveckých sborů Ondráš a Ondrášek na podporu postižených nedávnou povodní. Výtěžek ze vstupného putoval i do Kravař na Opavsku, konkrétně do umělecké školy.

    Nový Jičín uvítá českou plaveckou špičku, včetně olympioniků

    Do Nového Jičína se sjedou nejlepší plavci z České republiky, včetně olympioniků z Paříže. Zdejší plavecký klub pořádá svou tradiční Malou cenu, ta ovšem bude současně jedním ze šesti nejdůležitějších závodů Českého poháru.

    BEZ KOMENTÁŘE: Majáček varoval děti před krizovými situacemi

    12. října 2024 7:19 | Studénka | Jan Plášil | Expres Studénky

    Mezi druháky v Základní škole Sjednocení zamířili policejní preventisté s hromadou sešitů. Dětem tak předali nejen školní pomůcku, ale i užitečné rady - základy bezpečného chování zobrazené na modelových případech.

    Parkovací místa přibydou ještě letos na Vančurově a v Žilině

    11. října 2024 12:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Ve městě ještě letos přibude několik nových parkovacích míst. Prvních šest už je dokončeno na Vančurově ulici, kde vzniká i další menší parkoviště. Další budou také na ulici Dlouhá a v Žilině.

    Ondráš a Ondrášek zazpívali na pomoc zatopeným oblastem, výtěžek z koncertu putuje do Kravař a na Jesenicko
    Vydáno 14. října 2024 16:39, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Ve farním kostele se konal benefiční koncert pěveckých sborů Ondráš a Ondrášek na podporu postižených nedávnou povodní. Výtěžek ze vstupného putoval i do Kravař na Opavsku, konkrétně do umělecké školy.

    Benefiční koncert na podporu postižených zářijovou povodní zazněl ve farním kostele počátkem října. Za myšlenkou jeho uspořádání stála sbormistryně pěveckého sboru Ondráš.

    Jitka Jakubíková, sbormistryně pěveckého sboru Ondráš: “Já jsem prostě chtěla pomoct, chtěla jsem pomoct, a napadlo mě, že jediné, co umím, je ta hudba. Tak jsem si řekla, že uděláme koncert, spojila jsem se s Ondráškem a jsem nadšená, že se to povedlo. Jsem ráda, že lidé přišli a že dali tolik peněz. Jsem opravdu ráda, že se to povedlo, že se to uskutečnilo.”
    Boris Nykl, sbormistr Ondrášku novojičínského sboru ZUŠ: “Nás, když oslovil Ondráš, jestli bychom do tohoto projektu šli, tak jsme ani chvilku neváhali, přestože máme své projekty. Tak jsem to tak narychlo uspořádali a naštěstí se to všechno povedlo a výsledek je moc dobrý.”
      Vojtěch Janšta, děkan Římskokatolické církve Nový Jičín: “My jsme tomu vyšli naproti, když jsme byli osloveni, že bychom udělali benefiční koncert zde v kostele. Je to prostor, který je krásný, který slouží velmi dobře pro přednes těchto typů koncertů, a tím, že to je koncert benefiční, tak to provází právě ta myšlenka pomoci bližnímu v nouzi, což je myšlenka, které nám krásně ladí s našim křesťanským poselstvím. Takže i proto ten kostel tomu dodává ten rozměr, který jsme tam dneska všichni vnímali, a který je i při takové akci důležitý.”

      Na dobrovolném vstupném návštěvníci a účinkující koncertu vybrali 41 tisíc korun.

      Výtěžek se pořadatelé rozhodli rozdělit. Část věnovali do obce Kravaře, která patří k mnoha místům na Opavsku, která byla silně poznamenána povodněmi, konkrétně na obnovu Základní umělecké školy Ivo Žídka.

      Jaroslav Perútka (KDU-ČSL), místostarosta Nového Jičína: “Oslovila mě paní Jitka Jakubíková s tím, že chtějí uskutečnit koncert Ondráše a Ondrášku, a že výtěžek by chtěli poslat do povodní zasažených oblastí. Společně jsme vytipovali, že by bylo dobré část těch peněz poslat na nějakou základní uměleckou školu, že by v tom byla ta symbolika, že novojičínští zpěváci, muzikanti by podpořili nějakou takovou aktivitu. A měl jsem informaci, že byla povodní zasažena i ZUŠka v Kravařích."
      Monika Brzesková (KDU-ČSL), starostka Kravař: “Bylo to hrozně fajn, koncert se mi moc líbil a velmi si toho pozvání vážím. Tady opravdu funguje to, že člověk má kamarády, známé, že ta pomoc a ta sounáležitost funguje a toho si opravdu moc vážím. Takže ještě jednou velmi děkuji za pozvání a samozřejmě, částka, která se se dneska vybrala, je fantastická, je bezvadná. Poděkování patří všem dárcům, všem lidem, kteří přišli a také všem účinkujícím.”

      Druhá část z vybraného vstupného putovala do sbírky na pomoc zasaženým povodní, která je vypsána Římskokatolickou farností na Jesenicku.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000045449/ondras-a-ondrasek-zazpivali-na-pomoc-zatopenym-oblastem-vytezek-z-koncertu-putuje-do-kravar-a-na-jesenicko