Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pozemek opět slouží sportu, v budoucnu bude parkovištěm

Pozemek města ve spodní části areálu letního stadionu má být podle zastavovací studie parkovištěm, ovšem nejdříve zhruba za deset let. Aby nezůstával ladem, radnice jej pronajala a slouží jako sportoviště.

Na pozemku, ve spodní části areálu letního stadionu, stávala nafukovací tenisová hala soukromého provozovatele. Ten ale před několika lety činnost ukončil.

Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “V roce 2020 se v rámci veřejné dražby v insolvenčním řízení podařilo vykoupit tuto budku se zázemím. Následně, zhruba rok, měla tento areál ve výpůjčce tělovýchovná jednota jako zázemí pro fotbalisty. Nicméně jej nevyužívali, takže byla dána výpověď. Od června letošního roku byl tento areál pronajat spolku Padel centrum, který zde vystavěl kurty a provozuje zde sport padel.
    Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Poprvé jsem to zkoušel hrát před rokem, jezdil jsem to hrát do Ostravy. Pohltilo nás to tak, že jsme tady hledali prostor a naskytla se tady ta možnost, že město nám vyšlo vstříc, že jsem si mohli vzít tento areál do pronájmu. Postavili jsme tu dva kurty, založili jsme si celorepublikový sportovní klub pod padelovou federací. Momentálně chceme dělat nábor dětí do sportovního klubu, který funguje stejně jako tenisová klub, kdy budeme dělat turnaje, tréninky pod špičkovými trenéry. Bohužel, je to jen letní sport, v zimě nemáme možnost to nějak zastřešit.”

    Jen pro zajímavost, hra padel vznikla v roce 1969 v Mexiku a hned na to se rozšířila do Argentiny, u nás začíná být tento sport populární teprve v posledních letech, Česká padelová federace byla založena v roce 2015.

    Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Vzniklo to někde v Mexiku a v oblasti Jižní Ameriky, a vzniklo to tak, že důchodcům se nechtělo chodit po míčky, tak si kolem tenisového kurtu postavili zeď, potom se ten kurt zmenšil, vznikl z toho padel no a teď je to fenomén ve sportu ve světě. Momentálně se hodně rozšiřuje i v České republice, v Praze už je asi padesát kurtů a tady na Moravě Ostrava, Nový Jičín a teď Brno, myslím, že se rozroste a bude to zajímavé.”

    Prostor padel tenisu u Jiráskovy ulice je součástí zastavovací studie revitalizace celého tohoto sportovního areálu, kterou zastupitelé města schválili v roce 2020. V těchto místech by mělo jednou vyrůst parkoviště a hala pro úpolové sporty.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Nicméně je to v rámci priorit a v rámci rozklíčování těch jednotlivých staveb až, řekněme, úplně poslední priorita, takže i tak to je vlastně koncipovaná stávající nájemní smlouva se spolkem padel, kde počítáme s dobou trvání zhruba deset let tohoto nájmu vztahu.”
    Nahlásit chybu


    K tématu

    Město prodává zbytek pozemků v průmyslové zóně, ideální zájemce by byl podnikatel s drobnou výrobou

    6. listopadu 2023 9:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Radnice prodává zbývající pozemky v lokalitě průmyslové zóny. Plocha není určena developerům, ale drobným investorům, nejlépe s výrobou.

    “Zahradníci” města mají k dispozici nové haly a zásobárnu vody

    17. listopadu 2023 8:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Revitalizace střediska zeleně technických služeb na Palackého ulici je hotova. Uvnitř areálu jsou nové haly na uskladnění a servis techniky, a navíc také retenční nádrž na zadržení vody.

    Nový Jičín jednou z největších investic letošního roku “ozdravěl” své středisko zeleně

    15. listopadu 2023 8:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Jednou z největších investičních akcí Nového Jičína je letos zvelebení střediska zeleně technických služeb města. Revitalizaci areálu si vyžádal havarijní stav původních skladovacích hal.


