Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

TJ Sokol Poruba má 130 let. Na oslavě se předvedly všechny oddíly

Ostrava-Poruba |  | Expres Ostrava-Poruba

TJ Sokol Poruba oslavil neuvěřitelných 130 let od svého založení v roce 1894. V areálu Sokolovny uspořádal slavnostní program, na kterém se předvedly všechny sportovní oddíly a nechyběla ani zábava.

TJ Sokol Poruba má v současné době 10 oddílů, ve kterých sportují jak děti tak dospělí. Jde o florbal, házenou, volejbal, box, hokejbal, všestrannost, tenis, házenou a mažoretky. Všechny se předvedly na oslavě 130 let jednoty.

Přemysl Blaha, starosta TJ Sokol Poruba: “Dneska máme takovou oslavu, kdy jsme ocenili 15 zasloužilých sokolů a reprezentantů boxu, kteří letos získali medaile na MČR a je tu takový slavnostní program. Naše oddíly předvádějí sporty pro diváky. Taky bych chtěl poděkovat předsedovi krajského svazu házené Pavlu Bogďovi za to, že nám udělil pamětní plaketu ke 130. výročí založení klubu.”
Adolfína Tačová, dvojnásobná mistryně ČR: “Jsem velmi ráda, že jsem byla pozvaná k tomuto nádhernému připomenutí 130 let trvání TJ Sokol Poruba, kde už taky 20 let působím. Cvičím se staršíma ženama a cítíme se tady všechny velmi dobře. Chtěla jsem té jednotě poblahopřát k tomuto krásnému výročí a popřát do budoucna úspěchy pro všechny oddíly, ať mají radost a velké úspěchy v tom sportu.”
David Rechtoris, předseda, TJ Sokol Poruba: “Jakožto trenér dětí, hlavně teda přípravky, můžu zhodnotit, že se neskutečně zvedly, a to i díky tomu, že máme plastový povrch. Můžu říct, že naše přípravka se na všech turnajích umístila ve vyšších patrech,i když oficiálně se žebříčky nedělají. Do dalšího ročníku chceme otevřít přípravku s minipřípravkou a mladší žáky. Samozřejmě bude otevřená také juniorka a muži.”
“Začni hrát hokejbal.”
Kateřina Grabovská, vedoucí oddílu volejbalu, TJ Sokol Poruba: “Novodobá historie volejbalu se počítá asi od roku 1994, kdy jsem vedení klubu převzala po svých trenérech a věnovala jsem se rozvoji mládeže. Je to vlastně dlouhých 30 let, práce s mládeží je těžká, ale zvladatelná. V současné době máme družstvo žaček a družstvo kadetek a také v Sokole trénují dvě ženské dospělé družstva. V žačkách i kadetkách máme asi 40 hráček.”

Skvěle si vede házená, která loni oslavila už 50 let.

Jan Zezulčík, předseda oddílu házené, TJ Sokol Poruba: “Porubská házená patří mezi výkladní skříně sokolského sportu tady v Porubě. Mluví za to to, že hrajeme se ženami nejvyšší mezinárodní soutěž. Ta mezinárodnost spočívá v tom, že celou tu dlouhodobou soutěž hrajeme společně se slovenskými týmy a ta tradice soutěže je více než dvacetiletá. Poruba patří mezi tradiční účastníky, velice často bojuje v play off a o medaile.”

Úspěchy sklízí i mladší a starší dorostenky, které dlouhodobě hrají nejvyšší celorepublikové soutěže.

Jan Zezulčík, předseda oddílu házené, TJ Sokol Poruba: “Je tomu dva roky zpátky, co jsme se dokonce umístili na medailových pozicích, Byly to stříbrné medaile v mladším dorostu.”

Na oslavách si přišly na své i děti. V zážitkové zóně na louce pro ně byly připraveny dovednostní aktivity, například chůze na chůdách a různé překážkové dráhy a malování na obličej. Nechyběla ani gastro a hudební zóna na ploše u sauny.

Nahlásit chybu


K tématu

TJ Sokol Poruba oslavil 130 let od svého založení. Na oslavách se předvedly všechny oddíly

19. června 2024 10:21 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

TJ Sokol Poruba oslavil neuvěřitelných 130 let od svého založení v roce 1894. V areálu Sokolovny uspořádal slavnostní program, na kterém se předvedly všechny sportovní oddíly a nechyběla ani zábava.

V Horní Suché se konala oslava 130 let vzpírání

3. července 2023 11:12 | Havířov | Bára Kelnerová

Vzpírání v letošním roce slaví 130 let. První cenné medaile získali sportovci v roce 1932 na olympiádě v Los Angeles. Nejúspěšnější období pak přišlo v 70. a 80. letech.

