Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vystoupení dětí, známí sportovci, živá hudba. ZŠ Dvorského z Ostravy-Jihu oslavila 30 let

Ostrava-Jih |

Základní škola Dvorského uspořádala velkolepé oslavy ke 30. výročí školy. Pozvala na ně nejen bývalé ředitelky, ale i známé sportovce a složky integrovaného záchranného systému a také sportovní organizace, se kterými spolupracuje.

Letos je tomu 30 let, co byla postavena ZŠ Dvorského. Toto krásné jubileum oslavila, jak se patří. Hlavní pozornost patřila dětem..

Miloš Kosík, ředitel ZŠ Dvorského: “Je to nádherná záležitost a událost, jsou pozvaní bývalé paní ředitelky, plno významných hostů a co je na tom nejkrásnější, tak naše děti mají připravených 18 vystoupení, které se týkají kultury, sportu, různých akademických činností, dokonce i vědy.”
Radim Ivan (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: “Člověk si ten sport udrží celý život a když třeba se mu v něčem nedaří, tak se k němu může vždycky vrátit vyblbnout. Je jasné, že ne každý, kdo je tady bude z těch dětí Jaromír Jágr nebo Pavel Nedvěd, ale myslím si, že když si udrží toho sportovního ducha, tak to v životě dotáhnou daleko.”

Součástí oslav byly také prohlídky školy, kterými rodiče s dětmi provázeli učitelé a nechyběla ani živá hudba a opékání špekáčků.

Miloš Kosík, ředitel ZŠ Dvorského: “Co se týká hostů, tak jsme pozvali různé složky, které jsou v našem obvodu, Policie, hasiči, máme tady samozřejmě sportovní organizace, se kterými spolupracujeme Baník Ostrava, vítkovický hokej, florbal vítkovický, a tak dále. Atletiku Poruba, takže mnoho významných hostů.”
Eliška Planková, 1. FC Tempish Vítkovice: “Dneska si tady děti můžou vyzkoušet hru. Jak se hraje florbal, jak se drží hokejka. My jim tady s kolegyní všechno ukážeme. Můžou si zastřílet na branku a my je pozveme na září, ať si to přijdou vyzkoušet i do haly, kde bude daleko lepší povrch.”
anketa: návštěvníci oslav: “Moc mě baví ten florbal, už jsem dal dva góly.”
“Já jsem dal 4 góly a moc mě baví florbal.”
Aneta Cholevová, zástupkyně ředitele, Obchodní akademie: “Tady po 7 let máme střední školu, obor ekonomika a sport a za tu dobu jsme stihli vychovat víc jak desítku fotbalistů, kteří se dále dostali do 1., 2., a další ligy a krom toho desítky kluků zvládlo udělat maturitu. To znamená děkujeme za to, že tu všechno můžeme používat, především ta sportovní zařízení, učebny, které jsou výborné. Jídelna, která je skvělá.”

Na akci nechyběl ani náš nejúspěšnější stolní tenista Petr Korbel. Dětem, které to se sportem myslí vážně, na začátek doporučuje všestrannost.

Petr Korbel, stolní tenista: “Na začátku všeobecnou sportovní průpravu. Neměla by tam chybět gymnastika hlavně a takové to umění ovládat vlastní tělo. To je strašně důležité.”

Oslavy dopadly na jedničku a všichni si je skvěle užili.

Nahlásit chybu


K tématu

ZŠ Dvorského se jako první v Ostravě zapojila do projektu EU Den zdraví v rodinách

19. září 2023 16:41 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

ZŠ Dvorského v Ostravě-Bělském lese se zaměřila na prevenci. Ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem, VZP, krevním centrem FNO a policií uspořádala Den zdraví, který byl určen pro žáky 2. stupně.

Ostravské sportovní hry završil finálový sportovní den. Vítězi jsou hokejisté ze ZŠ Dvorského

13. června 2023 8:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava dlouhodobě spolupracuje se sportovními kluby, aby společně přilákali co nejvíce dětí ke sportu. Vznikl tak i projekt Ostravských sportovních her pro městské školy, který vyvrcholil finálovým dnem pro nejlepší třídy.

ZŠ Dvorského se jako první v Ostravě zapojila do projektu EU Den zdraví v rodinách

19. září 2023 15:50 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

ZŠ Dvorského v Ostravě-Bělském lese se zaměřila na prevenci. Ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem, VZP, krevním centrem FNO a policií uspořádala Den zdraví, který byl určen pro žáky 2. stupně.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Slezská Ostrava a MAPPA pracují na urbanistickém rozvoji obvodu, studie se týkají Hrušova i Zámostí

Představitelé Slezské Ostravy byli pozváni do prostoru MAPPA Za výlohou ke komentované prohlídce výstavy Město staví město. Mezi sedmi vystavovanými projekty, zabývajícími se urbanistickým rozvojem Ostravy, je totiž i lokalita slezskoostravského Hrušova. Městský obvod ale s ateliérem pracoval už dříve.