    Nemocnice ve Frýdku-Místku zvětšuje Centrální urgentní příjem

    Nemocnice ve Frýdku-Místku buduje přístavbu Centrálního urgentního příjmu. Prostory se zvětší a umožní propojení více odborných zdravotnických týmů. Budova navíc dostane nové CT zařízení. Celkově investice vyjde i s vybavením vyjde na zhruba 73 milionů korun a hotovo bude příští rok na jaře.

    Blíží se dušičky. Na hřbitovech si hlídejte své věci

    Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci.

    V Opavě už stojí mostní provizorium přes řeku Opavu. Zprovozněno bude začátkem listopadu

    Náhradní most přes řeku Opavu už je téměř hotový. Ten stávající, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky poškodila zářijová povodeň natolik, že ho čeká demolice.

    Rastislav Maďar je podruhé děkanem Lékařské fakulty OU

    Děkanem Lékařské fakulty Ostravské univerzity je po slavnostní inauguraci Rastislav Maďar. Navazuje na předchozí čtyřleté období. Za jeho působení se fakulta stabilizovala, podařilo se získat akreditaci oboru všeobecné lékařství a také otevřít obor stomatologie. Akademický senát ho v květnu jednomyslně doporučil rektorovi Ostravské univerzity.

    Dramatická záchrana v Beskydech: záchranáři transportovali turistku s dechovou tísní vrtulníkem

    Včera 8:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Ve středu 16. října zasahovaly složky záchranné služby u 64leté ženy, kterou v horském terénu Beskyd postihly vážné zdravotní obtíže. Kvůli komplikovanému přístupu byl na místo vysazen lékař z paluby vrtulníku, který pacientce poskytl nezbytnou péči před transportem do nemocnice ve Frýdku-Místku.

    V Karviné ukradli elektrický skútr pro invalidy, policie pátrá po pachateli a hledá možné svědky

    Včera 13:03 | Karviná | Lukáš Zavadil

    V úterý 1. října zatím neznámý pachatel v Karviné na ulici Fibichova odcizil elektrický skútr pro invalidy. Policisté vyšetřují okolnosti krádeže a žádají veřejnost o pomoc. Pokud máte jakékoli informace, kontaktujte linku 158.

    Studénka má třicetinásobného Ironmana, fenomenální Jurij Tarča překonal další metu

    Neuvěřitelný výkon má za sebou extrémní sportovec Jurij Tarča ze Studénky. Úspěšně absolvoval další ultratriatlon a stal se dokonce už třicetinásobným Ironmanem. Zařadil se tak mezi nejlepší vytrvalce světa.

    Dům s byty pro seniory v Těšínské ulici ve Frýdku-Místku prošel opravou

    Historická budova v Těšínské ulici ve Frýdku-Místku prošla opravou. Jde o dům s byty pro seniory, který získal novou fasádu, část oken se renovovala a další vyměnila. Do budoucna se chystají i další úpravy zahrady i opěrné zdi za budovou. Aktuální práce vyšly na zhruba 7 milionů korun.

    Videomapping na novou fasádu Bredy připomněl historii Opavy, která letos slaví 800 let

    16. října 2024 17:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

    Veškeré akce spojené s Bredou mají u Opavanů velký ohlas. Ukázaly to nejen komentované prohlídky, ale i promítání na fasádu bývalého obchodního domu. Poslední videomapping proběhl v rámci oslav 800 let od první písemné zmínky o městě.

    Ve školní kuchyni na Dlouhé už nemusí vařit v nouzovém režimu

    Kuchyně v základní škole na ulici Dlouhá je po celkové rekonstrukci v provozu druhým měsícem. Její personál oceňuje nejen nové moderní vybavení, ale také kvalitní osvětlení pracoviště a především rovné podlahy.

    Budoár Beskydského divadla je galerií moderního umění a oděvního designu

    V Beskydském divadle zahájil provoz Růžový salonek, první galerie současného umění a designu v Novém Jičíně. Výstavní prostor vznikl z budoáru, který měl sloužit ženám pro úpravu před vstupem do divadelního sálu.

