Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Poruba uspořádala Sportovní hry seniorů. Nejlepší sportovci postupují na mezinárodní hry v Košicích

Ostrava-Poruba |  | Expres Ostrava-Poruba

Také letos porubská radnice uspořádala Sportovní hry seniorů. Zapojilo se do nich více než 5 desítek sportovců, kteří se utkali v pěti disciplínách. Ti nejlepší postoupili na mezinárodní sportovní hry.

Tenis, ping pong, šipky, bowling a plavání. V těchto pěti disciplínách v Porubě změřili své síly senioři ve věku 60 let a více. Absolvovat mohli jen ty disciplíny, které je baví, nebo ve kterých jsou dobří.

Kateřina Lošáková, kulturní referentka, MOb Ostrava-Poruba: “Co se týče letošních sportovních her, tak jsou rozděleny do jednoho týdne s tím, že první dva poté postupující letos navštíví mezinárodní hry v Košicích, kde se pojede na začátku července. Co se týče oblíbenosti, tak myslím si, že to je bowling. Tam bylo celkem hodně přihlášených.”
anketa: soutěžící senioři: “Dělám více sportů a plavání mě baví taky, chodím s dcerou často plavat, tak jsem říkal zkusím to. Zkouším ještě tenis a stolní tenis. Mrzí mě to, že jsem neudělal ještě jedno tempo navíc, tak jsem mohl možná vyhrát.”
“Plavalo se jakoby dobře, ale nějak jsme podcenili trénink, takže to mohlo být daleko lepší. Vloni jsem byla poprvé a postoupila jsem do Budapešti. Přijedu příští rok, budu bojovat, snad lépe trénovat.”
“Dneska to nebylo ono, vždycky ta nervozita. Nás baví skoro všechno, zúčastňujeme se všech disciplín kromě plavání, to nás moc nebaví.”
“Zrovna dneska probíhal soutěžní den v šipkách, kde každý skončil tak jak skončil, mi osobně se nedařilo, ale tady známí Péťa a Láďa opět potvrdili svoje výkony neskutečné. Jsme rádi, že to tak pořád pro nás je.”

Ti nejlepší v jednotlivých disciplínách byli oceněni v Centru volného času na Vietnamské ulici.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Nás moc těší, že vidíme známé tváře, ale také to, že přicházejí noví, protože dneska tady opravdu bylo mnoho nových, kteří se zapojili také, což je fajn. Já jsem se dneska ptala, jestli mají třeba nové nápady na nové disciplíny, nové sporty, protože už poměrně dlouho máme ty disciplíny stejné jako je bowling, šipky, plavání, tenis. Dneska tady padaly nové nápady, například badminton nebo petang, takže já si myslím, že se nad tím zamyslíme a zkusíme pro ně zorganizovat zase něco nového, abysme nalákali ještě více nových tváří.”

Pro seniory radnice organizuje i spoustu dalších aktivit jako jsou zájezdy, výlety, akce pro jubilanty, nebo tradiční seniorský bál.

Nahlásit chybu


K tématu

Do ulic Poruby vyrazili tříkráloví koledníci. Charita by jich uvítala více

11. ledna 2024 16:25 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Až do poloviny ledna budeme v ulicích potkávat tříkrálové koledníky. Tři děti v doprovodu dospělé osoby chodí se zapečetěnými pokladničkami s logem charity a žádají příspěvek do Tříkrálové sbírky, jejíž výtěžek putuje na pomoc lidem v nouzi.

Festival v ulicích nabídne přes 200 umělců z 20 zemí světa. Probíhat bude na porubské Hlavní třídě

13. června 2024 11:28 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Festival v ulicích s podtitulem ART & LIFE uchvátí Porubu už potřetí. Konat se bude na Hlavní třídě a přilehlých dvorech 21. a 22. června a nabídne hudbu z různých koutů světa, tanec a divadlo pod širým nebem.