20. let v EU si mohou ostravané připomenout v Husově sadu. Výstava potrvá do konce května

I Ostrava si připomíná dvě desetiletí našeho členství v Evropské unii. Co všechno nám toto partnerství přineslo si mohou občané připomenout v Husově sadu v centru města, kde je pro ně vytvořena zajímavá výstava.

Roztržka v tramvaji skončila napadením, poškozenému pak žena ukradla batoh, policie pátrá po dvou osobách

30. dubna 2024 12:01 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

Policisté z Ostravy-Vítkovic prověřují případ výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy po slovní rozepři v tramvaji mezi zastávkami Karpatská a Horymírova došlo k fyzickému napadení 44letého muže. Útok si vyžádal lékařské ošetření a poškozený přišel i o batoh s osobními věcmi a mikinu. Policie žádá veřejnost o pomoc s vypátráním obou osob.

Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

30. dubna 2024 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostravsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

V Bělském lese bude stát revitalizované pumptrackové hřiště

V Bělském lese aktuálně probíhá revitalizace hlučné a technicky nevyhovující pumptrackové dráhy. Nové hřiště bude tišší a bude mít větší využití. Stavební práce by měly být hotovy do konce června.

Pumptrackové hřiště v Bělském lese prochází komplexní revitalizací. Hotové bude do léta

29. dubna 2024 11:12 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

V Bělském lese aktuálně probíhá revitalizace hlučné a technicky nevyhovující pumptrackové dráhy. Nové hřiště bude tišší a bude mít větší využití. Stavební práce by měly být hotovy do konce června.

Vystoupení dětí, známí sportovci, živá hudba. ZŠ Dvorského z Ostravy-Jihu oslavila 30 let
Vydáno 4. července 2023 15:42, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Základní škola Dvorského uspořádala velkolepé oslavy ke 30. výročí školy. Pozvala na ně nejen bývalé ředitelky, ale i známé sportovce a složky integrovaného záchranného systému a také sportovní organizace, se kterými spolupracuje.

Letos je tomu 30 let, co byla postavena ZŠ Dvorského. Toto krásné jubileum oslavila, jak se patří. Hlavní pozornost patřila dětem..

Miloš Kosík, ředitel ZŠ Dvorského: “Je to nádherná záležitost a událost, jsou pozvaní bývalé paní ředitelky, plno významných hostů a co je na tom nejkrásnější, tak naše děti mají připravených 18 vystoupení, které se týkají kultury, sportu, různých akademických činností, dokonce i vědy.”
Radim Ivan (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: “Člověk si ten sport udrží celý život a když třeba se mu v něčem nedaří, tak se k němu může vždycky vrátit vyblbnout. Je jasné, že ne každý, kdo je tady bude z těch dětí Jaromír Jágr nebo Pavel Nedvěd, ale myslím si, že když si udrží toho sportovního ducha, tak to v životě dotáhnou daleko.”

Součástí oslav byly také prohlídky školy, kterými rodiče s dětmi provázeli učitelé a nechyběla ani živá hudba a opékání špekáčků.

Miloš Kosík, ředitel ZŠ Dvorského: “Co se týká hostů, tak jsme pozvali různé složky, které jsou v našem obvodu, Policie, hasiči, máme tady samozřejmě sportovní organizace, se kterými spolupracujeme Baník Ostrava, vítkovický hokej, florbal vítkovický, a tak dále. Atletiku Poruba, takže mnoho významných hostů.”
Eliška Planková, 1. FC Tempish Vítkovice: “Dneska si tady děti můžou vyzkoušet hru. Jak se hraje florbal, jak se drží hokejka. My jim tady s kolegyní všechno ukážeme. Můžou si zastřílet na branku a my je pozveme na září, ať si to přijdou vyzkoušet i do haly, kde bude daleko lepší povrch.”
anketa: návštěvníci oslav: “Moc mě baví ten florbal, už jsem dal dva góly.”
“Já jsem dal 4 góly a moc mě baví florbal.”
Aneta Cholevová, zástupkyně ředitele, Obchodní akademie: “Tady po 7 let máme střední školu, obor ekonomika a sport a za tu dobu jsme stihli vychovat víc jak desítku fotbalistů, kteří se dále dostali do 1., 2., a další ligy a krom toho desítky kluků zvládlo udělat maturitu. To znamená děkujeme za to, že tu všechno můžeme používat, především ta sportovní zařízení, učebny, které jsou výborné. Jídelna, která je skvělá.”

Na akci nechyběl ani náš nejúspěšnější stolní tenista Petr Korbel. Dětem, které to se sportem myslí vážně, na začátek doporučuje všestrannost.

Petr Korbel, stolní tenista: “Na začátku všeobecnou sportovní průpravu. Neměla by tam chybět gymnastika hlavně a takové to umění ovládat vlastní tělo. To je strašně důležité.”

Oslavy dopadly na jedničku a všichni si je skvěle užili.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000038085/vystoupeni-deti-znami-sportovci-ziva-hudba-zs-dvorskeho-z-ostravyjihu-oslavila-30-let