    Studénka se dočká klíčové stavby, začne na jaře příštího roku

    16. října 2024 8:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

    Na jaře příštího roku začne stavba podjezdu pod železniční tratí v Nádražní ulici ve Studénce. Stane se tak zhruba 10 let po té, co zde došlo k tragické srážce kamionu a Pendolina.

    Úřední deska se přizpůsobí vozíčkářům a odolá mrazu

    15. října 2024 15:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Město pořídilo novou elektronickou úřední desku. Ta nahradila starší, už poruchový model. Nový dotykový panel je odolnější proti dešti i vandalismu a přizpůsobí se i vozíčkářům.

    Válečníci ve své hale vyzvali superligového soupeře Vítkovice

    15. října 2024 10:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Hala ABC byla dějištěm mimořádného florbalového utkání. Domácí Válečníci se v rámci 4. kola poháru Českého florbalu utkali s jedním z nejúspěšnějších týmů superligy - Vítkovicemi.

    Pozemek opět slouží sportu, v budoucnu bude parkovištěm
    Vydáno 17. října 2024 17:16, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Pozemek města ve spodní části areálu letního stadionu má být podle zastavovací studie parkovištěm, ovšem nejdříve zhruba za deset let. Aby nezůstával ladem, radnice jej pronajala a slouží jako sportoviště.

    Na pozemku, ve spodní části areálu letního stadionu, stávala nafukovací tenisová hala soukromého provozovatele. Ten ale před několika lety činnost ukončil.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “V roce 2020 se v rámci veřejné dražby v insolvenčním řízení podařilo vykoupit tuto budku se zázemím. Následně, zhruba rok, měla tento areál ve výpůjčce tělovýchovná jednota jako zázemí pro fotbalisty. Nicméně jej nevyužívali, takže byla dána výpověď. Od června letošního roku byl tento areál pronajat spolku Padel centrum, který zde vystavěl kurty a provozuje zde sport padel.
      Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Poprvé jsem to zkoušel hrát před rokem, jezdil jsem to hrát do Ostravy. Pohltilo nás to tak, že jsme tady hledali prostor a naskytla se tady ta možnost, že město nám vyšlo vstříc, že jsem si mohli vzít tento areál do pronájmu. Postavili jsme tu dva kurty, založili jsme si celorepublikový sportovní klub pod padelovou federací. Momentálně chceme dělat nábor dětí do sportovního klubu, který funguje stejně jako tenisová klub, kdy budeme dělat turnaje, tréninky pod špičkovými trenéry. Bohužel, je to jen letní sport, v zimě nemáme možnost to nějak zastřešit.”

      Jen pro zajímavost, hra padel vznikla v roce 1969 v Mexiku a hned na to se rozšířila do Argentiny, u nás začíná být tento sport populární teprve v posledních letech, Česká padelová federace byla založena v roce 2015.

      Daniel Černý, provozovatel sportoviště: “Vzniklo to někde v Mexiku a v oblasti Jižní Ameriky, a vzniklo to tak, že důchodcům se nechtělo chodit po míčky, tak si kolem tenisového kurtu postavili zeď, potom se ten kurt zmenšil, vznikl z toho padel no a teď je to fenomén ve sportu ve světě. Momentálně se hodně rozšiřuje i v České republice, v Praze už je asi padesát kurtů a tady na Moravě Ostrava, Nový Jičín a teď Brno, myslím, že se rozroste a bude to zajímavé.”

      Prostor padel tenisu u Jiráskovy ulice je součástí zastavovací studie revitalizace celého tohoto sportovního areálu, kterou zastupitelé města schválili v roce 2020. V těchto místech by mělo jednou vyrůst parkoviště a hala pro úpolové sporty.

      Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Nicméně je to v rámci priorit a v rámci rozklíčování těch jednotlivých staveb až, řekněme, úplně poslední priorita, takže i tak to je vlastně koncipovaná stávající nájemní smlouva se spolkem padel, kde počítáme s dobou trvání zhruba deset let tohoto nájmu vztahu.”
      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000045515/pozemek-opet-slouzi-sportu-v-budoucnu-bude-parkovistem