V Ostravě-Porubě opravují poškozená sportoviště. Podepsalo se na nich zejména počasí

20. července 2023 11:25 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě mají lidé k dispozici několik desítek dětských hřišť. Na některých z nich se už ale podepsal zub času. Procházejí proto úpravami.


Autovraky mizí z ulic Frýdku-Místku. Město také lidem radí, jak se jich bezplatně zbavit

Frýdek-Místek postupně čistí ulice od autovraků. Jde ale o složitý administrativní proces, který se sebou nese i nemalé náklady. Proto město připomíná, že autovraky mohou nechat zlikvidovat i jejich majitelé. Pro ty to bude bezplatné. A ještě navíc dostanou od vrakoviště menší výkupní cenu.

Ostravská zoo musela dát utratit samici medvěda ušatého

Dnes 16:24 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V Zoo Ostrava musela být ze zdravotních důvodů utracena stará medvědice. Narodila se 16. ledna 1989 v Zoo Gdaňsk. Do Ostravy byla převezena jako dvouletá. S pokročilým věkem se u ní začaly projevovat zdravotní problémy, především pohybového aparátu. V přírodě se tito medvědi dožívají sotva 20 let.

Mladý řidič Octavie přejel u Starého Jičína do protisměru a srazil se s domíchávačem

Dnes 14:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté zasahovali v pondělí dopoledne u vážné nehody ve Starém Jičíně. Domíchávač se tam srazil s osobním autem. Devatenáctiletého řidiče osobního auta museli vyprostit a v ohrožení života byl přepraven do nemocnice.

V ostravském městském útulku se konalo tradiční setkání majitelů se psy

Disciplíny, možnost prohlídky psů bez domova nebo soutěž kostýmů. To čekalo návštěvníky dne otevřených dveří v městském útulku Ostrava. Tradičně byla akce spojena i s hromadným setkáním majitelů již zachráněných psů.

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Z domu evakuovali 11 lidí, jednu osobu hasiči zachránili

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z neděle na pondělí u požáru ve druhém nadzemním podlaží bytového domu ve Frýdku-Místku. Z domu muselo být evakuováno 11 lidí. Jednu osobu hasiči zachránili pomocí vyváděcí masky.

Frýdek-Místek opravuje dům s byty pro seniory v Těšínské ulici

Frýdek-Místek neustále zlepšuje podmínky pro bydlení seniorů. Aktuálně prochází opravou dům s byty v Těšínské ulici. Jde o historickou budovu, která dostane novou fasádu. Část oken se renovuje a další se vymění. Práce vyjdou na zhruba 7 milionů korun.

Miss World Krystyna Pyszková opět zavítala za hendikepovanými klienty Santé

Miss World Krystyna Pyszková opět navštívila hendikepované klienty havířovské organizace Santé. Tentokrát jim darovala speciální tablet. Klienti si pro miss připravili divadelní představení.

Dům je sice prázdný, ale jeho upravené výlohy zlepšují vnímání veřejného prostoru

Nově naaranžované výlohy se obejvily v městském domě na ulicí 28. října, i když je tento dům několik let prázdný. K jejich úpravě došlo v rámci projektu „Atraktivní Nový Jičín”. Jeho cílem je zlepšit vnímání veřejného prostoru.

Červenec pozve na Festival pod Kaštany i na jeden odložený koncert

I letos se Novojičíňáci mohou těšit na sérii akcí, které budou doprovázet prázdninový čas. Kulturní program se bude odehrávat na náměstí, a také v zahradě Nového Slunce. Právě tam se bude v červenci konat Festival pod Kaštany.

Energetická chudoba v České republice se rozšiřuje

Problém s placením energií mělo loni v Česku asi 1,3 milionu lidí, což oproti období před zdražováním daným především válkou na Ukrajině znamenalo nárůst asi o 400.000. Takzvaná energetická chudoba se podle studie dlouhodobě týká zejména samoživitelek, nízkopříjmových rodin a osaměle žijících seniorek.

Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

5. července 2024 10:10 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček | Miniexpres centra Ostravy

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

ZŠ Dětská oslavila 65 let Zahradní slavností. Pozvala na ni i úspěšné absolventy

4. července 2024 16:30 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Základní škola Dětská uspořádala Zahradní slavnost, kterou oslavila 65 let od svého založení. Pozvala na ni nejen rodiče žáků, ale i úspěšné absolventy a bývalé zaměstnance.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Léta chátrající schody u kostela sv. Mikuláše v Ostravě-Porubě projdou rekonstrukcí

4. července 2024 9:27 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Schody vedoucí ke kostelu sv. Mikuláše v Ostravě-Porubě se po dlouhých letech dočkají rekonstrukce. Zatím ji oddalovaly nevyřešené majetkoprávní vztahy mezi farností a radnicí. To už je ale minulostí.

Poruba uspořádala Sportovní hry seniorů. Nejlepší sportovci postupují na mezinárodní hry v Košicích
Vydáno 4. července 2024 16:06, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
Také letos porubská radnice uspořádala Sportovní hry seniorů. Zapojilo se do nich více než 5 desítek sportovců, kteří se utkali v pěti disciplínách. Ti nejlepší postoupili na mezinárodní sportovní hry.

Tenis, ping pong, šipky, bowling a plavání. V těchto pěti disciplínách v Porubě změřili své síly senioři ve věku 60 let a více. Absolvovat mohli jen ty disciplíny, které je baví, nebo ve kterých jsou dobří.

Kateřina Lošáková, kulturní referentka, MOb Ostrava-Poruba: “Co se týče letošních sportovních her, tak jsou rozděleny do jednoho týdne s tím, že první dva poté postupující letos navštíví mezinárodní hry v Košicích, kde se pojede na začátku července. Co se týče oblíbenosti, tak myslím si, že to je bowling. Tam bylo celkem hodně přihlášených.”
anketa: soutěžící senioři: “Dělám více sportů a plavání mě baví taky, chodím s dcerou často plavat, tak jsem říkal zkusím to. Zkouším ještě tenis a stolní tenis. Mrzí mě to, že jsem neudělal ještě jedno tempo navíc, tak jsem mohl možná vyhrát.”
“Plavalo se jakoby dobře, ale nějak jsme podcenili trénink, takže to mohlo být daleko lepší. Vloni jsem byla poprvé a postoupila jsem do Budapešti. Přijedu příští rok, budu bojovat, snad lépe trénovat.”
“Dneska to nebylo ono, vždycky ta nervozita. Nás baví skoro všechno, zúčastňujeme se všech disciplín kromě plavání, to nás moc nebaví.”
“Zrovna dneska probíhal soutěžní den v šipkách, kde každý skončil tak jak skončil, mi osobně se nedařilo, ale tady známí Péťa a Láďa opět potvrdili svoje výkony neskutečné. Jsme rádi, že to tak pořád pro nás je.”

Ti nejlepší v jednotlivých disciplínách byli oceněni v Centru volného času na Vietnamské ulici.

Lucie Baránková Vilamová (ANO), starostka Ostravy-Poruby: “Nás moc těší, že vidíme známé tváře, ale také to, že přicházejí noví, protože dneska tady opravdu bylo mnoho nových, kteří se zapojili také, což je fajn. Já jsem se dneska ptala, jestli mají třeba nové nápady na nové disciplíny, nové sporty, protože už poměrně dlouho máme ty disciplíny stejné jako je bowling, šipky, plavání, tenis. Dneska tady padaly nové nápady, například badminton nebo petang, takže já si myslím, že se nad tím zamyslíme a zkusíme pro ně zorganizovat zase něco nového, abysme nalákali ještě více nových tváří.”

Pro seniory radnice organizuje i spoustu dalších aktivit jako jsou zájezdy, výlety, akce pro jubilanty, nebo tradiční seniorský bál.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000043860/poruba-usporadala-sportovni-hry-senioru-nejlepsi-sportovci-postupuji-na-mezinarodni-hry-v-kosicich