Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Rozbouřená Ostravice v centru Ostravy

Ostrava-město |

Pohled na řeku Ostravici ze Sýkorova mostu v neděli dopoledne.

Nahlásit chybu


K tématu

ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 16:41, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region i po několika dnech sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Voda se v sobotu vylila z koryt menších toků, některé silnice jsou uzavřené

14. září 2024 11:05 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Zaplavené silnice, podjezdy zahrady a také sklepy domů, garáže a další objekty. V sobotu ráno a dopoledne začala velká voda škodit i v Moravskoslezském kraji. V plném nasazení jsou hasiči i správci komunikací. Některé silnice musely být uzavřeny.

V Novém Jičíně byl jako první na trojce potok Rakovec

Hladina toků stoupá i v Novém Jičíně. Třetí stupeň povodňové aktivity byl vyhlášen jako první na Rakovci, po poledni i na Jičínce, Zrzávca a Grasmance. Zasedá povodňová komise.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 16:39, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region i po několika dnech sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

V Malých Hošticích voda zatopila přes 50 domů. Někteří lidé odmítli evakuaci, aby zachránili co se dá

Dnes 20:20 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Teď se podíváme do Malých Hoštic, kde voda zaplavila více než 50 rodinných domů.

Prezident Pavel chtěl vidět následky povodní na vlastní oči

Neohlášeně přijel prezident České republiky Petr Pavel do Moravskoslezského kraje, aby se osobně seznámil s následky povodně. Navštívil Bohumín a Opavu.

Stovky lidí ve Studénce zachránily suché poldry, poslední byl vybudován před třemi lety

Studénku po víkendových silných deštích a větru trápil nejvíce výpadek dodávek elektrické energie. Ve městě byly ještě i v úterý některá místa bez elektřiny. Navíc jsou tu desítky vyvrácených podmáčených stromů.

Most přes řeku Opavu v Ratibořské ulici půjde dolů. Extrémní povodeň ho nenávratně poškodila

Ředitelství silnic a dálnic spolu s vedením města Opavy tři dny vyhodnocovali stav mostů přes řeku Opavu, které jsou stále mimo provoz. Nejhůře dopadl strategický most v Ratibořské ulici, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky.

Voda mizí z ulic a lidé v Opavě tak začali s velkým úklidem. Všude jsou hromady zničených věcí

Voda z ulic Opavy ustupuje a lidé začali s velkým úklidem. Nejsou v tom sami. Ve městě se strhla velká solidarita a pomáhá, kdo může. Zřízena byla také centra s materiálovou pomocí. Jedno z nich funguje přímo v Kateřinkách, kde voda zatopila celé sídliště a stále tam nefunguje elektřina.

Frýdek-Místek i další města pomáhají zasaženým povodněmi

Povodně strhly obrovskou vlnu solidarity. Pomoc nabízejí lidé, firmy i města. Frýdek-Místek například vyčlenil 200 tisíc korun, za které nakoupil nejnutnější potřeby pro Krnov a Opavu.

Řidič doplatil na svou hloupost, autem vjel do zříceného mostu

Dnes 15:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nerespektoval zákaz vjezdu a doplatil na to. Řidič ve Vrbně pod Pradědem vjel do prostoru, kde je vyznačený zákaz vjezdu kvůli poškozené silnici a s autem skončil v sutinách. O letošních povodních se přitom nejedná o jediný případ.

Správa železnic pracuje na obnově vlakového spojení do Ostravy

Stále mimo provoz je vlakové nádraží v Ostravě – Svinově. Hasiči tam odčerpávají vodu z podchodů a dalších prostor, místo vlaků jezdí náhradní autobusová doprava.

Bez přehrad by v centru Ostravy byly při letošní povodni dva metry vody

Dnes 12:49 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost Povodí Odry nastínila situaci, která by nastala, pokud by řeky v Beskydech a pod Jeseníky neregulovaly přehradní nádrže. Voda v centru Ostravy by dosahovala až po nádraží Ostrava střed a na náměstí TGM nebo u radnice na Prokešově náměstí by byla její hloubka kolem 2 metrů.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 35 000 do 40 000 Kč/měsíc

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. října 2024 od 35 000 do 44 000 Kč/měsíc

Do Nové Vsi přestala přitékat voda. Nasazena tak mohla být nejvýkonnější čerpadla

Dobrá zpráva přišla z Ostravy-Nové Vsi. Hladina řeky Opavy klesla natolik, že do této lokality přestala protrženou hrází přitékat voda. Konečně tak mohla být nasazena vysokokapacitní čerpadla, která nyní musejí vodu ze zatopeného území odčerpat.

V obřadní síni MOb Ostrava-Jih funguje nové sběrné místo pro lidi zasažené povodněmi

Mimořádné sběrné místo otevřelo v obřadní síni vedení městského obvodu Ostravy-Jihu. Dárci zde mohou do konce týdne nosit zejména desinfekce, hygienické potřeby a čistící prostředky pro lidi postižené povodněmi. Darovat mohou i potraviny.

Po letní přestávce se na radnici vrátila hudba, posluchači si užili i árie z českých oper

Milovníci hudby zaplnili po letní přestávce opět obřadní síň Slezskoostravské radnice, aby si vychutnali další vystoupení z letošního Cyklu komorních koncertů. V kombinaci zpěvu a klavíru si tentokrát poslechli hlavně slavné skladby Antonína Dvořáka, čekal je ale i Smetana nebo Janáček.

Ve Slezské zasáhly povodně hlavně Antošovice a Koblov, obvod reaguje sbírkou a dobrovolnictvím

Povodně v důsledku vydatných dešťů se nevyhnuly ani Slezské Ostravě. Nejvíce postiženými částmi byly Antošovice a Koblov, které zaplavila sousedící řeka Odra. Městský obvod se ale potýkal i s dalšími problémy, souvisejícími s intenzivními srážkami.

Slezská Ostrava podruhé získala Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost, pro úřad je motivací

Patnáctý ročník Ceny hejtmana Moravskoslezského kraje za společenskou odpovědnost opět ocenil firmy, organizace a obce za jejich zodpovědné chování k životnímu prostředí, společnosti i vlastním zaměstnancům. Mezi pět oceněných patřil už podruhé taky městský obvod Slezská Ostrava.

Premiér Fiala potvrdil v Ostravě, že volby budou. Ostrava je na to prý připravena

Premiér naší země Petr Fiala s několika dalšími členy vlády navštívil Moravskoslezský kraj, aby na vlastní oči viděl rozsah následků ničivých povodní. Na ostravském magistrátu pak jednal s vedením města o nejefektivnějším způsobu pomoci zasaženým lokalitám. Potvrdil také, že volby do krajských zastupitelstev se v pátek a sobotu budou konat.

Rozbouřená Ostravice v centru Ostravy
Vydáno 15. září 2024 16:20, Ostrava-město, Bohdan Koch
Pohled na řeku Ostravici ze Sýkorova mostu v neděli dopoledne.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000044909/rozbourena-ostravice-v-centru-ostravy