Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

ZŠ Dětská oslavila 65 let Zahradní slavností. Pozvala na ni i úspěšné absolventy

Ostrava-Poruba |  | Expres Ostrava-Poruba

Základní škola Dětská uspořádala Zahradní slavnost, kterou oslavila 65 let od svého založení. Pozvala na ni nejen rodiče žáků, ale i úspěšné absolventy a bývalé zaměstnance.

Porubská ZŠ Dětská každým rokem pořádá Zahradní slavnost, na kterou se vždy těší nejen žáci, ale i jejich rodiče. Letošní byla spojená s oslavami 65 let školy a zpestřili ji tak i absolventi, kteří to v životě dotáhli daleko.

Zuzana Škapová, ředitelka ZŠ Dětská: “Protože naši absolventi jsou hodně úspěšní, tak jsme to zaměřili i na to, aby tady mohli vystoupit, říct našim dětem, jak se dostali k tomu, že jsou teď tak slavní, třeba zpěvák Ladislav Korbel, který teď zpívá v muzikálech, nebo naši hokejisté, kteří reprezentují do 20 let reprezentaci. Nejen hokejisté, ale i hokejistky. Nedávno opustili naši školu šikovné děti, které jsou triatlonisty a fotbalisty, takže v podstatě tím, že jsme bývali sportovní škola, tak to zaměření nás tak nějak celoživotně doprovází.”
Jakub Peslar, hokejový trenér: “Školu jsem měl strašně rád. Když se ohlédnu zpátky, tak si uvědomím, že mi do života hodně dala. Takže určitě skvělé roky, skvělá léta a jak jsem říkal, vždycky se tady rád vracím. Byl jsem tady pozvaný, abych ukázal svou cestu, kam jsem se vydal. Já teďka aktuálně dělám hokejového trenéra, byl jsem na olympiádě, byl jsem na MS a starám se o rozvoj dívčího hokeje, takže si spíš tak budeme povídat, co mě potkalo v životě po škole.”
Ladislav Korbel, zpěvák: “Na takové akci vždycky rád zpívám něco od zpěváků, co mě nějak formovali, co mě inspirovali, takže určitě bych byl rád, kdyby tam bylo od BSP Země vzdálená, od Lucie Chci zas v tobě spát.
Ondřej Becher, hokejista: “Už druhým rokem hraju v Kanadě, hrál jsem v New Yorku a asi největší úspěch je asi MS juniorů, kde jsme vyhráli bronz a jsem moc rád, že mě pozvali tady zpátky na ZŠ a určitě jsem moc rád, že, moc rád se tady ukážu.”

Na Zahradní slavnosti nechyběla ani spousta jídla a pití, Občerstvení připravovali žáci školy. Každý to, co má rád.

anketa: žáci ZŠ Dětská: “Já tady mám medovinu a medy a vychlazený mošt a největší zájem je o pizza šneky.což pekly kamarádky. Co budete dělat s těmi penězi? Půjde to do třídního fondu, nějaké peníze si necháme na 9. třídu na loučení a potom na nějakou akci jako třeba výlet.”
“Já jsem si připravil tortilly, domácí limonády a domácí šťávy a jako pomáhala mi s tím mamka a zatím jim to docela chutná. Ty tortilly fakt jedou. To fakt vždycky super ta událost, na to se vždycky těším každý rok.”
“Máme tady párek v rohlíku, zeleninovou tortillu s kuřecím masem, plus může si každý dát sýr a máme tu sušenky čokoládové, potom šneky z listového těsta a limonádu vlastně citronádu a mohito.”
“Já jsem to všechno dělala s holkama, vlastně něco jsme udělaly zvlášť a něco spolu.”

Slanost pobíhala na zahradě školy, atmosféra byla úžasná, vyšlo i počasí, takže dopadla na jedničku.

Nahlásit chybu


K tématu

V havířovském domově seniorů se rozloučili s létem opět zahradní party

14. září 2023 8:27 | Havířov | Bára Kelnerová

Senioři v obou střediscích prožili aktivní léto. Nyní se společně setkali na zahradě, aby se u hudby a dobrého občerstvení rozloučili s létem. Aktivizační pracovníci však pro ně už nyní připravují bohatý podzimní program.

V porubské ZŠ Dětská proběhla oblíbená interaktivní výstava Svět fantazie z kostek

19. dubna 2024 14:39 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Už pošesté se v Porubě uskutečnila výstava modelů ze stavebnice Lego nazvaná Svět fantazie z kostek. Probíhala v prostorách Základní školy Dětská a opět byl o ni velký zájem.