V Horní Suché se konala oslava 130 let vzpírání, dlouhou tradici má tento sport i v Havířově

7. července 2023 9:57 | Havířov | Bára Kelnerová

Vzpírání v letošním roce slaví 130 let. První cenné medaile získali sportovci v roce 1932 na olympiádě v Los Angeles. Nejúspěšnější období pak přišlo v 70. a 80. letech.


Na Pustevnách mohou lidé opět obdivovat sochy z písku, tentokrát zobrazují mořský svět

Návštěvníci oblíbených Pusteven v Beskydech mají zase o jednu atrakci více. Sochaři tam právě dokončili několik soch z písku. Vydržet by měly až do podzimu.

Železničáři dokončili modernizaci tratě mezi Dětmarovicemi a hranicí s Polskem

Rychlejší a tišší je nyní provoz vlaků na železničním úseku mezi státní hranicí s Polskem v Petrovicích u Karviné a Dětmarovicemi, kde se trať napojuje na koridor Jablunkov - Bohumín. Modernizace stála přes 3 miliardy korun.

Amatérští pyrotechnici odpalovali své bomby v okolí Ostravy

Dnes 12:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Více než dost skutečných explozí s tragickými následky řešili v nedávné minulosti policisté v Moravskoslezském kraji. Teď jim práci přidělali dva amatérští pyrotechnici, kteří své bomby sestrojovali podle internetových videonávodů. Odstřely pak prováděli v okolí Ostravy.

V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Prověřila je v poskytování první pomoci

Včera 14:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Uskutečnilo se tam regionální kolo soutěže pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj, kterého se zúčastnilo na 70 žáků základních škol a víceletých gymnázií. Šlo o vítěze základních kol.

Pivobraní bylo o evropských vztazích i skotské legendě, v Novém Jičíně zahrál Nazareth

Konal se 10. ročník Pivobraní. Jubilejní festival byl dvoudenní a byl také oslavou mezinárodních vztahů města. Před tisícovkami lidí zahrála na Masarykově náměstí skotská kapela Nazareth.

Lůžkový blok FNO prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Budova má moderní kabát, novou vzduchotechniku i okna

Pavilon L, neboli Lůžkový blok Fakultní nemocnice Ostrava prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Díky ní má novou vzduchotechniku, zateplenou fasádu i střechu a kompletně vyměněná okna.

Za převrácením pracovního stroje na dálnici před Ostravou zřejmě mohla technická závada

Včera 20:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Automobilová sekačka používaná k údržbě zeleně podél silnic se převrátila a zatarasila dálnici ve středu dopoledne. Při jejím vyprošťování museli kolem poledne na chvíli zastavit i opačný směr.

Botanická zahrada v Orlové zve veřejnost na prohlídku

Ve městě Orlová je spousta zajímavých míst a jedním z nich je také botanická zahrada pana Otakara Potyky, který se tomuto koníčku věnuje již od dětství.

Stonavští zemědělci i včelaři opět mohou žádat o dotaci

Včera 18:42 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Chovatelé hospodářských zvířat a včelstev budou moci opět žádat o dotaci pro svůj chov. Stonavští zastupitelé na svém 12. zasedání schválili mimo jiné již zaběhnutý dotační program na období 2024-2025.

Hasiči na Stříbrném jezeře pořádali akci k bezpečnému koupání, loni tam v jednom týdnu zasahovali třikrát

Včera 6:29 | Opava | Libor Běčák

Opavští hasiči byli loni v létě v průběhu jednoho týdne voláni třikrát k tamnímu Stříbrnému jezeru k zásahu u tonoucích. Letos proto před prázdninami uspořádali preventivní akci pro školní mládež a veřejnost.

Ostravští strážníci se zaměřují na prevenci. Projekty cílí na zranitelné skupiny obyvatel

Velmi důležitou součástí práce městských strážníků v Ostravě je prevence. projekty jsou cíleny zejména na nejzranitelnější skupiny obyvatel, jako jsou děti nebo senioři. Nejnovější projekt s názvem "Se strážníky si vím rady," představili policisté také primátorovi Janu Dohnalovi.

Od 1. července začnou platit změny ve stavebním zákoně. V Ostravě ubude stavebních úřadů

Od 1.července začne platit nový stavební zákon a na něj navazující vyhlášky. Současně dochází ke sloučení některých stavebních úřadů v Ostravě, a to zejména stavebních úřadů, disponujících jen malým počtem zaměstnanců.

Mažoretky z ostravského klubu Krokodýl jsou mistryně ČR i sportovkyně roku

Vítězství v anketě města Ostravy Sportovec roku nebo absolutní výhra na mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Mažoretky z klubu Krokodýl letos slaví úspěch za úspěchem. Do zákulisí oddílu mohla nyní nahlédnout i široká veřejnost a to díky Dni otevřených dveří.

V Ostravě-Jihu se opravují a vznikají další chodníky i cesty

I v letních měsících pokračují opravy zničených nebo dokonce stavby nových chodníků a komunikací v obvodě. Mimoto se návštěvníci Bělského Lesa dočkají také opravy páteřního propojení mezi Jihem a Starou Bělou, která byla ve velmi špatném stavu.