Zahradní slavnost ve Studénce voněla bylinkami a patřila i netopýrům

10. května 2024 9:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Základní škola Františka kardinála Tomáška ve Studénce pořádala svou jarní slavnost. Letos na téma Život v zahradě. Zpestřením byl výklad o netopýrech, dokonce i těch handicapovaných.


Autovraky mizí z ulic Frýdku-Místku. Město také lidem radí, jak se jich bezplatně zbavit

Frýdek-Místek postupně čistí ulice od autovraků. Jde ale o složitý administrativní proces, který se sebou nese i nemalé náklady. Proto město připomíná, že autovraky mohou nechat zlikvidovat i jejich majitelé. Pro ty to bude bezplatné. A ještě navíc dostanou od vrakoviště menší výkupní cenu.

Ostravská zoo musela dát utratit samici medvěda ušatého

Dnes 16:24 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V Zoo Ostrava musela být ze zdravotních důvodů utracena stará medvědice. Narodila se 16. ledna 1989 v Zoo Gdaňsk. Do Ostravy byla převezena jako dvouletá. S pokročilým věkem se u ní začaly projevovat zdravotní problémy, především pohybového aparátu. V přírodě se tito medvědi dožívají sotva 20 let.

Mladý řidič Octavie přejel u Starého Jičína do protisměru a srazil se s domíchávačem

Dnes 14:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté zasahovali v pondělí dopoledne u vážné nehody ve Starém Jičíně. Domíchávač se tam srazil s osobním autem. Devatenáctiletého řidiče osobního auta museli vyprostit a v ohrožení života byl přepraven do nemocnice.

V ostravském městském útulku se konalo tradiční setkání majitelů se psy

Disciplíny, možnost prohlídky psů bez domova nebo soutěž kostýmů. To čekalo návštěvníky dne otevřených dveří v městském útulku Ostrava. Tradičně byla akce spojena i s hromadným setkáním majitelů již zachráněných psů.

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Z domu evakuovali 11 lidí, jednu osobu hasiči zachránili

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z neděle na pondělí u požáru ve druhém nadzemním podlaží bytového domu ve Frýdku-Místku. Z domu muselo být evakuováno 11 lidí. Jednu osobu hasiči zachránili pomocí vyváděcí masky.

Frýdek-Místek opravuje dům s byty pro seniory v Těšínské ulici

Frýdek-Místek neustále zlepšuje podmínky pro bydlení seniorů. Aktuálně prochází opravou dům s byty v Těšínské ulici. Jde o historickou budovu, která dostane novou fasádu. Část oken se renovuje a další se vymění. Práce vyjdou na zhruba 7 milionů korun.

Miss World Krystyna Pyszková opět zavítala za hendikepovanými klienty Santé

Miss World Krystyna Pyszková opět navštívila hendikepované klienty havířovské organizace Santé. Tentokrát jim darovala speciální tablet. Klienti si pro miss připravili divadelní představení.

Dům je sice prázdný, ale jeho upravené výlohy zlepšují vnímání veřejného prostoru

Nově naaranžované výlohy se obejvily v městském domě na ulicí 28. října, i když je tento dům několik let prázdný. K jejich úpravě došlo v rámci projektu „Atraktivní Nový Jičín”. Jeho cílem je zlepšit vnímání veřejného prostoru.

Červenec pozve na Festival pod Kaštany i na jeden odložený koncert

I letos se Novojičíňáci mohou těšit na sérii akcí, které budou doprovázet prázdninový čas. Kulturní program se bude odehrávat na náměstí, a také v zahradě Nového Slunce. Právě tam se bude v červenci konat Festival pod Kaštany.

Energetická chudoba v České republice se rozšiřuje

Problém s placením energií mělo loni v Česku asi 1,3 milionu lidí, což oproti období před zdražováním daným především válkou na Ukrajině znamenalo nárůst asi o 400.000. Takzvaná energetická chudoba se podle studie dlouhodobě týká zejména samoživitelek, nízkopříjmových rodin a osaměle žijících seniorek.

Ostravu znovu rozezněly Beats for Love, desátý ročník přinesl návštěvnický rekord

David Guetta, Eric Prydz, Boris Brejcha – to jsou jen tři jména z nabitého programu letošního ročníku Beats for Love, který po roce znovu rozezněl Ostravu. Festival nabídl více než 500 hudebních vystoupení na osmnácti scénách a návštěvnost byla enormní.

Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

5. července 2024 10:10 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček | Miniexpres centra Ostravy

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Poruba uspořádala Sportovní hry seniorů. Nejlepší sportovci postupují na mezinárodní hry v Košicích

4. července 2024 16:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Také letos porubská radnice uspořádala Sportovní hry seniorů. Zapojilo se do nich více než 5 desítek sportovců, kteří se utkali v pěti disciplínách. Ti nejlepší postoupili na mezinárodní sportovní hry.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

ZŠ Dětská oslavila 65 let Zahradní slavností. Pozvala na ni i úspěšné absolventy
Vydáno 4. července 2024 16:30, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
Základní škola Dětská uspořádala Zahradní slavnost, kterou oslavila 65 let od svého založení. Pozvala na ni nejen rodiče žáků, ale i úspěšné absolventy a bývalé zaměstnance.

Porubská ZŠ Dětská každým rokem pořádá Zahradní slavnost, na kterou se vždy těší nejen žáci, ale i jejich rodiče. Letošní byla spojená s oslavami 65 let školy a zpestřili ji tak i absolventi, kteří to v životě dotáhli daleko.

Zuzana Škapová, ředitelka ZŠ Dětská: “Protože naši absolventi jsou hodně úspěšní, tak jsme to zaměřili i na to, aby tady mohli vystoupit, říct našim dětem, jak se dostali k tomu, že jsou teď tak slavní, třeba zpěvák Ladislav Korbel, který teď zpívá v muzikálech, nebo naši hokejisté, kteří reprezentují do 20 let reprezentaci. Nejen hokejisté, ale i hokejistky. Nedávno opustili naši školu šikovné děti, které jsou triatlonisty a fotbalisty, takže v podstatě tím, že jsme bývali sportovní škola, tak to zaměření nás tak nějak celoživotně doprovází.”
Jakub Peslar, hokejový trenér: “Školu jsem měl strašně rád. Když se ohlédnu zpátky, tak si uvědomím, že mi do života hodně dala. Takže určitě skvělé roky, skvělá léta a jak jsem říkal, vždycky se tady rád vracím. Byl jsem tady pozvaný, abych ukázal svou cestu, kam jsem se vydal. Já teďka aktuálně dělám hokejového trenéra, byl jsem na olympiádě, byl jsem na MS a starám se o rozvoj dívčího hokeje, takže si spíš tak budeme povídat, co mě potkalo v životě po škole.”
Ladislav Korbel, zpěvák: “Na takové akci vždycky rád zpívám něco od zpěváků, co mě nějak formovali, co mě inspirovali, takže určitě bych byl rád, kdyby tam bylo od BSP Země vzdálená, od Lucie Chci zas v tobě spát.
Ondřej Becher, hokejista: “Už druhým rokem hraju v Kanadě, hrál jsem v New Yorku a asi největší úspěch je asi MS juniorů, kde jsme vyhráli bronz a jsem moc rád, že mě pozvali tady zpátky na ZŠ a určitě jsem moc rád, že, moc rád se tady ukážu.”

Na Zahradní slavnosti nechyběla ani spousta jídla a pití, Občerstvení připravovali žáci školy. Každý to, co má rád.

anketa: žáci ZŠ Dětská: “Já tady mám medovinu a medy a vychlazený mošt a největší zájem je o pizza šneky.což pekly kamarádky. Co budete dělat s těmi penězi? Půjde to do třídního fondu, nějaké peníze si necháme na 9. třídu na loučení a potom na nějakou akci jako třeba výlet.”
“Já jsem si připravil tortilly, domácí limonády a domácí šťávy a jako pomáhala mi s tím mamka a zatím jim to docela chutná. Ty tortilly fakt jedou. To fakt vždycky super ta událost, na to se vždycky těším každý rok.”
“Máme tady párek v rohlíku, zeleninovou tortillu s kuřecím masem, plus může si každý dát sýr a máme tu sušenky čokoládové, potom šneky z listového těsta a limonádu vlastně citronádu a mohito.”
“Já jsem to všechno dělala s holkama, vlastně něco jsme udělaly zvlášť a něco spolu.”

Slanost pobíhala na zahradě školy, atmosféra byla úžasná, vyšlo i počasí, takže dopadla na jedničku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000043862/zs-detska-oslavila-65-let-zahradni-slavnosti-pozvala-na-ni-i-uspesne-absolventy