Sídliště v Ostravě-Hrabůvce oživil vodní biotop

Ostrava-Hrabůvka se může pochlubit novým parkem s jezírkem, který vznikl přímo mezi paneláky. Krásné místo k odpočinku má v horkých letních dnech zlepšovat i klima v okolí.

Unikátní výstava Ostravského muzea ukazuje vývoj symbolů města i jeho obvodů

25. června 2024 10:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Regionální zprávy POLAR

Od koně k vykřičníku / Od znaku k logu – tak se jmenuje nová výstava Ostravského muzea. Vývoj symbolů města, ale i heraldiku jednotlivých městských obvodů ukazuje originálním způsobem, propojujícím exponáty s kulisami a audiovizuální projekcí.

TJ Sokol Poruba má 130 let. Na oslavě se předvedly všechny oddíly
Vydáno 20. června 2024 21:00, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
TJ Sokol Poruba oslavil neuvěřitelných 130 let od svého založení v roce 1894. V areálu Sokolovny uspořádal slavnostní program, na kterém se předvedly všechny sportovní oddíly a nechyběla ani zábava.

TJ Sokol Poruba má v současné době 10 oddílů, ve kterých sportují jak děti tak dospělí. Jde o florbal, házenou, volejbal, box, hokejbal, všestrannost, tenis, házenou a mažoretky. Všechny se předvedly na oslavě 130 let jednoty.

Přemysl Blaha, starosta TJ Sokol Poruba: “Dneska máme takovou oslavu, kdy jsme ocenili 15 zasloužilých sokolů a reprezentantů boxu, kteří letos získali medaile na MČR a je tu takový slavnostní program. Naše oddíly předvádějí sporty pro diváky. Taky bych chtěl poděkovat předsedovi krajského svazu házené Pavlu Bogďovi za to, že nám udělil pamětní plaketu ke 130. výročí založení klubu.”
Adolfína Tačová, dvojnásobná mistryně ČR: “Jsem velmi ráda, že jsem byla pozvaná k tomuto nádhernému připomenutí 130 let trvání TJ Sokol Poruba, kde už taky 20 let působím. Cvičím se staršíma ženama a cítíme se tady všechny velmi dobře. Chtěla jsem té jednotě poblahopřát k tomuto krásnému výročí a popřát do budoucna úspěchy pro všechny oddíly, ať mají radost a velké úspěchy v tom sportu.”
David Rechtoris, předseda, TJ Sokol Poruba: “Jakožto trenér dětí, hlavně teda přípravky, můžu zhodnotit, že se neskutečně zvedly, a to i díky tomu, že máme plastový povrch. Můžu říct, že naše přípravka se na všech turnajích umístila ve vyšších patrech,i když oficiálně se žebříčky nedělají. Do dalšího ročníku chceme otevřít přípravku s minipřípravkou a mladší žáky. Samozřejmě bude otevřená také juniorka a muži.”
“Začni hrát hokejbal.”
Kateřina Grabovská, vedoucí oddílu volejbalu, TJ Sokol Poruba: “Novodobá historie volejbalu se počítá asi od roku 1994, kdy jsem vedení klubu převzala po svých trenérech a věnovala jsem se rozvoji mládeže. Je to vlastně dlouhých 30 let, práce s mládeží je těžká, ale zvladatelná. V současné době máme družstvo žaček a družstvo kadetek a také v Sokole trénují dvě ženské dospělé družstva. V žačkách i kadetkách máme asi 40 hráček.”

Skvěle si vede házená, která loni oslavila už 50 let.

Jan Zezulčík, předseda oddílu házené, TJ Sokol Poruba: “Porubská házená patří mezi výkladní skříně sokolského sportu tady v Porubě. Mluví za to to, že hrajeme se ženami nejvyšší mezinárodní soutěž. Ta mezinárodnost spočívá v tom, že celou tu dlouhodobou soutěž hrajeme společně se slovenskými týmy a ta tradice soutěže je více než dvacetiletá. Poruba patří mezi tradiční účastníky, velice často bojuje v play off a o medaile.”

Úspěchy sklízí i mladší a starší dorostenky, které dlouhodobě hrají nejvyšší celorepublikové soutěže.

Jan Zezulčík, předseda oddílu házené, TJ Sokol Poruba: “Je tomu dva roky zpátky, co jsme se dokonce umístili na medailových pozicích, Byly to stříbrné medaile v mladším dorostu.”

Na oslavách si přišly na své i děti. V zážitkové zóně na louce pro ně byly připraveny dovednostní aktivity, například chůze na chůdách a různé překážkové dráhy a malování na obličej. Nechyběla ani gastro a hudební zóna na ploše u sauny.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000043655/tj-sokol-poruba-ma-130-let-na-oslave-se-predvedly-vsechny-oddily